کایروپراکتیک: فواید و کاربرد انواع کایروپراکتیک در طب فیزیکی

تاریخ: ۲۱ آبان ۱۴۰۲

متخصصین کایروپرکتیک در زمینه پیشگیری، ارزیابی، تشخیص و مدیریت مشکلات ستون فقرات، عضلات و سیستم عصبی آموزش‌های وسیع و زیادی دیده‌اند و برای کمک به تسکین درد و بهبود عملکرد بیماران، بدون جراحی یا دارو، از روش‌های درمانی مانند دستورزی، متحرک‌سازی، درمان بافت نرم، ورزش، آموزش، مدالیته‌‌ها (یعنی اولتراسوندتراپی یا لیزرتراپی) و توانبخشی استفاده می‌کنند. کایروپراکتورها برای ارائه مشاوره تغذیه‌ای و راهکارهایی برای جلوگیری از آسیب‌دیدگی به بیماران نیز آموزش دیده‌اند.

کایروپرکتورها با استفاده از روش تخصصی تنظیم و تنظیم ستون فقرات (SMT) و با انجام حرکات دقیق و ماهرانه، مهره‌های ستون فقرات را به خوبی تنظیم کرده و حرکات مناسب مفصل را بازیابی می‌کنند. این عمل باعث بهبود عملکرد ستون فقرات می‌شود. در هنگام انجام این حرکات، ممکن است صدایی شبیه به ترق توروق بشنوید. این صدا ناشی از خروج حباب هوا از کپسول مفصل است و در هنگام تنظیم مفصل ایجاد می‌شود، شبیه به صدای شکستن قوس انگشتان دست است.

زندگی روزمره ما ممکن است باعث فشار زیادی بر سیستم اسکلتی عضلانی شود. مواردی مانند کار، حوادث و تصادفات، آسیب‌های ورزشی، کارهای خانگی و حتی استرس، می‌توانند باعث بروز مشکلات در مفاصل و کمر شوند. از تصادفات رانندگی تا صدمات ورزشی و کارهای تکراری و فشار زیاد، درمان کایروپراکتیک می‌تواند به بهبود صدمات خاصی که بر عضلات، تاندون‌ها، رباط‌ها و عصب‌ها ایجاد شده است، کمک کند.

برای کسب اطلاعات بیشتر و یا رزرو نوبت در کلینیک امید میتوانید با شماره تلفن‌های02188801800 و 09107803155 تماس حاصل فرمایید.

 

12 فایده کایروپراکتیک


12 فایده کایروپراکتیک

اگرچه میلیون‌ها انسان در سراسر جهان مزایای این روش را تجربه کرده‌اند، اما هنوز هم تصورات نادرست زیادی درباره آن وجود دارد. بسیاری از افراد به دلیل درد، وضعیت یا فرم بدنی نامناسب و غلط، تسکین درد، و یا پیشگیری از آسیب‌دیدگی به کایروپرکتور مراجعه می‌کنند. هدف ما در این مقاله ارائه اطلاعتی در مورد مزایای کایروپراکتیک است، تا پس از آن شما نیز به نوبه خود بتوانید دیگران را از این مزایا مطلع کنید. این مزایا عبارتند از:

  • بهبود بخشیدن به حرکت، عملکرد و سلامت مفاصل
  • شل کردن عضلات سفت و سفت کردن عضلات شل و بهبود قابلیت انقباض (و در نتیجه قدرت) عضلات
  • کاهش روند تخریب و فرسایش (دژنراسیون) بافت‌های مفصل و بافت‌های همبند (آرتروز)
  • کاهش روند التهاب مداوم ناشی از در رفتگی ناقص مفاصل(نیم ‌دررفتگی مفصل)
  • بهبود گردش خون با بیرون راندن خون راکد و آوردن خون جدید به بافت.
  • تسریع روند بهبودی
  • بهبود بخشیدن به عملکرد سیستم عصبی و توانایی اعصاب فرد برای نقل و انتقال کارآمدتر تکانه‌های عصبی
  • تقویت سیستم ایمنی بدن
  • بهبود عملکرد دستگاه‌های زیستی فرد (قلب، ریه، سینوس‌ها، دستگاه گوارش و غیره)
  • بهبود وضعيت خلقی فرد (افراد خوش مشربتر و شوخ طبعتر خواهند شد)
  • آرام کردن بیش فعالی ذهن و انرژی بخشیدن به ذهن‌های افسرده.
  • افزایش انرژی، نشاط و بهبود خواب
  • تسکین و بهبود دردها و ناراحتی‌های دوران بارداری و قبل از زایمان
  • کاهش زمان زایمان و کمردرد مرتبط با آن
  • کاهش اثرات سوء استرس
  • بهبود عملکرد ورزشی (برای تمامی ورزش‌ها)
  • بهبود کیفیت زندگی با ارتقاء لذت/ رضایتمندی ارزش‌های اصلی فرد
  • توانایی پیشگیری از ناخوشی، بیماری و درد
  • بهبود تندرستی و سلامت کلی نوزادان و کودکان
  • بهبود توانایی‌های شناختی (توانایی واضحتر فکر کردن)
  • و البته …کاهش درد …!

روش‌های مورد استفاده در کایروپرکتیک


کایروپراکتورها درباره ستون فقرات، عضلات و سیستم عصبی آموزش دیده و تخصص دارند و برای ارتقاء سلامت، کاهش درد و بهبود کیفیت زندگی افراد روش‌های درمانی مؤثری را به کار می‌گیرند. یکی از تکنیک‌های اصلی درمانی که توسط کایروپراکتورها و سایر درمانگران این حوزه استفاده می‌شود، درمان دستی یا دست ورزی ستون فقرات است (که با عنوان تنظیم ستون فقرات هم شناخته می‌شود). با این حال، بسته به سوابق پزشکی و وضعیت خاص هر فرد، کایروپراکتور ممکن است تصمیم بگیرد که در کنار دست ورزی، روش‌های درمانی دیگری را نیز به کار بگیرد.

در اینجا برخی از روش‌های درمانی که ممکن است در طول مراجعه شما به یک کایروپراکتور (پس از بررسی سوابق پزشکی و معاینات اولیه) برایتان اجرا شود را معرفی خواهیم کرد:

تنظیم / دستکاری

روش‌های مورد استفاده در کایروپرکتیک

هدف اصلی روش دستکاری یا تنظیم در کایروپراکتیک، قرار دادن بدن در یک موقعیت مناسب است که بتواند بهبود خودش را فراهم کند. این درمان به اعتقاد کایروپراکتورها، منجر به کاهش استرس و فشاری می‌شود که بر سیستم ایمنی بدن وارد می‌شود و احتمال ابتلا به بیماری‌ها را کاهش می‌دهد. مراقبت‌های کایروپراکتیک بهبود و درمان را در سراسر بدن، از جمله توانایی‌های حرکتی، عملکرد و حتی تفکر فرد، هدف قرار می‌دهند. بسته به محل درد، کایروپراکتور از بیمار خواستار می‌شود که روی تخت درمان بنشیند یا دراز بکشد و سپس با استفاده از دستان خود، نیروی ملایمی را به مفاصل اعمال کند، که معمولاً با صدای “ترق و توروق” همراه است. اعتقاد معمول درباره این صداها این است که ناشی از رها شدن حباب‌های هوا از مایع درون مفاصل است و شبیه به صدای شکستن قوس انگشتان دست است.

تمرینات ورزشی / کششی

فعالیت‌ها و تمرینات هدفمند، برنامه‌ریزی شده، ساختارمند و تکراری، در توانبخشی بدنی باعث ارتقاء سطح سلامتی، حفظ تناسب اندام و بهبود شرایط تمامی بخش‌های بدن می‌شوند. بعد از ارزیابی و تشخیص اولیه، کایروپراکتر ممکن است تمرینات یا حرکات خاصی را برای کمک به تقویت عضلات و بهبود عملکرد به بیماران توصیه کند، به عنوان مثال استفاده از کش‌های مقاومتی برای تقویت شانه‌ها و کمر، و یا حرکات کششی ملایم گردن برای کاهش سردرد و تنش عضلات (تنش یا گرفتگی عضلانی).

انجام صحیح تمرینات اهمیت زیادی دارد، به همین دلیل در هنگام انجام حرکات مراقب باشید که عضلات خود را بیش از نکشید یا بر آن‌ها فشار بیش از وارد نکرده و یا آسیبی به خودتان نرسانید. کایروپراکتور در طول انجام حرکات شما را راهنمایی کرده و در صورت لزوم به اصلاح فرم حرکت کمک می‌کند.

طب سوزنی 

طب سوزنی تکنیکی است که در آن برای تسکین درد (و دیگر مزایای ثابت شده طب سوزنی) سوزن‌های نازکی را به نقاط خاصی از پوست وارد می‌کنند. انجام طب سوزنی موجب درد و ناراحتی نمی‌شود و یا درد و ناراحتی آن خیلی جزئی خواهد بود. کایروپراکتور، طی جلسه طب سوزنی، برای تحریک اعصاب، ماهیچه‌ها و بافت همبند، سوزن‌های بسیار نازکی را به پوست وارد می‌کند. پس از وارد کردن سوزن‌ها در نقاط مخصوص، بیمار برای مدتی استراحت خواهد کرد، طی این مدت ممکن است کایروپراکتور سوزن‌ها را به آرامی بچرخاند، یا به آنها گرما بدهد و یا با پالس‌های الکتریکی تحریک کند به طور کلی این کارها باعث اعمال تحریک بیشتر شده و اثرات طب سوزنی استاندارد را افزایش می‌دهد.

در برخی موارد، طب سوزنی ممکن است عوارض سوءی به همراه داشته باشد. افرادی که مشکلات انعقاد خون دارند، دستگاه ضربان ساز در بدن خود دارند یا باردار هستند، ممکن است طب سوزنی مناسب نباشد. به همین دلیل، در جلسه مشاوره اولیه و در فرم‌هایی که باید درباره سوابق پزشکی خود اطلاعات را وارد کنید، باید به صراحت هرگونه اطلاعات مربوط به این موارد را به کایروپراکتور خود اعلام کنید.

مشاوره تغذیه‌ای 

متخصص تغذیه به فرد کمک می‌کند تا رژیم غذایی خود را ارزیابی کرده و برای دستیابی به اهداف خاص سلامتی، در صورت لزوم قسمت‌هایی از آن که باید تغییر کنند را مشخص کند. کایروپراکتور نیز ممکن است با بیمار در مورد رژیم  معمول او صحبت کرده و در صورت لزوم برای کمک به رفع مشکلات، توصیه‌هایی برای اضافه یا کم کردن بعضی مواد غذایی به بیمار ارائه دهد.

کایروپراکتورها می‌توانند به مدیریت و کنترل بسیاری از بیماری‌ها مانند روماتیسم و ​​آرتروز کمک کنند. شواهدی وجود دارند که نشان می‌دهند ایجاد تغیر در رژیم غذایی ممکن است التهاب را کاهش داده و به کاهش درد کمک کند. در مورد رژیم غذایی خود و اینکه آیا لازم است تغییراتی در زندگی روزمره خود ایجاد کنید یا خیر با کایروپراکتور خود صحبت کنید.

موبیلیزاسیون (آزادسازی  و تحرک بخشی) بافت نرم به کمک ابزار (IASTM) 

در این روش که اغلب با عنوان تکنیک گرستون نیز شناخته می‌شود، از ابزار کوچکی از جنس فولاد ضد زنگ یا مواد دیگر برای تحریک بافت آسیب دیده ، از بین بردن بافت اسکار و تقویت جریان خون و بهبودی استفاده می‌شود.

برای این کار کایروپراکتور، روی پوستی که روی تاندون‌ها، ماهیچه ها یا رباط‌های خاصی را پوشانده است، وسیله‌ای از جنس استیل ضدزنگ را سر می‌دهد، فشار می‌دهد و یا با آن پوست را می‌خراشند. ممکن است برای این کار از کرم‌های عضلانی نیز استفاده کند. به دلیل افزایش جریان خون در ناحیه تحت درمان، ممکن است پوست برای مدتی کوتاهی قرمز شود. کایروپراکتور ممکن است از بیمار بخواهد قسمتی از بدن که تحت درمان است را در حین استفاده از ابزار کشش بدهد.

شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد روش گرستون  و سایر تکنیک‌های IASTM در عین کاهش درد، در بهبود عملکرد و دامنه حرکتی پس از آسیب‌های ورزشی نیز موثر است. این تکنیک‌ها می توانند دوره توانبخشی را کوتاه کرده و بازگشت سریعتر و آسان‌تر افراد را به ورزش‌ و فعالیت‌های مورد علاقه آن‌ها تسهیل نماید.

 کینزیو تِیپینگ

کینزیو تِیپینگ

“کینزیو تِیپ” یا “تِیپ ورزشی” یک نوار ( نوار چسب) درمانی الاستیک است که برای پشتیبانی از عضلات و مفاصل آسیب دیده و بهبود جریان خون، در درمان صدمات ورزشی و سایر اختلالات مورد استفاده قرار می‌گیرد. شاید در طول بازی‌های المپیک یا دیگر بازی‌های ورزشی این نوارهای رنگارنگ را روی بدن ورزشکاران دیده باشید!

کایروپراکتور چند تکه کینزیو تِیپ را اطراف عضله یا مفصل آسیب دیده می‌چسباند. بسته به میزان و نحوه آسیب‌دیدگی، ممکن است نوارهای کمتر یا بیشتری در مناطق خاصی چسبانده شود.

به تجربه دیده شده که استفاده از کینزیو تیپ قدرت و دامنه حرکت عضله را افزایش داده و به طور بالقوه مانع از صدمات ورزشی بیشتر می‌شود. با کایروپرکتور خود در باره اینکه آیا استفاده از کینزیو تِیپ برای درمان صدمات خاص شما مناسب هست یا خیر صحبت کنید.

لیزر درمانی 

در لیزر درمانی که با نام فتوتراپی نیز شناخته می‌شود، از طول موج‌های مختلف نوری برای اهداف درمانی متفاوتی از جمله التیام سلول‌ها و کاهش درد و التهاب استفاده می‌کنند. لیزردرمانی اکثرا برای بهبود زخم و کمک به تسکین درد استفاده می‌شود، اما مشکلات اسکلتی-عضلانی زیاد دیگری نیز وجود دارند که لیزردرمانی به درمان آن‌ها هم کمک می‌کنند.

در هنگام لیزر درمانی، کایروپراکتور لیزر را در نقطه خاص درد اعمال می‌کند. در این زمان بیماران ممکن است احساسی شبیه سوزن سوزن شدن یا گرما پیدا کنند ، اما در اکثر موارد ، اصلاً چیزی احساس نخواهند کرد.

قبل از انجام لیزر درمانی، کایروپراکتور بیمار را به طور کامل معاینه و ارزیابی خواهد کرد. در بعضی موارد، ممکن است بیماران دچار بثورات پوستی یا سوختگی خفیف ‌شوند. تمامی بیماران لازم است برای جلوگیری از آسیب‌دیدگی شبکیه چشم در اتاق لیزردرمانی از عینک‌ محافظ استفاده کنند.

شاک ویو تراپی

شاک ویو تراپی در ابتدا برای شکستن سنگ کلیه مورد استفاده قرار می‌گرفت، اما اخیراً برای درمان انواع مشکلات اسکلتی-عضلانی نیز استفاده می‌شود. درست همانطور که از نام این درمان مشخص است، شاک ویو تراپی، در مناطقی خاص تغییرات جزئی در فشار اعمال می‌کند تا درد را تسکین داده و تحرک را به آن مناطق بازگرداند. کایروپراکتور به کمک دست و با استفاده از لمس، نقطه درد را پیدا می‌کند. سپس مقداری ژل روی ناحیه آسیب دیده قرار داده و دستگاه اعمال شاک ویو را به آرامی روی آن ناحیه فشار می‌دهد. به محض شروع کار شما تاثیر شاک ویوها را احساس خواهید کرد. بعضی از بیماران ممکن است در حین انجام شاک ویو تراپی دچار ناراحتی شوند احساسی شبیه به گرفتن عضله (کرامپ عضلات). اما خبر خوب آن است که این درمان به طور کلی فقط یک تا چهار دقیقه طول می‌کشد و هر گونه ناراحتی معمولاً اندکی پس از اتمام درمان فروکش می‌کند.

آیا شواهدی وجود دارد که نشان بدهند شوک ویو تراپی برای مشکلاتی مانند نقاط ماشه‌ای، سندرم تونل کارپال، التهاب فاسیای کف پا و تاندینوپاتی مفید است؟ پاسخ آن است که شاک ویو تراپی درمان نسبتا جدیدی است که به طور مداوم درباره آن و فواید محتمل آن تحقیقاتی در حال انجام است. در صورتی که هر نوع نگرانی در این خصوص دارید حتما با کایروپراکتور خود صحبت کنید.

تحریک الکتریکی عصب از راه پوست (TENS) 

در روش تحریک الکتریکی عصب از طریق پوست (TENS) برای تسکین درد در یک ناحیه خاص، یک جریان الکتریکی با مقاومت کم، از طریق الکترودهایی که روی پوست قرار داده می‌شوند در آن ناحیه اعمال می‌شود. کایروپرکتور پس از مشخص کردن نقطه دردناک، دو پد الکترود را روی ناحیه‌ای از پوست که تمیز و خشک شده قرار داده و مقدار جریان خروجی دستگاه را در حدی که بیمار احساس راحتی داشته باشد تنظیم می‌کند. بیمار ممکن است در ناحیه تحت درمان احساس سوزن سوزن شدن یا انقباض عضلات داشته باشد.

به تجربه دیده شده که TENS برای تسکین دردهای حاد و مزمن ناشی از بسیاری از مشکلات و بیماری‌ها مؤثر است. اما استفاده از جریان الکتریکی در بعضی شرایط و در بعضی نقاط توصیه نمی‌شود، به عنوان مثال در افراد باردار و بیمارانی که در بدنشان دستگاه ضربان ساز دارند، و یا به برخی مشکلات پوستی خاص یا عفونت‌های فعال مبتلا هستند. بنابراین درباره هر وضعیت خاصی که دارید صراحتا با کایروپراکتور خود صحبت کنید.

وقتی تصمیم می‌گیرید به متخصصان کایروپراکتیک مراجعه کنید، در واقع تصمیم گرفته‌اید که سلامت بخش اسکلتی-عضلانی خود را در دستان این متخصصان قرار دهید متخصصانی که هفت سال تحصیلات دانشگاهی دارند و به طور خاص برای معالجه ستون فقرات، عضلات و سیستم عصبی آموزش دیده‌اند.

آیا درمان دستی و یا کایروپراکتیک عوارضی دارد؟ 


خطرات و عوارض جانبی مرتبط با در کایروپراکتیک ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • سردردهای موقتی
  • احساس خستگی بعد از درمان
  • احساس ناراحتی در قسمت‌هایی از بدن که تحت درمان قرار گرفته‌اند

خطرات جانبی نادر اما جدی مرتبط با کایروپراکتیک عبارتند از:

  • سکته مغزی
  • سندرم دم اسبی، وضعیتی که در آن اعصاب ناحیه تحتانی ستون فقرات فشرده می‌شوند
  • بدتر شدن فتق دیسک (اگرچه نتایج تحقیقات در این خصوص هنوز قطعی نیست)

اگر کایروپراکتری به درستی آموزش دیده و مجوز فعالیت درمانی داشته باشد، انجام درمان‌های کایروپراکتیک نزد او بی خطر است. بعد از درمان احتمال بروز عوارض خفیفی وجود دارد که شامل احساس درد، سفتی و حساسیت به لمس به طور موقت در منطقه تحت درمان است. درباره کایروپرکتوری که قصد دارید به او مراجعه کنید تحقیق کنید. شما می‌توانید به وب سایت او مراجعه کرده و کامنت‌های بیماران درباره تجارب درمانی که نزد او داشته‌اند را مطالعه کنید. همچنین می‌توانید با کایروپراکتوری که می‌خواهید انتخاب کنید، درباره شیوه های درمانی که استفاده می‌کند و عوارض جانبی احتمالی مربوط به درمان خود صحبت کنید. اگر احساس کردید روش کایروپراکتیک برای شما مناسب نیست، می‌توانید به یک متخصص استخوان درمانی مراجعه کنید. متخصصان استخوان درمانی (استئوپات‌ها) پزشک هستند و مدرک دکتری پزشکی دارند. این متخصصان به طور ویژه در مورد سیستم اسکلتی عضلانی آموزش دیده‌اند، که این آموزش‌ها شامل تنظیمات دستی (درمان‌های دستی یا دستورزی)، و ﺗﻜﻨیکﻫﺎی آزادﺳﺎزی ﻣﺎﻳﻮﻓﺎﺷﻴﺎل و سایر روش‌های تنطیمات دستی استخوان‌ها و بافت‌های عضلانی است.

آخرین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up
مشاوره رایگان