اسپاسم کمر یک انقباض ناگهانی و غیرارادی یا یک گرفتگی عضلانی غیرقابل کنترل در واکنش به کشیدگی عضله، استفاده بیش از حد، ضعف یا درد ناشی از بروز جراحات، آسیبدیدگیها و اختلالات است. اسپاسم کمر اغلب در نزدیکی نخاع یا ریشه عصب که به سمت نخاع رفته یا از آن بازمیگردند رخ میدهد. این اسپاسم و خشکی کمر میتواند باعث اعمال فشار بر یکی از عصبها شده و درد شدیدی در کمر ایجاد کند. معمولاً اسپاسم عضلات زمانی اتفاق میافتد که شما انرژی زیادی به کار بسته و از عضلات بیش از اندازه کار میکشید مانند زمانی که جسم سنگینی را بلند میکنید یا فعالیتهای سنگین ورزشی انجام میدهید. غالباً عضلات شما زمانی مستعد اسپاسم یا گرفتگی میشوند که قبل از انجام فعالیتهای سنگین به اندازه کافی به آنها آب نرسیده باشد یا ذخیره پتاسیم یا کلسیم در بدن شما کم باشد.
اسپاسم کمر را به عنوان یک ناراحتی موقتی در نظر نگیرید. ممکن است این درد ماهیتاً عضلانی نباشد و نشانه هشدارهای جدی برای شما باشد. ممکن است این اسپاسم جدیتر و خطرناکتر از آن چیزی باشد که شما تصور میکنید. ممکن است مشکلی در بدن وجود داشته باشد که اسپاسم نوعی واکنش به آن باشد. در زمانی که انجام اقدامات درمانی برای اسپاسم کمر مؤثر واقع نمیشود ممکن است شما در دیسک کمر خود دچار مشکل شده باشد و به برآمدگی یا فتق دیسک مبتلا شده باشید.
برای کسب اطلاعات بیشتر و یا رزرو نوبت در کلینیک امید میتوانید با شماره تلفنهای02188801800 و 09107803155 تماس حاصل فرمایید.
فهرست مطالب
عضلاتی که در اسپاسم کمر دچار گرفتگی و انقباض میشوند
اسپاسم یک گرفتگی و انقباض غیرارادی در عضلات است. وقتی که گرفتگی عضلات در نزدیکی نخاع و ریشههای عصب اتفاق میافتد میتواند بسیار دردناک باشد. عضلاتی که ممکن است در ناحیه کمر دچار اسپاسم شوند عبارتند از:
- ماهیچه پشتی بزرگ (لاتیسموس دورسی)
- ماهیچه عرضی شکم (آبلیکوس داخلی شکمی)
- ماهیچه سوئز بزرگ یا پسواس ماژور
- ماهیچه خاصرهای مازویی یا عضله ایلیوپسواس
- ماهیچه مربع کمری یا کوادراتوس لومبار
- ماهیچههای راستکننده ستون مهرهها
دلایل و عوامل احتمالی که باعث بروز اسپاسم کمر میشوند
گرفتگی کمر معمولاً زمانی رخ میدهد که عضله متورم یا کشیده شده باشد. هر گونه فشار زیادی میتواند باعث ایجاد پارگیهای بسیار کوچک در عضلات و تاندونهای پایین کمر شود. این آسیبدیدگیها معمولاً در هنگام انجام فعالیتهای ورزشی مانند وزنهبرداری، فوتبال، بسکتبال، بیسبال یا گلف که ممکن است در آنها کشیدن یا هل دادنهای ناگهانی یا چرخشهای ناگهانی کمر انجام شود، اتفاق بیفتد.
احتمال بروز اسپاسم کمر در افرادی که حالات زیر را دارند بیش از سایرین است:
- لگنی که بیش از حد نرمال جلوآمده باشد.
- هر گونه ضعف کمر مانند آرتروز، اسپوندیلوسیس، اسپوندیلولیستزی، پارگی دیسک یا فتق دیسک، تنگی کانال نخاع یا تومور
- لوردوزیز
- گرفتگی عضلات همسترینگ
- ضعف یا سفت شدن عضلات اطراف ستون فقرات
- ضعف عضلات شکم
- کمآبی یا عدم تعادل الکترولیت در بدن
علائم گرفتگی عضلات کمر
بیمار در هنگام چرخش، هل دادن یا کشیدن یک درد ناگهانی در پایین کمر خود احساس میکند. نخست وی میتواند به فعالیت خود ادامه دهد اما پس از دو تا سه ساعت، خونریزی در عضلات کشیده شده که دچار “پارگی بسیار کوچک” در عضلات یا تاندونها شدهاند اتفاق میافتد. گرفتگی عضلات باعث درد شدید در کمر میشود که با انجام هر حرکتی در کمر تشدید میشود. معمولاً بیمار ترجیح میدهد که دراز بکشد، زانوهای خود را خم کند و ستون فقرات را به سمت جلو قوس دهد.
تشخیص گرفتگی عضلات کمر
پزشک سوابق پزشکی بیمار را مطالعه کرده و معاینات بالینی و فیزیکی لازم را انجام میدهد. معاینات، حساسیت در یک نقطه خاص یا اسپاسم عمومی و حساسیتهای کمری که با حرکاتی مانند خم شدن روبهجلو تشدید میشود را مشخص میکند. نقطه حساسی که در زمان کشیده شدن ستون فقرات درد میگیرد باید برای شکستگی مورد معاینه قرار گیرد.
درمان گرفتگی عضلات کمر
استفاده از بستههای یخ
48 تا 72 ساعت اول پس از بروز اسپاسم روی ناحیه آسیبدیده بستههای یخ قرار دهید تا تورم کاهش یابد. از پوست در برابر احتمال سوختگی با یخ محافظت کنید و برای این کار یک حوله روی پوست گذاشته و یخ را روی آن قرار دهید. یخ را به مدت 20 دقیقه و هر یک یا دو ساعت یک بار روی محل قرار دهید.
هشدار: استفاده از یخ برای همه افراد مناسب نیست. اگر شما در هنگام استفاده از یخ متوجه شدید که فقط بدن شما بیحس میشود ولی گرفتگی عضلات کاهش نمییابد، زمان استفاده از آن را کاهش داده یا از سرما درمانی اجتناب کنید. عضلات برخی افراد در هنگام استفاده از یخ ممکن است دچار گرفتگی و اسپاسم بیشتری شود. هدف از این روش ریلکس کردن و شل کردن عضلات است نه شوک دادن به آنها.
از گرمای مرطوب روی ناحیه آسیبدیده استفاده کنید
72 ساعت پس از بروز حادثه، به دقت از گرمای مرطوب روی ناحیه آسیبدیده استفاده کنید. استفاده از یک حوله گرم یا دوش آب گرم میتواند برای درمان گرفتگی کمر مفید باشد. این مهم است که گردش جریان خون را در عضلات آسیبدیده افزایش دهید تا به بهبود عملکرد ناحیه آسیبدیده کمک کند.
هشدار: در صورت استفاده از گرمادرمانی از گرما دادن زیاد به ناحیه آسیبدیده بپرهیزید زیرا ممکن است باعث افزایش تورم شود. اگر گرما باعث افزایش تورم در عضله مورد نظر شد ممکن است شما دوباره آسیب ببینید.
دارو
داروهایی مانند داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی و شل کنندههای عضلات میتواند در درمان علائم اسپاسم کمر در مراحل بهبودی بیماری مؤثر واقع شوند.
تزریق آستروئید
تزریق داروهای ضدالتهابی (کورتیزون) میتواند در کاهش درد مؤثر باشد.
تمرینات ورزشی
درمانهای اولیه که اغلب در مراحل اولیه بیماری مورد استفاده قرار میگیرند شامل مصرف شل کنندههای عضلات، داروهای ضدالتهابی یا کنترلکنندههای درد (تزریق) میشوند. لوردوزیز؛ فشار بر عضلات و رباطها که محافظ کمر هستند را افزایش میدهد، مقدار این فشار به میزان چرخش لگن بستگی دارد. زمانی که فرایند بهبودی شروع میشود، بسیاری از بیماران میتوانند از مزایای انجام تمرینات ورزشی تقویتی برای عضلات شکم و بازگشت انعطافپذیری عضلات با استفاده از تمرینات کششی و تقویتی عضلات کمر بهرهمند شوند.
ماساژ درمانی
ماساژ آرام در امتداد طول و عرض عضله به کاهش درد کمک کرده و باعث میشود که عضله به تدریج شل شود. هدف از ماساژ درمانی فقط ایجاد احساس راحتی نیست بلکه ماساژ باعث میشود که گردش خون در عضلات افزایش یابد. ماساژ اکسیژن خون در گردش را افزایش داده و درد ناشی از تجمع اسید لاکتیک را کاهش میدهد. اگر عضلات شما به طور مستقیم دچار آسیبدیدگی شدهاند از ماساژ درمانی استفاده نکنید. شما نمیخواهید که با ماساژ درد مفاصل یا عصبهای آسیبدیده را تشدید کنید.
الکتروتراپی به روش TENS
اسپاسم عضلهای که هنوز بهبود نیافته است باید با تحریک الکتریکی عصب آن به روش تنس تحت درمان قرار گیرد. دستگاه تحریک الکتریکی عصب (TENS) از محرکهای الکتریکی برای تعدیل احساس درد پایین کمر با ارسال سیگنالهای درد به مغز کار میکند. معمولاً برای بار اول الکتروتراپی با دستگاه تنس به صورت آزمایشی انجام میشود و در صورتی که بیمار کاهش درد را احساس کند میتوان از دستگاه تنس در منزل برای درمانهای بلند مدت درد کمر استفاده کرد.
اولتراسوند تراپی
اولتراسوند یک شکل از گرما دادن عمیق است که در آن گرمایی که به وسیله امواج صوتی تولید میشود از طریق پوست به درون بافت نرم نفوذ میکند. اولتراسوند برای کاهش دردهای حاد مفید است و باعث بهبودی بافتها میشود.
پیشگیری از گرفتگی عضلات کمر
کمر به سختی برای شما کار میکند. هر چه شما بهتر از آن مراقبت کنید احتمال بروز اسپاسم در آن کاهش مییابد. کاهش چند کیلو از وزن اضافه به کاهش فشار بر روی ستون فقرات و مفاصل شما کمک زیادی میکند. صاف ایستادن و پوشیدن کفشهای پاشنهکوتاه به افزایش ثبات و تقویت قسمت تحتانی کمر شما کمک میکند. انجام فعالیتهای فیزیکی منظم مانند تمرینات ورزشی تقویتی باعث تقویت عضلات کمر و شکم شده و حرکات شما را راحتتر کرده و احساس خوبی به شما میدهد. خوابیدن و نشستن زیاد باعث تشدید مشکلات کمر میشود. اگر شما به اسپاسم کمر دچار شدهاید حتماً به پزشک مراجعه کنید. درد کمر عموماً قابل درمان است و دلیلی برای رنج بردن از اسپاسم کمر که باعث ایجاد خلل در فعالیتهای روزمره شما شده است وجود ندارد.
سلام
من حدود دو سال پیش در اثر بد بلند کردن یک جسم نسبتا سنگین دچار کمر درد شدم،پس از چند ماه بهتر شد ولی بیشتر اوقات کمی گرفتگی داره و دچار کمی درد در عظلات پا هم میشوم.با نرمش بهتر میشه،به دکتر مراجعه و ام آر آی دادم ولی نتیجه آن این بود که دیسکام کاملا سالم هستند.به نظر شما مشکل چیه؟
ممنون
سلام با توجه به شرح حال شما به احتمال زیاد این گرفتگی به گرفتگی مفاصل درون ستون فقرات برمی گردد و قابل درمان است
با سلام و عرض ادب خدمت شما. کمرم در ناحیه پایین سمت چپ دچار اسپاسم شده است. تزریق نیز انجام دادهام ودارو نیز مصرف میکنم ولی دردش کمتر نشده است. خواهش می کنم مرا رهنمایی کنید
سلام برای درمان ریشه ای اسپاسم باید بررسی های بیومکانیکال و نورولوزیک انجام شود و در اکثر مواقع فیزیوتراپی تخصصی است که می تواند کمک کند
سلام و عرض ادب
حدود ۲۰ روزه در سمت راستِ وسط پشتم ، کنار ستون فقرات احساس درد می کنم دو بار به دکتر عمومی مراجعه کردم که ویتامین بی ، شل کننده ، پماد و آمپول کورتیزون تجویز کردند که هنوز دردم ادامه داره. میزان درد قابل تحمله و موقعی احساس می کنم که به پهلو می چرخم البته در بعضی زوایا. حس می کنم یه چیز سفت شده در اون قسمت وجود داره
درد سطحی نیست و عمقی به نظر می رسه. به نظرتون علت چیه؟ و به متخصص کلیه و مجاری مراجعه کنم یا ارتوپد یا غدد و کبد ؟
سپاس از توجه شما
سلام بله باید بررسی کمر انجام شود
عرض سلام و وقت بخیر، سی سال پیش دچار کمر درد شدم،علت رو قوس کمر در عکسبرداری عنوان کردن،پنج سال پیش در ام ار آی ، لغزندگی L5روی s و همچنین بیرون زدگی دیسک و تنگی کانال نخاع،تشخیص داده شد، استخر و حرکات کششی کمکی به بهبود نکرد و اینبار دچار اسپاسم شدید شدم،ممنمون میشم راهنماییم کنین
سلام لطفا در تلگرام یا واتس اپ تصویر ام ار ای رو ارسال کنید و بفرمایید چند سالتونه تا بتوانم نظر دقیق تری بدم ۰۹۱۰۷۸۰۳۱۵۵
سلام من دوسال پیش براثر بلندکردن جسمی سنگین دچار کمردرد شدم که بااستراحت بهترشدم ولی گاهی اوقات دوباره قسمت راست کمرم دچار درد میشه که باپایین امدن ازپله یا نشستن وبلندشدن دردمیکنه.احتمال دیسک کمروجودداره؟
سلام احتمالا گرفتگی مفصلی است که درمان نشده است و در صورت درمان مشکل برطرف شود
سلام دیسک کمر دارم مهره ۵ و ۴ الان از درد نمیتونم حرکتی بکنم افتادم در منزل راهنمایی کنید لطفا چکار کنم جراحی کنم یا نه ممنون
در صورتی که ام ار ای انجام داده اید نتیجه ان را در تلگرام یا واتس اپ ۰۹۱۰۷۸۰۳۱۵۵ ارسال کنید تا خدمتون دقیق تر نظر بدم
سلام خسته نباشين من الان ٣ روز هست كه بخاطر درد شديد تو ناحيه كمرم(پايين ستون مهره هام تو اخراي گودي كمرم)دارم اذيت ميشم…امپول شل كننده زدم دارو هم دارم مصرف ولي دردش يه ذره اروم نشده و منو كلافه كرده…اقاي دكتر چيكار كنم؟؟
در این موارد ما حتما درخواست ام ار ای می دهیم تا علت این درد ها را تشخیص دهیم و سپس خاص آن را انجام دهیم
با سلام خدمت دکتر ۳۲ سالمه اسکولیوز ۴۰ درجه در ناحیه سنه دارم دچار درد شده ام چکار کنم
سلام لطفا با ارسال عکس رادیوگرافی در شماره تلگرام یا واتس اپ ۰۹۱۰۷۸۰۳۱۵۵ شکل درد را هم توضیح دهید
سلام خسته نباشید
من نزدیک به سه هفته است که پشتم از کتف به سمت پایین درد میکنه این درد در دو سمت ستون فقرات میباشد که بعضی اوقات سمت راست درد میکنه بعضی اوقات سمت چپ درد دارد و هنگام لم دادن درد ساکت میشود وهنگام خواب که تغییر موضعه میدهم دو طرف کتف از پشت درد شدیدی میگیرد در طول روز درد کمتری دارد وهنگام خواب که به یک طرف میخوابم درد ندارد ولی میخوام برگردم به طرف دیگر بخوابم در هنگام تغییر سمت درد شدید در دو طرف کتف دارم و امروز صبح هنگام تغییر سمت درد شدید گرفت و بیشتر یک نقطه سمت ستون فقرات درد وسوزش داشت ولی از تخت باشدم و روی کاناپه لم دادم درد ساکت شد و الان یک نقطه درد دارد با تشکر از مشاوره شما
سلام با توجه به توضیحات احتمالا گرفتگی عضلانی است که نیاز به درمان دارد
سلام من سی ساله هستم تقریبا ۴ ماه پیش بعد رانندگی خیلی زیاد به طور مداوم بعد اینکه به مقصد رسیدم به دلیل گرما پشتم خیس اب بود از ماشین که پیاده شدم و یکم هوا خورد فردای اون دچار اسپاسم شدید در قسمت پایین کمر شدم
استراحت کردم و امپول شل کننده عضلات تزریق کردم ولی خوب خوب نشدم الان بعد چهار ماه کمر درد در قسمت عضله پایین مهره آخر دارم
راهکار چیه ورزش هم میکنم، ورزش ادامه بدم یا نه
سلام گرفتگی در مفاصصل هست که با درمان دستی درمان می شود
سلام من وحید هستم سی و سه ساله حدود دو سال پیش یه وزنه سنگین رو بلند کردم و یهو کمرم گرفت طوری که نتونستم بلند شم و دراز کش بردنم دکتر و دکتر با تزریق سه امپول بهتر شدم و بعد از چند روز کامل خوب شدم ولی هر چند ماه یک بار دوباره همون نقطه از کمرم میگیره که چند ماه پیش دوباره به همون وضعیت افتادم و بردنم دکتر دوباره با سه تا امپول سرپام کردند.. الانم چند روزه دوباره درد دارم و نمیدونم چیکار کنم.. ممنون میشم اگه راهنماییم کنید
سلام
لطفا تصویر ام ار ای کمر رو در واتس اپ ۰۹۱۰۷۸۰۳۱۵۵ ارسال کنید
با عرض سلام و خسته نباشید ، ۴۵ سالمه و حدود ۹ سال هست که روزانه تا ۵ عدد قرص باکلوفن ۲۵ مصرف میکردم ، با قطع مصرف این قرص از دو هفته پیش دچار گرفتگی شدید عضلات کمر شده ام ، متوکاربامول و دگزا و مسکن های ضد التهاب هم برای بهبود جوابگو نبوده ، از آنجا که نمیخوام دوباره قرص باکلوفن مصرف کنم ، ممنون میشم راهنماییم کنین
کی از بهترین روشهای درمانی برای گرفتگی های عضلانی در ناحیه کمر استفاده از دستگاه شاک ویو تراپی و همچنین درمانهای دستی است غالباً داروهای مورد اشاره شما کمک زیادی به حل شدنی موضوع نمیکند
۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰
سلام من چند روز پیش بعد مدت ها رفتم تمرین فوتبال و چند وزنه سبک زدم بعد که به خونه اومدم متوجه شدم کمر درد دارم. شما فکر میکنید علتش چیه؟ آیا میتونه گرفتگی عضلات باشه؟ و درمانش چیه؟ ممنون میشم کمک کنید. 🙏
به منظور اینکه بتوان دقیقتر در با دردهای کمر شما مشورت داد باید سن و شرایط شما را اطلاع داشته باشند اما غالباً درد های اینچنینی در ناحیه کمر پس از فعالیتهای سنگین همچون ورزش به علت �فتگی مفصلی و عضلانی ایجاد میشود در صورتی که تا ۴ روز درمان نشده آیا کاهش درد را نداشتید نیاز به معاینه تخصصی دارد
۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰
با سلام دقیقا وسط گودی کمرم درد شدیدی داره طوری که گاهی وقتا بلند میشم درد میگیره و باید بشینم روی زمین حتی موقع خواب هم گاهی وقتا جابه جا میشم درد میگیره البته فقط درد مربوط به همین ناحیه هست
با توجه به شرح حال احتمالا گرفتگی مفاصل کمری است که با درمان دستی بهبود می یابد.
۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰
آیا درد دو طرف پشت پاین کتف میتواند علایم اچ پیلوری باشد من اچ پیلوری دارم ولی همه روزه دو طرف پشت سر پاین کتف درد میکند
سن 22 وزن 55
سلام خیر به احتمال زیاد گرفتگی عضلانی است
حدود یه ماه نیم بود ک تو باشگاه انجام حرکات سنگین پا انجام میدام الان حدود یک ماه نیم ک خم راست شدن کمر واسم سخت شده ویک جسم نسبتا سنگینو نمی تونم ب راحتی بلند کنم بیشتر قسمت راست پایین کمرم درد دارد یا حتی وقتی عطسه میکنم احساس درد دارم
با توجه به شرح حال به احتمال زیاد دیسک شما آسیب دیده است و باید ام ار ای کمر تهیه شود
۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰
سلام دکتر بعد از تکل توپ کمرم حالت خشکی بم دست داد که نمی توانستم خم شم دوروز نرمش کردم درد کمتر شد سر کارم هم رفتم اما دوباره رفتم فوتبال دوباره همان جوری شدم درد فقط در کمرم ویکجا سوزش یا تیز نیست بعد از خواب که بلند میشم خشکی بیشتر البته قبلا دیسک هم داشتم ولی کامل خوب شدم درد دیسک میدانم چطوری بعید میدانم دیسک باشه از نظر خودم درد به صورت کوفتگی درتست فیزیکی طاق باز بالا اوردن پا تا نود درجه هم دردی ندارم علتش چی هست
احتمالا گرفتگی مفصلی و عضلانی در ناحیه کمر هست که باید درمان دستی برای آن انجام شود
۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰
سلام وقت بخیر خدمت دکتر عزیز
بنده ۴۰ سال سن دارم و متاهل کمر درد خیلی اذیتم میکنه چند سال قنادی کار میکردم پای میز کار از صبح تا شب با ورزنه زیاد کار کردم ارتفاع میزنم مناسب قد من که ۱۸۶ هست نبود که اینو بعداً فهمیدم الان هم چند سالی هست تغییر شغل دادم ولی بازم کارم سنگینه صفحه کابینت آشپزخانه درست میکنم و وزنش زیاده چند طبقه میبرم بالا سر ساختمان چند ماه پیش رفتم ام ار ای دادن دکتر گفت سه تا از دیسک هات تو کمر و گردنت زده بیرون ولی به دلایلی دنبال دارو ودرمانش نرفتم الان چند روزه دوباره گرفته میخوره به سر لگنم سمت راست دردش ممنون میشم راهنمایی کنید خیلی عذاب اوره چه درمانی خوبه و موثر و کم هزینه با سپاس ….
لطفا تصاویر ام آر آی رو در واتس آپ ۰۹۱۰۷۸۰۳۱۵۵ ارسال کنید تا نظر دقیق تر داده شود
سلام من نزدیک سه ساله دچار کمر درد هستم کارم قبلا سنگین بود ولی الان یه کم سبک شده رفتم دکتر ام آر ای فیزیوتراپی هیچ تاثیری نداشت گفتن اسپاسم من کمرم روز به هیچ عنوان درد نمیکنه فقط سر صبح ساعت 4 به بعد به حدی که دیگه نمی تونم بخوابم بعد از بیدار شدن بعد 20دقیقه خوب میشه لطفا خواهشن منو راهنمای کنید چکار کنم خیلی دارم اذیت میشم سنم هم 32ساله خیلی ممنون
به منظور دریافت مشاوره دقیق تر اطلاعات زیر را در اختیار بگذارید؛
۱. سن بیمار
۲. شرح حال بیماری
۳. تصویر مدارک پزشکی
۴. اقدامات درمانی که تاکنون انجام شده و نتیجه آن
شماره واتس آپ ۰۹۱۰۷۸۰۳۱۵۵
سلام من یک هفته اس دچار اسپاسم شدید پایین کمر شدم حتی قسمت راست کمرم بیرون زدگی پیدا کرد که با دارو و استراحت و کمربند کمی بهتر شد اما امروز با یه عطسه شدیدا کمرم درد گرفت درست مثل روزهای اول به نطرتون مشکل چیه؟؟
با توجه به توضیحات به احتمال بسیار زیاد بیرون زدگی دیسک دارید که باید معاینه شده و ام ار ای تهیه شود
۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰
سلام وقتتون بخیر
من در ناحیه سمت چپ کمرم احساس درد میکنم.وقتی اون ناحیه رو با دست فشار میدم درد ساکت میشه.سابقه سنگ کلیه هم دارم احتمالش هست دوباره کلیه ام باشه یا درد کمره؟
جدیدا قرص دیلتیازوم و متورال هم مصرف میکنم.میتونه بخاطر این قرصها باشه؟
با تشکر
احتمالا گرفتگی عضلانی است که می توان آن را با تکنیک های دستی و ماساژ درمانی درمان نمود
۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰
با سلام مادر ۶۸ ساله ام که خیلی لاغر هم هست با درد بازو به دکتر مراجعه کرد ایشان درمان فیزیوتراپی تجویز کردن بعد چند جلسه درمان دکتر فیزیوتراپ گفتن که عضله پهن پشتی گرفتگی شدید داره و از درای نیدلینگ استفاده کردن در دو نوبت تا بحال و تعدادی ورزش در منزل ولی گفتن نباید بازوش حرکت کنه و هنگام ورزش درد نگیره چون منجر به التهاب در بازو خواهد شد بسیا ورزش براشون دردناک و سخته نظر شما چیه
ممنون از توجه شما
سلام غالبا برای گرفتگی های عضلانی همان ماساژ درمانی و طب سوزنی کارساز است اما در صورتی که پاسخ مناسب نباشد می توان از تکار تراپی هم استفاده نمود
۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰