تاریخ: ۱ آذر ۱۴۰۲
مفصلهای ساکروایلیاک ساختار پیونددهندهی مهمی بین لگن و بخش پایین ستون فقرات به شمار میآیند. استخوان خاجی یا ساکروم (دنبالچه) با اتصال یافتن از سمت راست و چپ به استخوانهای ایلیاک یا سرینی (استخوانهای لگن) مفصلهای ساکروایلیاک را تشکیل میدهد که پیوند نسبتاً محکم و سفتی بین استخوانهای لگن هستند و امکان انجام تنها چند درجه حرکت را فراهم میکنند. مفصلهای ساکروایلیاک برخی از افراد به دلیل ضربه دیدن یا تحرک فراوان از دامنه حرکتی غیرقابل کنترل و وسیعی برخوردار میگردد و در نتیجه این مفصلها وضعیتی نابههنجار مییابند یا تحت فشار قرار میگیرند و به این ترتیب بیمار دچار درد لگن و باسن می شود. اگر مفصلهای ساکروایلیاک به دلیل خشکی یا حرکت بیش از اندازه به شیوه طبیعی حرکت نکنند، نقص عملکردی به وجود میآید که پیآمد آن بروز لگن درد و درد باسن و یا درد دنبالچه است. حرکت طبیعی مفصل ساکروایلیاک و تحت کنترل داشتن عضله اطراف این ناحیه در پیشگیری از درد استخوان لگن و باسن و آسیب دیدن این ناحیه نقش حیاتی دارند. درد باسن و لگن معمولاً درد کمر، نشیمنگاه و سیاتیک را نیز به دنبال دارد.
کلینیک امید در مواجه با بیماریها، رویکرد پلکانی دارد و استفاده از درمانهای سادهتر را در اولویت خود قرار میدهد متخصصین طب فیزیکی این کلینیک ابتدا درمانهای ساده و کم تهاجمی را به بیماران پیشنهاد میدهند. در صورتی که بیمار به درمانهای ساده پاسخ نداد، استفاده از درمانهای تهاجمیتر و پرهزینهتر توصیه میشود. در نهایت اگر شرایط بیمار به گونهای است که هیچ کدام از این درمانها برای او مفید واقع نشد، متخصص طب فیزیکی بیمار را به جراح متبحر ارجاع میدهد. اما بیماران در اکثر موارد با استفاده از خدماتی که در این کلیینک ارائه میشود، از درمان جراحی بینیاز میشوند. از جمله از جراحیهای بستهای که در کلینیک امید انجام میشود عبارتند از:
- لیزر نوکلوئوتومی
- آندوسکوپی به روش هیدروسیژن
- تزریق های ترنسفورمینال
- تزریق در فاست
- رادیوفرکوئنسی
علت درد استخوان لگن و باسن
پاسخ این سوال که درد باسن نشانه چیست؟
در بسیاری از موارد، درک علت درد بسیار ساده است، به عنوان مثال درد ممکن است ناشی از فشار زیاد در هنگام ورزش باشد. این درد معمولاً ناشی از التهاب یا کشیدگی بافتهای نرم مانند تاندون است و به طور معمول در چند روز بهبود مییابد. اما درد شدید و طولانی مدت در منطقه لگن ممکن است نشانه بیماریهای خاصی باشد که مربوط به مفصل لگن است. عوامل متعددی میتوانند علت درد در منطقه باسن و لگن باشند و باید توسط متخصص طب فیزیکی و توانبخشی بررسی و درمان شوند. برخی از این عوامل عبارتند از:
- عدم تعادل عضلانی
- بلندتر بودن یک پا از پای دیگر
- ضعف یا سفتی عضله
- ناهنجاریهای زیست ـ مکانیکی
- حالت اندامی نامناسب
- خشکی مهرههای کمر
- سبک زندگی غیرفعال
- پایداری پایین عضلههای مرکزی
- بلند کردن اشیاء به شیوه نامناسب
- اضافه وزن
- نشستن طولانی مدت، خم شدن مکرر یا به دفعات بلند کردن اشیاء
- تغییر یافتن کمربند لگنی در بارداری، در حاملگی و زایمان نیز از علت درد لگن و باسن محسوب میشود.
- نقصهای عملکردی مفاصل ساکروایلیاک ( هایپر موبیلیتی یا شلی مفصل) که منجر به درد لگن و باسن میشوند به دو دسته اصلی تقسیمبندی میشوند:
- بی ثباتی مفصل
- خشکی مفصل
بی ثباتی مفصل لگن (ساکروایلیاک)
مفصلهای ساکروایلیاک در حالت طبیعی تنها چند درجه حرکت میکنند. عضلههای پیرامون در موقعیتهای پرفشار یا تضعیف کننده موجب پایداری این مفصلها میشوند، عضلههای مرکزی عمیق شکمی و سرینی از مهمترین عضلههای پایدارکننده مفصلهای ساکروایلیاک به شمار میآیند. عضلههای مرکزی، به ویژه عضلههای عرضی و مایل خارجی شکم، به واسطه اتصال به استخوانهای لگن خاصره به بسته نگه داشتن لگن کمک میکنند و در حفظ حالت مناسب، کنترل و پایداری مفصلهای ساکروایلیاک مؤثراند. بر اساس یافتههای پژوهشگران، انقباض عضله عرضی شکم تأثیر قابل ملاحظهای بر سفتی و حمایت از مفصلهای ساکروایلیاک دارد و میزان این تأثیرگذاری بیشتر از زمانی است که با بستن بریس (کمربند طبی) شکمی تمام عضلههای جانبی شکم منقبض میشوند. ضمناً پژوهشگران متوجه شدهاند که عضلههای عمیق سرینی (باسن) در کنترل وضعیتهای جانبی و پشتی لگن و مفصل ران نقش دارند. مفصلهای ساکروایلیاک در صورت ضعیف بودن یا کاهش پایداری این گروههای عضلانی در معرض حرکت مضاعف قرار میگیرند و در نتیجه نقص عملکرد یا شلی مفصل، ناپایداری و در نهایت درد لگن و باسن بروز مییابد.
علائم و نشانه ها
بیماران مبتلا به این بیماری معمولاً از درد بالای باسن در یک طرف کمر رنج میبرند و دچار علائمی هستند که گاهی اوقات با درد کشاله ران، ران و نشیمنگاه منتشر میشوند. درد لگن و باسن در موارد نادر در هر دو طرف کمر احساس میشود. علائم با انجام فعالیتهای درگیر کننده کمر یا مفصل ران تشدید میشوند. بیماران غالباً هنگام غلت زدن و چرخیدن در تخت، پوشیدن یا درآوردن کفش و جوراب، بالا و پایین رفتن از پلهها یا دویدن دچار درد استخوان لگن و باسن و درد استخوان دنبالچه میشوند و محکم لمس کردن مفصل ساکروایلیاک نیز درد را برمیانگیزد. درد باسن و لگن معمولاً به کمر درد، مفصل ران، کشاله ران و عصب سیاتیک میانجامد. این درد معمولاً در نتیجه ایستادن و راه رفتن شدت و گاهی، نه همیشه، با دراز کشیدن تسکین مییابد. گاهی اوقات پا روی پا انداختن یا چهارزانو نشستن نیز دردناک است و معمولاً به یک پهلو دراز کشیدن به مدت طولانی موجب بروز درد استخوان لگن و باسن میشود. رو به جلو خم شدن، بالا رفتن از پلهها یا سراشیبی و از روی صندلی، یا در کل از حالت نشسته، برخاستن با درد لگن و باسن همراه است.درد لگن و باسن گاهی به عدم تقارن لگن مربوط میشود که از سفتی یا خشکی عضله یا مفصل یا سستی مفصل حاصل از بارداری نشأت میگیرد.که باید برای درمان درد کشاله ران و پا به پیش پزشک مراجعه نمود.
تشخیص
با توجه به شباهت علائم بیماری ساکروایلیاک (مفصل ساکروایلیاک) با سندرم مفصل فاست یا برجستگی و بیرونزدگی دیسک، تشخیص صحیح نقص عملکرد مفصل ساکروایلیاک و درد لگن و باسن بسیار دشوار است. استفاده از پرتونگاری (اشعه ایکس) به طور قابل توجهای در تشخیص این عارضه مفید نیست؛ زیرا ممکن است علایم التهاب مفصل ساکروایلیاک را نشان ندهد یا آسیبشناسیهای دیگری را که ممکن است پنهان باشند، تشخیص دهد. برای تشخیص درست درد و ناپایداری مفصل ساکروایلیاک، بهترین روش ارزیابی معاینه فیزیکی کامل توسط یک فیزیوتراپیست با تجربه و تخصص در زمینه عوارض عضلانی-اسکلتی است.
درمان درد استخوان لگن و باسن
روشهای درمان درد لگن و باسن معمولاً محافظهکارانه (بدون جراحی) هستند و بر بازگرداندن دامنه حرکتی مفصل به حالت طبیعی متمرکز میشوند.
بیوفیدبک
یکی از روشهای کاهش درد لگن، توانبخشی عضلات کف لگن با استفاده از بیوفیدبک است. بیوفیدبک یک تکنیک جسمی و ذهنی است که در آن افراد آموزش میبینند چگونه پاسخهای غیرارادی بدن خود را کنترل کنند و درد لگن خود را با استفاده از امواج حاصل از بدن خود بهبود بخشند. در بیوفیدبک، اطلاعات عصبی و عضلانی و فعالیتهای خودمختار بدن با استفاده از ابزارهای الکترونیکی اندازه گیری و پردازش میشوند و به صورت فیدبک صوتی یا نمودارهای تصویری به بیمار و پزشک ارائه میشود. در این روش، الکترودهای الکتریکی به بیمار متصل میشوند و اطلاعاتی مانند ضربان قلب و سایر پارامترهای بدن اندازه گیری میشوند و بیمار را در استفاده از قدرت ذهنی خود برای کنترل عملکرد دقیق بدن، مانند آزاد کردن ماهیچهها، هدایت میکند. توانبخشی عضلات لگن نه تنها به درد کف لگن کمک میکند، بلکه در درمان مشکلات بی اختیاری ادرار و مدفوع، و همچنین بهبود روابط جنسی دردناک نیز نقش مهمی دارد.
تزریق استروئید در مفصل ساکروایلیاک
در این روش ترکیبی از داروی بیحسی (برای مثال لیدوکائین یا بوپیوکائین یا نوواکائین) و داروی ضدالتهاب (مانند کورتیکواستروئید) جهت کاهش التهاب اطراف مفصل تزریق میشود که تسکین درد را به ارمغان میآورد. تزریق در مفصل، التهاب و تورم بافت داخل و اطراف فضای این مفصل را کاهش میدهد و این امر به نوبهی خود، درد و دیگر علائم ناشی از التهاب یا تحریک مفصل و ساختارهای پیرامونی را تسکین می دهد.
در این روش به کمک تصاویر فلوروسکوپ سوزن به طور دقیق به محل مفصل ساکروئیلیاک هدایت می شود و سپس مخلوطی از داروی استروئیدی و بیحسی موضعی وارد مفصل ساکروئیلیاک میشود. فرایند اصلی تزریق حدوداً 10 تا 20 دقیقه طول میکشد.
تأثیرگذاری داروی استروئیدی 2 تا 7 روز پس از تزریق شروع میشود و دست کم تا چند ماه دوام دارد. خوشبختانه عوارض و اثرات جانبی جدی این تزریق نادراند.
در کلینیک امید تزریق ساکروایلیاک تحت هدایت دستگاه سونوگرافی در کلینیک انجام می شود و بیمار نیاری به مراجعه به بیمارستان ندارد. این دستگاه محل دقیق تزریق را به متخصص طب فیزیکی نشان میدهد و تزریق با دقت و امنیت کامل انجام میشود. مزیتی که این روش نسبت به هدایت تحت دستگاه فلوروسکوپ دارد این است که دستگاه سونوگرافی اشعهای ایجاد نکرده و از این نظر خطری بیمار را تهدید نمیکند. همچنین این روش نسبت به دستگاه فلوروسکوپ هزینه کمتری را در بر خواهد داشت. برای کسب اطلاعات بیشتر و یا رزرو نوبت در کلینیک امید میتوانید با شماره 09107803155 تماس حاصل نمایید.
تزریق اوزون
اوزون درمانی یک روش تزریقی است که باعث تحریک و بازگشت جریان خون به بافت ها میشود و با مهیا کردن مواد لازم برای بافت های آسیب دیده باعث بازسازی و بهبودی آنها می شود.
در این روش، بیمار به اتاق عمل منتقل میشود و با قرار دادن بالشت زیر شکم در حالت خوابیده قرار میگیرد. ناحیه مورد نظر آماده سازی میشود و با استفاده از پارچه مخصوص پوشانده میشود. عمل معمولاً تحت بیحسی موضعی انجام میشود. برای انجام این عمل، از تصاویر فلوروسکوپی استفاده میشود و دستگاه به گونهای تنظیم میشود که تصویر واضحی از ناحیه آسیب دیده را به مشاهدهکننده ارائه دهد. سوزن با کمک تصاویر فلوروسکوپی وارد ناحیه مفصل آسیب دیده در لگن میشود و سپس مخلوطی از اکسیژن و اوزون به حجم 3 تا 10 سی سی به این ناحیه تزریق میشود.
عوارض تزریق اوزون بسیار نادر است و گرفتگی عضلانی پس از عمل و درد سوزشی موقت است و بیمار معمولاً ظرف یک روز پس از عمل مرخص می شود. تزریق اوزون میزان موفقیتی در حدود 80 درصد دارد.
دارو
درمان اولیه در درد باسن، به طور عمده شامل مصرف مسکنها مانند استامینوفن و داروهای ضد التهابی مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن است. این داروها به منظور کاهش التهاب و تورم و در نتیجه کاهش درد لگن و باسن بیمار مورد استفاده قرار میگیرند.
درمان دستی (درمان با دست توسط متخصص طب فیزیکی)
درمان دستی توسط متخصص طب فیزیکی، متخصص بیماریهای استخوانی یا سایر تخصصهای بهداشت و درمان، روش موثری برای درمان درد لگن و باسن است، به ویژه زمانی که مفصل ساکروایلیاک مسدود شده باشد و وضعیتی آزاردهنده ایجاد کند. برخی از روشهای استفاده شده شامل تغییر حالت اندامی، تکنیکهای تسکین افتادگی و مسدودسازی، و استفاده از تجهیزات خاص میباشند. متخصص طب فیزیکی با بررسی دانش مربوطه و انجام معاینات، روش مناسبی را برای درمان انتخاب خواهد کرد.
بریس یا محافظ
بریس یا ارتز، در صورت شل شدن مفصل ساکروایلیاک، تقریباً به اندازه یک کمربند پهن دور کمر بسته میشود و فشار مناسبی را جهت پایدار ساختن این ناحیه به آن وارد میکند. استفاده از بریس گاهی اوقات، به ویژه در صورت التهاب یا درد لگن و باسن، بسیار مفید است. بریس پس از فرو نشستن درد یا التهاب درآورده میشود.
فیزیوتراپی و ورزش
فیزیوتراپی تدریجی و تحت کنترل به تقویت عضلههای اطراف مفصل ساکروایلیاک کمک میکند و دامنه حرکتی را به نحو مناسبی بهبود میبخشد. از این گذشته هر گونه ورزش کم برخورد و ملایم ایروبیک (هوازی) جریان خون را در ناحیه تحت درمان افزایش میدهد که این امر به نوبه خود موجب تسریع فرایند التیام میشود.
نرمش و حرکات ورزشی برای درمان درد لگن وباسن
انجام تمرینهای زیر معمولاً به بیماران مبتلا به این عارضه توصیه میشود، اما بهتر است پیش از شروع ورزش لگن و باسن با دکتر معالج در مورد مناسب بودنشان با شرایط خاص خود مشورت کنید. این تمرینها عموماً سه بار در روز و فقط و فقط در صورتی انجام میشوند که باعث بروز علائم یا تشدید درد لگن و باسن نشوند. تعدادی از این نرمشش ها در ادامه آورده شده است:
تقویت عضلههای عرضی شکم: ناف را به آهستگی از خط میانتنه دور کنید و به حالت طبیعی نفس بکشید. قفسه سینه طی این نرمش، باید بدون حرکت بماند و بالا نرود. اگر انگشت را در فاصله 2 سانتی متری از محل برجستگی استخوان در جلوی لگن فروکنید، انقباض عضله را احساس خواهید کرد. این عضله را با حفظ یک سوم انقباض بیشینه آن، هر وقت از روز تا جایی که میتوانید در طول فعالیت روزانه (مثلاً زمان راه رفتن و پیادهروی) به شرط بروز نیافتن درد لگن و باسن نگه دارید. این تمرین را حداقل 3 بار در روز انجام دهید.
چرخش در حالت خوابیده: مانند تصویر 4 به پشت دراز بکشید. زانوها را تا حد ممکن به آهستگی از یک سمت به سمت دیگر ببرید، البته به شرطی که درد لگن و باسن تشدید نشوند. این حرکت را 10 بار تکرار کنید.
تکیه کردن روی آرنج: مانند تصویر روی شکم دراز بکشید و به آهستگی با حایل کردن آرنجها زیر بدن، به شرط تشدید نشدن علائم، بدن را بلند کنید. 2 ثانیه در این حالت بمانید و سپس به حالت اول برگردید. این حرکت را 10 بار، به شرط بروز نکردن درد لگن و باسن، تکرار کنید.
زانو را به آهستگی تا جایی که می توانید و موجب بروز درد لگن و باسن نمیشود به سمت قفسه ببرید. زانو را به کمک دست با ملایمت به قفسه سینه نزدیک کنید. این حرکت را 5 تا 10 بار برای هر پا تکرار کنید، البته به شرطی که علائم تشدید نشوند.
استراحت و استفاده از کمپرس سرد و گرم
توصیههای درمانی اولیه معمولاً شامل قرار دادن یخ یا کمپرس سرد به مدت 15 تا 20 دقیقه در فواصل زمانی مشخص جهت کاهش التهاب ناحیه تحت درمان و استراحت به منظور کاهش حساسیت، تحریکپذیری و درد لگن و باسن میشود. استفاده از یخ را میتوان بسته به مدت درد شدید و تیرکشنده از 2 روز تا 2 هفته ادامه داد. پس از کاهش التهاب میتوان فعالیتهای روزمرّه را به تدریج از سر گرفت. اگرچه گرم کردن (برای مثال حمام آب گرم یا گذاشتن حولهای داغ روی ناحیه دردناک) در مجموع به فرایند التیام کمک میکند، اما هنگام بروز درد شدید و ناگهانی نتیجهبخش نیست.
جراحی
انجام عمل جراحی در صورت بینتیجه بودن دیگر روشهای درمانی و متوقف نشدن درد و ایجاد اختلال در انجام وظایف و فعالیتهای معمول توصیه میشود. جراحی برای درمان درد لگن و باسن فیوژن (الحاق یا خشک کردن) مفصل ساکروایلیاک را شامل میشود. در این جراحی، غضروف پوشش دهنده سطح مفصل ساکروایلیاک برداشته میشود و استخوانها به کمک صفحهها و پیچها تا زمان با هم رشد کردن در کنار یکدیگر نگه داشته میشوند. به این ترتیب امکان حرکت از این مفصل سلب میشود و درد باسن و لگن تسکین مییابد. البته تنها زمانی باید به این روش روی آورد که روشهای با تهاجم کمتر با شکست مواجه شده باشند.
پیشگیری
متأسفانه درد لگن و باسن برخی افراد قابل پیشگیری نیست و بخش ناخوشایند و گریزناپذیری از فرایند طبیعی پا به سن گذاشتن به شمار میرود. با این وجود، شدت درد باسن و کمر را میتوان با درمان دارویی، تزریق یا فیزیوتراپی کاهش داد. داشتن وزن مناسب و تقویت عضلات سرعت رخ دادن تغییراتی را که منجر به بروز این عارضه و دیگر گونههای آرتروز میشوند، کند می کند. با تحمیل کردن بار کمتر روی مفاصل، احتمال آسیب غضروف و در پیآمد آن، آرتروز لگن نیز کاهش مییابد.
درد استخوان لگن و باسن در بارداری نیز ممکن است بصورت درد پایین کمر و یا در بالای باسن رخ دهد، درد لگن و باسن می تواند یکطرفه و یا دوطرفه باشد و می تواند به صورت دردی از لگن تا زانو و درد کشاله ران در بارداری نیز باشد. درد باسن و لگن می تواند در حاملگی و بعد از زایمان نیز به وجود آید. درمان های این بیماری عمدتا با روش های بدون جراحی صورت می گیرد و فقط در مواردی که علائم بیماری از جمله درد لگن و باسن با دیگر درمان ها بهبود پیدا نکند جراحی از سوی پزشک توصیه می شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر و یا رزرو نوبت در کلینیک امید میتوانید با شماره 09107803155 تماس حاصل نمایید.
49 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
باسلام وخسته نباشیدچندروزی که مادرم دراثرفشارروزه دچارضعف جسمی شدن وتب ولرزدارن وب
ی اشتهاهم شدن درکنارش دردباسن هم گرفتن که مشخصات مفصل ساکروایلیاک رودارن ایشون
درحالت نشته دردندارن اما وقتی درازمیکشن دردشون تشدیدمیشه براشون ماسازدادم وپارچه گرم هم گذاشتم
چیکارکنم به نظرشما؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟/
سلام آقای دکتر من گودی کمر بیش از حد دارم که روی لگن دو طرف اصر گذشته آقای دکتر یه سوال داشتم این درد واسه رابطه جنسی هم رو من اصر گذشته باید چکار کنم خوب بشه
سلام و خسته نباشید
من 33سالمه 8ماهه که زایمان کردم (زایمان سزارینو فرزند دوم) درحین بارداری درد باسن داشتم که باسنم کلا خواب میرفت بعد زایمانم خوب شدم ولی کامل نه
الان تقریبا 3ماهه که درد در ناحیه باسن راستم دارم که درد اون وصل هسش به پایین کمرم
اگه صاف دراز بکشم دردش به پام میزنه که ماهیچه های پشت پام احساس درد و کشیدگی دارم
هنگامی که توالت میرم هنگام بلند شدنم خیلی درد دارم و وقتی که از خوابیدن بخاهم بلند بشم البته روی زمین میخابم
از شما تقاضا دارم منو راهنمایی کنید که ممکنه چه بیماری داشته باشم
سلام اقای دکتر خانمی ۲۵ساله هستم که چند روزی هست لگن و باسن سمت راستم خیلی درد میکنه طوری که استخوان باسنم یکم فشار میدم درد عمیقی داره با ماساژ و قرصم درست نمیشه دراز میکشم به سمت راست یا میشینم درد داره باردار نیستم اما بنده چند سالی که بیماری رماتیسم دارم که یکسالی دارو استفاده کردم اما نه کامل دیگم دنبال پزشک نرفتم و ویتامین دی بدنم بسیار پایین بود که با خوردن دارو قرص و توصیه های طبی و سنتی تونستم به حد معمول برسونم الان مدتی ازمایش و اینا ندادم اخرین ازمایشم که تقریبا یک سال پیش بوده هم دی سه هم روماتیسم بهبود یافته بود الان این درد ممکنه مال روماتیسمم باشه چه تو صیه ای دارید ؟ ممنون میشم جواب بدین
با توجه به سن شما پیشنهاد می کنم آزمایشات تخصصی انجام شود و در صورت منفی بودن آنها می توان با درمان های دستی مشگل شما را برطرف کرد
سلام اقای دکتر مدتی بالای لگن سمت راستم ب شدت درد میکنه و سونو گرافی کردم گفتن عفونت رحم دارم چ توصیه ای دارین انجام بدم لطفا راهنمایمم کنید ۲۲سالمه
در رابطه با عفونت های رحم باید به متخصص زنان مراجعه نمایید
۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰
سلام آقای دکتر من خانومی هستم سی ساله با سه تا حاملگی من از ماه چهار پنج حاملگی نشیمنگاهم درد گرفته و الان نمیتونم راحت روی صندلی بنشینم و الان که سه ماه از بارداری من میگزرد هنوزم دچار درد هستم و نشستن برایم مشکل است اگر میشه راهنمایی کنید مشکل در چیه
عالی بود مقالتون
سلام آقای دکتر مادرم در پایین کمر وباسن سمت راستش درد زیادی داره یعنی از باسن به پا سمت راست تیر میکشه خیلی اذیت میشه به طوری که برای بلند شدن یا درازکشیدن ویا پهلو به پهلو شدنش اذیت میشه، لطفا بفرمایید چه کنیم خیلی ناراحت کننده 😢
سلام ایا برای این مورد ام ار ای تهیه کرده اند؟
باسلام.خانمی 30ساله هستم.یک هفته ای است که بطور ناگهانی از ناحیه نشیمنگاه سمت چپ دردی گرفته که از کشاله ران شروع و تا پشت زانوی پام میزند،مخصوصا وقتی روی تخت دراز کشیده و میخواهم این طرف و آنطرف شوم.با خوردن قرص استامینوفن و پروفن درد قطع میشود اما مقطعی.نه باردار هستم نه بیماری خاصی دارم!علت چیست و چکار باید انجام دهم
سلام به احتمال زیاد عصب شما در قسمت کمری دچار درگیری ایت که می تواند بیرونزدگی دیسک یا گیرافتادگی عصب در قسمت های پایینی باشد که نیاز به معاینه و درمان تخصصی دارد و با این دارو ها خوب نمی شود
با سلام به حضور شما آقای دکتر خواهر زن من یه چند وقتی هست که دچار یه مشکلی شده است که باعث شده پای راست او از پای چپ کمی کوتاهتر بشه ودر ضمن اکثر اوقات تیر میکشه ودرد میکنه اگر امکانش هست مارو راهنمایی کنید با تشکر (ایشان دوازده سالش)
سلام
با توجه به سن ایشان باید حتما عکس های تخصصی رادیوگرافی از ایشان تهیه شود تا علت دقیق را پیدا کرده و درمان کرد
سلامجناب دکتر . بنده راننده تراکتور هستم و دو سالی هست که بالای باسن سمت چپم درد و سوزش داره قبلا کم بود ولی الان دیگه تاب و توانمو گرفته نمیتونم حتی یک دقیقه روی صندلی بشینم. باید چکار کنم
سلام باید بررسی تخصصی انجام شده و دستور تهیه ام ار ای داده شود و سپس درمان ان مشخص خواهد شد
سلام جناب دکتر وقت بخیر.ام ار ای گرفتم. چطور برایتان ارسال کنم
در شماره واتس اپ ۰۹۱۰۷۸۰۳۱۵۵ ارسال نمایید
سلام جناب دکتر وقت بخیر.ام ار ای گرفتم. چطور برایتان ارسال کنم
در شماره واتس اپ ۰۹۱۰۷۸۰۳۱۵۵ ارسال نمایید
سلام سمت چپ باسن من واستخوان نشیمنگاهم دردداردبه پای چپم تیرمیکشدوانرابی حس میکندوتعادل مرامختل میکندهنگام راه رفتن نمیتوانم بااراده جایقدمهایم رامشخص کنم انگارپایم به فرمان من نیست..بعضی وقتهاازدردکمرازخواب بیدارمیشم
پیشنهاد می کنم حتما برای تشخیص و درمان دقیق تر مراجعه داشته باشید
با سلام .مادر من ب حالت دمر خابیده بوده ک داداش احمقم ک ۱۲سالشه نشسته روی باسنش ک حدودا ۳۰ کیلویی هستش فک کنم .مامانم ی دردی روی مفصلش احساس کرده .والان ناراحته .چه باید کرد باس عکس بگیدیم یا درمان دیگری توصیه میکنیین
با توجه به شرح حال شما باید معاینه تخصصی انجام شود و در صورت لزوم عکس یا ام ار ای درخواست داده شود
سلام و عرض ادب
مادر من یک هفته پیش از ناحیه پشت به زمین افتاد ، و میگن که موقع نشستن و بلند شدن درد دنبالچه دارن . بمرور کمی بهتر شدند . سوال من اینکه آیا در روزهای آینده امکان بهبودی دارند ؟ و اگر نه با دست میشه بصورت طب فیزیکی مشکل رو حل کرد . ممنون
با توجه به اسیب ایشان باید معاینه شده و عکس رادیوگرافی از کمر و دنبالچه تهیه شود.
۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰
سلام
بنده۵۰سالسندارمحدود ۷سالپیشدراثرسانجهانفجارگازدر منزل مصدومسدمپزشکاندرآنموقعگفتندکهدچار
شکستگیشاخهفوقانیاستخوانعانهلگندرسمتچپ
شدمبعدازچندینماهاستراحتوبستنکمربندطبیاحساسدردنمیکردماماازآنموقعبهبعد حدود چند ماهی است کهدر سالن ورزشی نرمش وحرکات کششی وغیره را انجام دادم همان نقطه وهمان درد را احساس کردم دیگر مجبور شدم سالن نروم وباز خوب شدم ام چون فردی هستم که باغ دارم وبا بیل وکلنگ کار میکنم ویا اجسام سنگین را حمل یا دنبال خودم میکشم درد وبعد از چند ساعتی بلند شدنم ویا نشستن ورفع حاجت کردنم خیلیسخت ومشکل است لطفا عنایت فرمایید چکار کنم ودر ضمن منبه کوهنوردی وپیاده روی نیز میروم ولی با اوصاف دچار مشکل نمیشوم فقط با کار با کلنگ وبیل واینها اذیت میشوم وحتی کمر ورانم نیز دچار درد میشوند راه چاره چیست واگر امکان دارد چه نوع نرمش وحرکاتی مفید است ومجور به کار کردن هستم
طالبان در همچین شرایطی که بیمار درد به واسطهی آسیب در ناحیه لگن و ستون فقرات دارد و یا کسی که با کمک تکنیکهای آموزش ورزش به کمک دستگاه بیوفیدبک الگوهای درسته انقباض عضلانی را بازآموزی کرد
۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰
سلام اقای دکتر من ۱۶ سالمه فوتبال به صورت حرفه ای بازی میکردم تا اینکه یه کمر درد خفیف اومد سراغم دوتا گودی پایین کمرم هست گودی سمت راست درد میکنه فقط و روز به روز بیشتر شد که دیکه نمیتونستم فوتبال بازی کنم رفتم دکتر گفت دیسک کمر خفیفه یه یک سالی گزشت دیکه الان استخوان بالای باسنم درد میکنه خیلی شدید اصلا نه میتونم بشینم نه بدوم حتی راه میرم خیلی در میگیره مثلا من که باید ۸ ساعت مدرسه باشم باید روی صندلی بشینم که برام خیلی سخته و معلم ها هم که چیزی نمیفهمن هرچی میکم کمر دردم منا از کلاس میندازن بیرون الان نزدیک ۷ ماهه که در در این ناحیه شروع شده خواهشا کمکم کنید واقعا دیگه تحمل ندارم
خیلی ممنون
مدارک شما باید مورد بررسی قرار گیرد و معاینه بالینی انجام شود تا در صورت وجود مشکل با توجه به سن درمان به موقع انجام شود.
۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰
سلام مادرمن ۴۸سالشه شغلش طوری است که روزی حدود۶ساعت روی صندلی میشینه وتازه کی ها پایین کمروباسن هاش خیلی شدیددردکرفته علت چیست وباید چی کارکند تادرست شود اگه میشه زودتر جواب بدین خیلی شدیده دردش
با توحه به درد شدید باید معاینه شده و ام ار ای از کمر تهیه شود
۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰
با عرض سلام و خسته نباشید خدمت اقای دکتر
برادر من ۱۲سالشه و حدودا یک ساله ک پای چپش مشکل داده و نمیتونه درست راه بره و پاشنه پاشو بالا میگیره و چندین بار مراجعه کردیم و حتی گچ گرفته سده اما اثلا تاثیری نداشته و چند روزیه ک میگه باسنشم درد میکنه….اگه میشه لطفا راهنمایی کنید…باتشکر
توضیحات شما بسیار کلی است و طبق آن نمی توان نظر داد
تصویر مدارک پزشکی را در واتس اپ ۰۹۱۰۷۸۰۳۱۵۵ ارسال کنید
سلام یه خانم ۴۳ ساله هستم که دچار کمردرد و درد در ناحیه آپاندیس یا تخمک گذاری میشم به طوری که نمیتونم بلند شم به هیچ ظرفی نمیتونم بچرخم زیر دلم هم درد میکنم دکتر رفتم فقط شل کننده عضلات و مسکن نوشته ولی تاثیری نداره چکار کنم
باید مفاصل کمر مورد بررسی و معاینه قرار گیرد، احتمالا گرفتگی مفصلی است
۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰
با سلام و وقت بخير.آقاي دكتر من يك دختر24ساله هستم چند وقتي يك بار ب مدت دو الي سه روز استخوان دنباليچه ام ورم ميكرد ودردميكرد.ولي الان يك هفته اي هست ك استخوان دنباليچه ام خيلي زياد ورم كرده ك اين ورم ب سمت لگن سمت راستم هست ودرد شديدي داردوفقط باخوردن استامينوفن يك چندساعتي ازدردش كم ميشود ولي تكان ك ميخورم باز درد ميگيرد نميتونم زيادبشينم همش بايد ب پهلو دراز بكشم بازم درد ميكند ولي دردش ب نسبت نشستن و دراز كشيدن ب پشت كمتراست آياخطرناك است؟
برای بررسی دنبالچه باید عکس رادیوگرافی تخصصی تهیه شود تا بتوان درمان را در نظر گرفت
۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰
سلام جناب دکتر من در سمت راست ام یک دفعه درد گرفته و نمی دانم در حدود یه ماه میشود درد میکند و در وقت چهار زانو نشستن درد اش بیشتر میشود.
سلام وقت بخیر
به منظور دریافت مشاوره دقیق تر اطلاعات زیر را در اختیار بگذارید؛
۱. سن بیمار
۲. شرح حال بیماری
۳. تصویر مدارک پزشکی
۴. اقدامات درمانی که تاکنون انجام شده و نتیجه آن
واتس آپ ۰۹۱۰۷۸۰۳۱۵۵
من آقایی هستم 35 ساله صبح که از خواب پا شدم درد شدیدی در ناحیه کشاله ران و باسن از سمت چپ دارم به حدی که را نمی تونم برم چکار کنم راهنمایی کنید لطفا
احتمالا آسیب در عصب سیاتیک و یا دیسک دارید که باید مود معاینه قرار گرفته و درمان شود
۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰
سلام و خسته نباشید خدمت آقای دکتر
خواهرزاده ام تازه چهلمش تموم شده بردن آزمایشات گفته که استخوان لگن یه طرفش ۵میلی دورتر شده خیلی نگرانیم آیا درمان میشه چطور؟؟؟
بله با بستن یک بریس یا وسیله مخصوص درمان می شود
۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰
با سلام
ببخشید من یک ماه پیش از یه قرص لاغری استفاده کردم به مدت سه هفته که هیچ عوارضی نداشت برام. بعدش به توصیه دوستانم همزمان با قرص لاغری قرص ویتامینه و پودر منیزیوم و کلسیم استفاده کردم. بعد چند روز یهو نصف بدنم بی حس شد و مور مور و سوزش و درد ناحیه باسن. قرص هامو کامل قط کردم و بعد چند روز همه بی حسی ها و مور مور و دردها تمام شد به جز درد باسنم که یک ماهه درگیرشم. خیلی اذیت میکنه و هنش کیسه آب گرم زیرمه. دلیلش چیه؟
احتمالا التهاب در مفصل ایجاد شده است که باید معاینه شده و در صورت لزوم عکس رادیوگرافی تهیه شود
۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰
سلام اقای دکتر من خانمی ۲۳ ساله هستم خیلی وقت ک زانو هام و لگن وقتی زیاد میشینم یا زیاد راه می روم درد میگیره یا این که روی زمین بخوابم لگنم ب شدت درد میگیره و گاهی اوقات سوزش داره علتش چیست ؟
احتمالا التهاب در مفصل دارید که باید معاینه شده و عکس رادیوگرافی تهیه شود
۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰