کمربند طبی : قیمت و ساخت بریس کمر برای رفع مشکلات ستون فقرات

ممکن‌است که پزشک بریس کمر را برای درمان طیفی از بیماری‌ها تجویزکند. برای مثال گاهی ممکن‌است که برای درمان اسکولیوز که در آن قسمت‌های جانبی ستون فقرات دچار خمیدگی شده‌اند، پزشک استفاد از کمربند طبی را توصیه‌کند. همچنین گاهی پزشک به بیمارانی که تحت عمل جراحی قرارگرفته‌اند استفاده از کمربندهای طبی را پیشنهاد‌می‌کند. گاهی‌اوقات نیز افراد اقدام به خرید کمربندهای طبی‌می‌کنند تا به هنگام برداشتن اشیاء سنگین آن را دور کمر خود ببندند تا فشار زیادی به کمرشان وارد نشود. تحت هر شرایطی، کمربند طبی به بهبود سلامت نخاع و کاهش درد کمرو بروز مشکلاتی در آینده کمک‌می‌کند. برای بسیاری از بیماران استفاده از کمربند طبی بعنوان راه‌حلی غیرتهاجمی برای درمان دردهای شدید کمر است. اگر پزشک برای شما بریس کمر یا همان ارتز را تجویزکرد شاید از خودتان بپرسید که پوشیدن کمربند طبی چه تاثیری بر روی زندگی شما دارد. برای این که به کمربند طبی عادت‌کنید به زمان نیاز دارید بطوری که بعد از گذشت مدتی دیگر بخشی از زندگی روزمره‌تان می‌شود بدون آنکه آن را بر روی کمرتان احساس‌کنید. بریس کمر باعث‌می‌شود تا نگرشی مثبت به آینده داشته باشید و از سلامت بهتری در درازمدت نیز لذت‌ببرید.

هر کمربند طبی مانند هر فردی متفاوت از دیگری است. در واقع، باتوجه به وضعیت و نیازهای بیمار، پزشک کمربند طبی را انتخاب‌می‌کند. پزشک در تمام روند انتخاب بریس کمر شما را راهنمایی‌می‌کند و به سوالات شما در این زمینه پاسخ‌می‌دهد. شما باید بعنوان یک فرد بیمار در چک‌آپ‌ها و معاینات پزشکی حضور داشته باشید تا از عملکرد صحیح کمربند مطمئن‌شوید. در صورت لزوم پزشک تغییراتی در کمربند ایجادمی‌کند. متخصصین کلینیک توانبخشی و فیزیوتراپی امید پس از معاینه دقیق بیمار و در صورت لزوم با استفاده از روش‌های تصویربرداری دقیق علت بیماری را مشخص‌می‌کنند سپس روش درمانی مناسب را به بیمار توصیه‌می‌کنند. اگر بیمار نیاز به بریس یا کمربند طبی داشته باشد در کنار سایر روش‌های درمانی بریس مناسب به بیمار ارائه خواهد شد. این کلینیک مجهز به اسکن‌های پیشرفته برای ساخت بریس‌های مخصوص هر بیمار است.

 

برای کسب اطلاعات بیشتر و یا رزرو نوبت در کلینیک امید میتوانید با شماره تلفن‌های02188801800 و 09107803155 تماس حاصل فرمایید.

چه کسانی می‌توانند از بریس کمر استفاده‌کنند؟


یک کمربند طبی چندین هدف را برای طیف وسیعی از بیماری‌ها دنبال‌می‌کند. به طور کلی، نقش اصلی آن محدودکردن حرکت ستون فقرات و ارائه پشتیبانی است. به عنوان مثال، معمولا در نوجوانان مبتلا به اسکولیوز به خصوص اگر هنوز در سن رشد باشند و خمیدگی ستون‌فقرات آنها بین ۲۵ تا ۴۰ درجه است تجویز بریس کمر امری بسیار شایع است. بریس اسکولیوز به منظور پیشگیری از خمیدگی بیشتر ستون‌فقرات به هنگام رشد کودک و به امید پیشگیری از نیاز به عمل جراحی در آینده طراحی شده است.

اگر از بریس کمر طبق دستورالعمل‌های مربوط به آن استفاده‌شود می‌تواند در ۸۰ درصد کودکان مبتلا به اسکولیوز باعث جلوگیری از روند رو به رشد خمیدگی ستون‌فقرات شود. برای این که بریس بتواند موثر واقع‌شود باید تا زمانی که کودک سن رشد را پشت‌سر‌ می‌گذارد به مدت ۲۳ ساعت در طول شبانه‌روز پوشیده‌شود. با رشد کودک کم‌کم می‌توان مدت زمان استفاده از بریس را کمترکرد تا جایی که پس از گذراندن دوره بلوغ دیگر نیازی به پوشیدن بریس طبی نیست.

در شرایط و وضعیت‌های زیر از مزایای پوشیدن بریس طبی بهره‌مند‌شد:

  • درد پایین کمر
  • دوره نقاهت و بهبودی پس از عمل جراحی
  • شکستگی فشاری مهره‌های کمر و ستون‌فقرات
  • اسپوندیلوز
  • آرتروز
  • رگ به رگ‌ شدن عضله
  • تنگی کانال نخاع
  • فتق دیسک

 انواع بریس کمر


پزشک باتوجه به وضعیت خاص کمر و هیکل بیمار یک بریس مخصوص برای وی تجویزمی‌کند. عموما بریس یا سخت و یا نرم هستند.

  • بریس‌های سخت مانند یک پوسته پلاستیکی هستند که به کمک بند‌های ویلکرو بسته‌می‌شوند.
  • بریس‌های نرم الاستیکی و قابل ارتجاع هستند و شاید در آنها نیاز به بندهای ویلکرو برای بستن باشد.

از بریس یا به منظور صاف‌کردن خمیدگی ناحیه ستون‌فقرات استفاده‌می‌شود و یا به عنوان تکیه‌گاه و حامی در روند بهبودی به بیمار کمک‌می‌کند و از وقوع آسیب‌های بعدی پیشگیری به عمل‌ می‌آورد. برای مثال، یک بیمار می‌تواند پس از عمل جراحی و یا شکستگی از بریس پلاستیکی جهت محدودکردن حرکات نخاع استفاده‌کند.

  آرتروز لگن علت و درمان آرتروز هیپ

انواع زیادی از بریس‌های وجود دارد که هر کدام متناسب با و ضعیت کمر بیمار طراحی‌شده‌اند. بعنوان مثال، می‌توانید بریس طبی کمر را بدون نسخه از داروخانه‌ها تهیه‌کنید تا وضعیت ایستادن خود را بهبودببخشید و به هنگام کار در پشت میز فشاری به کمرتان واردنشود. معمولا بریس‌های طبی که بدون نسخه در بازار وجود دارند از مواد انعطاف‌پذیر به شکل سوتین و یا کمربند ساخته‌می‌شوند. می‌توانید این نوع از بریس‌های نرم را به تنهایی نیز تنظیم‌کنید. این نوع از بریس‌های طبی در تسکین درد پایین کمر موثرند. با این حال، بهتراست که ابتدا با پزشک در مورد موثرترین و ایمن‌ترین بریس کمر برای وضعیت کمرتان مشورت‌کنید.

اگرچه پزشک بهترین و مناسب‌ترین بریس را برای شما انتخاب‌می‌کند اما در زیر به نمونه‌هایی از انواع مختلف بریس  اشاره‌می‌کنیم که در درمان اسکولیوز استفاده‌می‌شوند:

بریس ویلمینگتون و بریس بوستون

بریس ویلمینگتون و بریس بوستون

این بریس‌ها مانند ژاکت است و در زیر لباس پوشیده‌می‌شود. این بریس‌ها نیم‌تنه‌ی بالایی را از زیربغل تا مفصل‌های ران را می‌پوشانند و از پلاستیک سخت و سبک ساخته‌شده‌اند. بریس ویلمینگتون در قسمت جلویی بسته‌می‌شود و به طرز ویژه‌ای برای سازگاری و متناسب با اندازه بدن بیمار طراحی‌شده است. بریس بوستون در قسمت پشت بسته‌می‌شود و در اندازه‌های مختلف و همراه با پدهای سفارشی موجود است.

بریس ریگو-چینی‌آو

بریس ریگو-چینی‌آو

این بریس متناسب با وضعیت بیمار و از جنس پلاستیک ساخته‌می‌شود و می‌توان به شیوه‌ی شروت از آن استفاده‌کرد. روش شروت نوعی فیزیوتراپی برای درمان اسکولیوز است.

بریس چارلستون

بریس چارلستون

جنس این بریس از پلاستیک بوده و تنها در شب استفاده‌می‌شود. بریس چارلستون برای کمک به خمیدگی C شکل کمر کاربرد دارد.

بریس میلواکی

بریس میلواکی

بریس میلواکی اولین بریسی بود که برای درمان اسکولیوز طراحی‌شد اما امروز به ندرت استفاده از آن تجویزمی‌شود زیرا پوشیدن آن سخت‌تر از سایر بریس‌های موجود است. در بریس میلواکی بندهای پلاستیکی وجود دارد که به دور مفاصل ران و کمر بسته‌می‌شود و دارای پایه‌های آلومینیومی است که به یک حلقه دور گردن متصل‌می‌شود.

نکاتی در مورد پوشیدن بریس کمر


نکاتی در مورد پوشیدن بریس کمر

پزشک نحوه‌ی پوشیدن بریس را به شما آموزش‌می‌دهد. برای این که بریس موثر باشد باید صحیح پوشیده‌شود لذا طرز صحیح پوشیدن بریس بسیار حائز اهمیت است. برخی از بریس‌ها مانند بریس‌های لازم برای مواردی که فرد دچار شکستگی‌شده است باید به مدت ۲۴ ساعت در طول شبانه‌روز پوشیده‌شوند. با این حال، می‌توان برای مدت‌های کوتاهی مانند زمان استحمام بریس را درآورد تا پوست نفسی تازه ‌بکشد.

هرچند که در اوایل پوشیدن بریس اندکی ناراحت‌کننده است اما اکثر افراد به هنگام پوشیدن بریس عملکرد خوبی دارند. شاید لازم باشد که تا زمانی که به بریس عادت‌می‌کنید، پزشک یک برنامه‌ی مناسب برای پوشیدن بریس برای شما تجویزکند. برای مثال، کودکی به مبتلا به اسکولیوز است باید در روز اول بریس را به مدت ۲ ساعت بپوشد و پس از گذشت یک هفته می‌تواند این مدت زمان را به مقدار تجویزشده برساند.

اگرچه پزشک راهنمایی‌های لازم را در مورد پوشیدن بریس به شما می‌دهد با این حال نکات زیر را مدنظر داشته باشید.

از دیگران برای پوشیدن بریس درخواست کمک‌کنید

  پوشیدن و یا درآوردن برخی از بریس‌ها به تنهایی بسیار سخت است مخصوصا اگر از کمر درد هم رنج‌ببرید این سختی دو چندان می‌شود. از یکی از دوستان و یا اعضای خانواده بخواهید تا در صورت ممکن به شما در این مورد کمک‌کند.

اگر کسی نیست که به شما کمک‌کند در این صورت خودتان به تنهایی می‌توانید به کمک یک صندلی و بدون اینکه به کمرتان فشاری واردکنید بریس را بپوشید. بریس طبی را بر روی صندلی قراردهید طوری که لبه‌ها و یا همان بال‌هایش بازشود. بنشیند و لبه‌های بازشده را در طرفین بدن قراردهید. سپس بایستید و لبه‌ها را بگیرید و در سر جای خود قراردهید. از این طریق نیازی نیست که دستانتان به پشت ببرید تا بریس را محکم‌کنید.

  درمان آرتروز کمر و ستون فقرات با فیزیوتراپی و ورزش

اگر بریس ویلمینگتون دارید به راحتی می‌توانید به تنهایی آن را بپوشید زیرا بریس ویلمینگتون دارای شکافی در قسمت جلویی است. البته شاید در اوایل برای پوشیدن نیاز به کمک‌ داشته باشید اما طریقه پوشیدن آن نسبتا راحت است. برای پوشیدن این نوع از بریس‌ها بر روی یک تخت بنشینید و بریس را بازکنید طوری که گشاد باشد. سپس به طرز صحیحی داخل بریس درازبکشید و بدنتان را داخل بریس قراردهید. بندهای بریس را از  داخل سگک و یا قلاب ردکرده و آنها را در جای خود قفل‌کنید. برای این کار از پایین به بالا شروع‌کنید. پس از آن که از نحوه‌ی پوشیدن صحیح آن اطمینان حاصل‌کردید این بار می‌توانید لباس‌هایتان را بر روی بریس بپوشید. فراموش‌نکنید که بریس را تا حد ممکن محکم و سفت‌کنید زیرا اگر شل باشد ممکن‌است باعث ایجاد اصطکاک و تحریک پوست بدن شود.

یک زیرپوش در زیر بریس بپوشید

پوشیدن یک زیرپوش در زیر بریس از تحریک شدن پوست جلوگیری‌می‌کند. بدین منظور زیرپوشی را انتخاب‌کنید که:

  • تمیز باشد.
  • گشاد نباشد و به بدن بچسبد.
  • جنس آن ۱۰۰ درصد از کتان باشد.
  • در طرفین آن درزی وجود نداشته باشد.
  • به اندازه بریس بزرگ‌باشد به طوری که کل بریس بر روی آن قرارگیرد.

اطمینان حاصل‌کنید که در زیرپوش هیچ گونه چین و چروکی وجود نداشته باشد و آن را به راحتی پایین‌ کشیده‌می‌شود.

پوست خود را تمیز نگه دارید

بریس کمر طوری طراحی‌شده است که بر روی بدن محکم و سفت باشد لذا قرمزشدن نواحی به بریس به آنها فشار وارد می‌کند امری عادی است. با این حال، همواره سعی‌کنید که پوستتان را تمیز نگه‌دارید تا از ایجاد تاول یا خراشیدگی بر روی پوست در قسمت زیر بریس پیشگیری‌‌شود.

هر روز پوست زیر بریس را بشویید تا از انباشته‌شدن چرک و کثیفی در این نواحی جلوگیری‌کنید. پس از انجام فعالیت‌ و یا در پایان روز از دستمال مرطوب بچه برای تمیزکردن پوست استفاده‌کنید. اگر متوجه‌شدید که رنگ پوستتان به مدت بیش از نیم‌ساعت صورتی‌ شد در این صورت شاید لازم‌باشد که به پزشک مراجعه‌کنید تا بریس را برای شما تنظیم‌کند.

به پوستتان الکل بمالید

پوست شما  در قسمت‌هایی که بریس به آنها بیشترین فشار را واردمی‌کند سخت و خشک می‌شود. به کمک الکل می‌توانید به سفت‌شدن پوستتان کمک‌کرده و از پوسته‌پوسته‌شدن و تحریک پوست پیشگیری‌کنید. برای این کار تنها لازم‌است که مقدار کمی الکل را با دستانتان به پوست زیر بریس بمالید. این کار را تا زمانی انجام‌دهید که پوستتان سفت‌‌شود. معمولا پوستتان پس از گذشت دو الی سه هفته از پوشیدن بریس سفت‌می‌شود.

از استفاده از لوسیون‌ها در زیر بریس خودداری‌کنید

 سعی‌کنید که پوست زیر بریس را تا حد ممکن خشک نگه‌دارید. رطوبت زیاد می‌تواند باعث تحریک‌شدن پوست و نهایتا زخمی‌شدن پوست شود. به همین دلیل از استفاده از کرم، لوسیون و یا پودر در قسمت پوست زیر بریس اجتناب‌کنید. چنانچه به الکل حساس‌هستید می‌توانید بجای آن از گرد و غبار آرد ذرت در هوای گرم استفاده‌کنید.

 همیشه بریس را همانگونه بپوشید که تجویز‌شده است

باتوجه به وضعیت و نوع بریسی که برای شما تجویزشده است پزشک زمان و چگونگی پوشیدن بریس را به شما خواهد گفت. فراموش‌نکنید که برای این که بریس طبی موثر واقع‌شود باید حتما طبق دستورات پزشک عمل‌کنید. پزشک در رابطه موارد زیر را به شما خواهد گفت:

  • مدت زمانی که باید در طول شبانه‌روز بریس کمری را بپوشید.
  • چه فعالیت‌هایی را می‌توان با بریس کمری و بدون آن انجام‌دهید.
  • نحوه‌ی صحیح پوشیدن بریس کمر
  • در مورد اینکه آیا می‌توان به هنگام استحمام بریس کمر را به تن داشت یا نه.
  • آیا خوابیدن با بریس کمر ضروری است؟
  • آیا لازم‌است که قبل از بیرون‌آمدن از تخت بریس کمر را پوشید یا نه؟

برای این که بهترین نتیجه را از کمربند طبی کسب‌کنید باید طبق دستورالعمل‌های پزشک پیش‌بروید. در صورتی که سوال و یا نگرانی در این زمینه‌ داشتید با پزشک خود تماس‌بگیرید.

  سوزن خشک یا درای نیدلینگ در فیزیوتراپی چگونه انجام می‌شود؟

از لباس‌های گشاد بر روی بریس استفاده‌کنید

پوشاندن بسیاری از بریس‌های کمر در زیر لباس بسیار راحت است. هر چند می‌توان با وجود پوشیدن بریس باز هم لباس‌های شیک و مد روز پوشید اما معمولا پوشیدن لباس‌های راحت به مراتب راحت‌تر است.

دمای بدنتان را خنک‌ نگه‌دارید

بعضی از بیماران ادعا‌می‌کنند که قرارگرفتن در معرض هوای خنک به تن داشتن بریس کمر را قابل‌تحمل‌تر می‌کند. سعی‌کنید که در زمان‌هایی که هوای بیرون گرم است دمای بدن خود را تا حد ممکن خنک نگه‌دارید.

مثبت‌اندیش باشید

اگر احساس ناامیدی کردید به یاد بیاورید که استفاده از بریس کمر برای بهبود سلامت و زندگی شما است. همچنین فراموش‌نکنید که حمایت‌های فراوانی وجود دارد تا در این مسیر به شما کمک‌کنند. تنها شما نیستید که از مشکلات کمر رنج‌می‌برید. در واقع اکثر افراد به نوعی دچار کمر درد در طول زندگیشان می‌شوند.

استفاده از بریس کمر باعث عوض‌شدن هویت شما نمی‌شود اما می‌تواند آینده‌ی شما را تغییردهد.

نکاتی در مورد مراقبت از بریس کمر


برای اینکه بریس شما سالم باقی‌بماند و ماندگاری بیشتری داشته باشد باید دارای دستورالعمل‌های مربوط به تمیزکردن آن باشد. با این حال، اکثر بریس‌های کمر را نمی‌توان به کمک ابزارآلات ماشینی شست و یا خشک‌کرد. معمولا مراقبت از بریس کمر کاری آسان است و به زمان زیادی نیازندارد. برای اینکه بریس کمرتان سالم‌بماند نکات زیر را رعایت‌کنید.

هر روز بریس را با آب و صابون تمیزکنید

نظافت بریس به صورت روزانه از انباشت چرک، بوی بد و باکتری جلوگیری‌می‌کند. برای نظافت بریس، ابتدا تمامی پنل‌ها و پدهای آن را بردارید و تمامی قسمت‌های آن را بصورت جداگانه با آب و صابون بشویید. بخاطر داشته باشید که به هنگام شستن بریس از مواد شوینده سفیدکننده و یا خشن استفاده‌نکنید. قبل از پوشیدن دوباره بریس از باقی‌نماندن کف صابون و خشک‌شدن آن بصورت کامل اطمینان حاصل کنید.

هفته‌ای یکبار به بریس الکل بمالید

مالیدن الکل کاری آسان برای حذف رسوبات صابون در داخل بریس و پیشگیری از رشد باکتری‌ها است. برای این کار تنها کافیست که یک پارچه‌ی کتانی به شکل توپ را به الکل آغشته‌کرده و به داخل بریس بمالید. اگر بریس شما مانند بریس‌های بوستون دارای استر فومی است هر روز فوم آن را با الکل تمیزکنید. الکل مالیده‌ شده به بریس بسیار سریع خشک‌می‌شود لذا لازم‌نیست که مدت‌ها منتظر بایستید تا بریس خشک‌شود و آن را بپوشید.

از پوسیده‌نشده بریس اطمینان حاصل‌کنید

فرسوده‌شدن بندهای بریس در طول زمان امری عادی است. بطور مداوم و منظم بریس خود را بررسی‌کنید و ببینید که آیا بندهای آن دچار پوسیدگی و یا پارگی نشده‌اند. در صورتی که یکی از لازم‌است یکی از اجزای بریس تعویض‌شود بلافاصله این موضوع را به پزشک اطلاع‌دهید. پزشک به راحتی قادر به تعویض بندهای بریس است.

از پرزگیر رولی استفاده‌کنید

ممکن‌است که چرک و رسوباتی در بندهای بریس تجمع‌یابد. برای حذف هرگونه مواد ناخواسته از روی بریس از استفاده‌کنید و اطمینان حاصل‌کنید که بند‌های بریس سالم‌بوده و در جای مناسب خود قراردارند.

 چه زمانی لازم‌است که با پزشک تماس‌بگیریم؟‌


بریس کمر باید بسیار راحت باشد و به اندازه‌ای سفت و محکم بسته‌نشود که باعث بروز درد، کبودی و یا سایر مشکلات شود. چنانچه بر اثر پوشیدن بریس کمر شاهد بروز یکی از موارد زیر شدید با پزشک تماس‌بگیرید. در شرایط زیر شاید لازم باشد که بریس کمرتان را تنظیم‌کنید:

  • اگر بر اثر پوشیدن بریس دچار زخم و یا قرمزی شدید که بیشتر از نیم‌ساعت دوام داشت.
  • اگر نفس‌کشیدن و یا غذاخوردن برای شما سخت است.
  • اگر در قسمت‌های زیر بریس دچار جوش شدید.
  • دچار تغییراتی در وزن شدید و بریس بیش از حد محکم است و یا برای شما بسیار کوچک است.
  • اگر بریس کمر باعث درد و یا درد جدیدی در قسمت‌هایی از بدن شده‌ است.
  • اگر هر قسمتی از بریس دچار فرسودگی شده و نیاز به تعویض دارد.
  • اگر سوالات و یا نگرانی‌هایی راجع به بریس خود دارید.

مقالات مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
فهرست
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
تلفن نوبت دهی کلینیک