علت درد استخوان دنبالچه و درمان آن

تاریخ: ۳۰ دی ۱۴۰۲

درد استخوان دنبالچه

کوکسیدینی که عموما درد استخوان دنبالچه یا درد کوکسیکس نامیده می شود یک بیماری نسبتا نادر است که فرد به صورت نسبتا ناکافی آن را درک می کند ولی می تواند باعث بوجود آمدن درد مداوم در انتهای ستون فقرات شود. قسمت انتهایی ستون فقرات عبارت است از کوکسیکس یا استخوان دنبالچه. بیمار درد در دنبالچه را به عنوان دردی موضعی احساس می کند و عموما در هنگام نشستن یا انجام هر گونه فعالیتی که به ناحیه انتهایی ستون فقرات فشار وارد می کند (بطور مثال در بارداری) احساس می کند که درد بدتر می شود. علت درد دنبالچه متعدد است و شامل ناپایداری دنبالچه، تشکیل زائده استخوانی، عدم قرارگیری صحیح، اسپاسم عضلانی، کیست پیلونیدال، کیست تارلو، نوروپاتی، سرطان، درد ارجاعی، درد نوروپاتیک، درمان های قبلی، یا درد ساختگی ذهنی است. درد دنبالچه ممکن است پس از زمین خوردن، شکستگی دنبالچه، پس از زایمان در زنان، کشیدگی مکرر یا عمل جراحی ایجاد شود. در ادامه به علت, علائم و درمان درد دنبالچه می پردازیم. ستون فقرات شامل ۳۳ مهره است ، هفت مهره گردنی،دوازده مهره پشتی،پنج مهره کمری،پنج مهره خاجی که در افراد بالغ به یکدیگر چسبیده و استخوان خاجی یا ساکروم را به وجود آورده‌اند. التهاب مفصل ساکروایلیاک عبارت است از یک روند التهاب پیش‌رونده که مفاصل ساکروایلیاک یا همان اتصال بین قسمت پایین ستون فقرات (ساکروم) و استخوان لگن را درگیر می‌کند.

رویکرد کلینیک امید در درمان درنبالچه  به شرح ذیل می‌باشد 1- کاهش فشار روی درد دنبالچه با بالشت‌های مخصوص 2-درمان دستی درد دنبالچه به منظور جا انداختن در رفتگی 3- بلاک ریشه عصب دنبالچه در اتاق عمل زیر هدایت دستگاه فلوروسکوپ

آناتومی

بازنویسی شده:

استخوان کوکسیکس یا استخوان دنبالچه در بخش انتهایی ستون فقرات قرار دارد. این استخوان متشکل از سه یا چند استخوان بسیار کوچک است که به همدیگر جوش خورده اند. در واقع، استخوان کوکسیکس شامل سه تا پنج مهره مجزا است که بهم جوش خورده‌اند. در حالی که در اصل فکر می‌شد استخوان‌های کوکسیکس به صورت یکپارچه و بدون حرکت با یکدیگر ارتباط دارند، اما در حال حاضر می‌دانیم که کل کوکسیکس یک استخوان یکپارچه نیست و غالباً حرکت محدودی در بین استخوان‌های آن وجود دارد که رباط‌ها و مفاصل لیفی یا فیبروزی آن را ممکن می‌سازند.

درد کوکسیکس به طور عمومی در خانم‌ها بیشتر اتفاق می‌افتد نسبت به آقایان. این موضوع به دلایل زیر است:

  • استخوان کوکسیکس در خانم‌ها به طور طبیعی بیشتر حرکت می‌کند و این امر آن را به خطر آسیب دیدگی قرار می‌دهد.
  • اندازه لگن خانم‌ها بیشتر است و این به این معنی است که نشستن بر روی استخوان کوکسیکس آن‌ها را در معرض فشار قرار می‌دهد. البته، آناتومی بدن آقایان باعث می‌شود که آن‌ها بدون اینکه فشار زیادی به کوکسیکس وارد شود بتوانند نشسته شوند.
  • زایمان یکی از علل شایع درد کوکسیکس است و ممکن است در دوران بارداری یا پس از زایمان رخ دهد.

علت درد استخوان دنبالچه

اطلاعات دقیق درباره قسمت‌های آناتومی بدن که ممکن است باعث درد کوکسیکس شوند، به طور روشن مشخص نیست. در بسیاری از موارد، علت دقیق درد کوکسیکس ناشناخته است و به آن به عنوان کوکسیدینی ایدیوپاتیک یا درد کوکسیدی ناشناخته اشاره می‌شود. در این موارد، علایم درد کوکسیکس تحت کنترل قرار می‌گیرد.

علل اصلی درد کوکسیکس مربوط می‌شوند به نیمه در رفتگی‌های استخوان کوکسیکس و عدم پایداری این استخوان و حرکت بیش از حد آن که باعث درد در ناحیه می‌شود. به طور کلی، تشخیص دقیق علت کوکسیدینی باعث شناسایی یکی از عوامل زیر به عنوان عامل درد می‌شود:

ترورمای موضعی. زمین خوردن بر روی استخوان دنبالچه می تواند باعث التهاب رباط ها یا آسیب دیدگی کوکسیکس یا محل اتصال کوکسیکس به ساکروم و از علل درد استخوان دنبالچه باشد. احتمالا این شایع ترین علت درد استخوان دنبالچه است.

زایمان. در طول زایمان سر نوزاد از بالای دنبالچه عبور می کند و فشار وارد شده بر دنبالچه گاهی می تواند منجر به آسیب دیدگی ساختار دنبالچه (دیسک، رباط ها و استخوان ها) شود. هر چند چنین چیزی شایع نیست ولی این فشار همچنین می تواند باعث ایجاد شکستگی در دنبالچه شود.

فشار. فعالیت های خاصی مانند اسب سواری و نشستن روی سطح سخت برای مدت زمان طولانی که باعث وارد آمدن فشار طولانی مدت بر استخوان دنبالچه می شوند می توانند باعث شروع درد دنبالچه شوند. درد استخوان دنبالچه به خاطر این عوامل معمولا دائمی نیست ولی در صورت کنترل نکردن التهاب و علائم این درد ممکن است به درد مزمن یا درد شدید دنبالچه تبدیل شود.

تومور یا عفونت. در موراد نادر، درد دنبالچه ناشی از وجود تومور یا عفونتی در ناحیه دنبالچه است که به دنبالچه فشار وارد می کند.

علائم

علائم درد دنبالچه می تواند مشتمل بر یک یا همه موارد ذیل باشد:

• دردی که به هنگام نشستن به طور قابل توجهی بدتر می شود.

• درد موضعی در دنبالچه که به هنگام لمس این ناحیه یا به هنگام قرار گرفتن هر گونه فشاری روی آن بدتر می شود.

• درد استخوان دنبالچه که به هنگام تغییر وضعیت از حالت نشسته به ایستاده بدتر می شود

• دردی که با یبوست بدتر و احساس می شود که بعد از دفع مدفوع بهتر می شود.

تشخیص

تشخیص درد استخوان دنبالچه

معاینه فیزیکی کامل برای علائم درد دنبالچه باید مشتمل بر موارد ذیل باشد:

• معاینه لگن و مقعد برای بررسی وجود توده یا توموری که می تواند علت درد باشد.

• لمس دنبالچه برای بررسی حساسیت به درد موضعی معمولا اصلیترین یافته بدست آمده از معاینه، درد دنبالچه به هنگام لمس آن است. اگر دنبالچه نسبت به لمس حساس نباشد، آنگاه درد موجود در این ناحیه به مشکل داشتن ساختار دیگری مانند پارگی دیسک کمری خاجی (لومبوساکرال) یا بیماری دژنراتیو دیسک برمی گردد. آزمایش های تشخیصی ایی که باید انجام شوند عبارتند از:

• تصاویر اشعه ایکس از ساکروم و دنبالچه برای رد وجود عارضه بعید شکستگی مشخص یا توموری بزرگ به عنوان علت ناراحتی.

• تصاویر ام آر آی برای رد وجود عفونت یا تومور نخاعی به عنوان علت درد. اسکن استخوان و سی تی اسکن هم اطلاعات بسیار ناچیزی را به اطلاعات پزشک از این مشکل می افزایند و عموما انجام نمی شوند. معمولا نتیجه کل آزمایش های تصویربرداری منفی خواهد بود.

درمان درد استخوان دنبالچه

کلینیک امید در مواجه با بیماری‌ها، رویکرد پلکانی دارد و استفاده از درمان‌های ساده‌تر را در اولویت خود قرار می‌دهد متخصصین طب فیزیکی این کلینیک ابتدا درمان‌‌های ساده و کم تهاجمی را به بیماران پیشنهاد می‌دهند. در صورتی که بیمار به درمان‌های ساده پاسخ نداد، استفاده از درمان‌های تهاجمی‌تر و پرهزینه‌تر توصیه می‌شود. در نهایت اگر شرایط بیمار به گونه‌ای است که هیچ کدام از این درمان‌ها برای او مفید واقع نشد، متخصص طب فیزیکی بیمار را به جراح متبحر ارجاع می‌دهد. اما بیماران در اکثر موارد با استفاده از خدماتی که در این کلیینک ارائه می‌شود، از درمان‌ جراحی بی‌نیاز می‌شوند. از جمله از جراحی‌های بسته‌ای که در کلینیک امید انجام می‌شود عبارتند از:

تزریق اوزون

اوزون درمانی یک روش تزریقی است که برای درمان درد استخوان دنبالچه استفاده می شود که باعث تحریک و بازگشت جریان خون به بافت ها میشود و با مهیا کردن مواد لازم برای بافت های آسیب دیده باعث بازسازی و بهبودی آنها می شود .

در این روش بیمار به اتاق عمل برده می‌شود . ناحیه مورد نظر آماده، ضدعفونی و با پارچه مخصوص پوشانده می‌شود. این عمل معمولاً تحت بی‌حسی موضعی انجام می‌شود. این عمل به کمک  تصاویر فلوروسکوپی انجام می‌شود و دستگاه به گونه‌ای متمرکز می‌شود که تصویری واضح را برای مشاهده ناحیه آسیب دیده به دست دهد. سوزن به کمک تصاویر فلوروسکوپ وارد ناحیه آسیب دیده می‌شود و سپس 3 تا 10 سی سی مخلوط اکسیژن ـ اوزون به این ناحیه تزریق می‌شود.

عوارض تزریق اوزون بسیار نادر است و گرفتگی عضلانی پس از عمل و درد سوزشی موقت است و بیمار معمولاً ظرف یک روز پس از عمل مرخص می شود.  تزریق اوزون میزان موفقیتی در حدود 80 درصد دارد.

تزریق اوزون در درمان استخوان دنبالچه

تزریق استروئید

در این، ماده استروئیدی با تأثیر درمانی طولانی مدت در ناحیه آسیب دیده در استخوان دنبالچه تزریق می‌شود. از این تزریق‌ها گاهی اوقات با اصطلاح بلوک‌های عصبی، یا بلوک‌های اپیدورال ترانسفورمینال یاد می‌شود و یکی از انواع عمل‌های عمل بسته و بلوک عصبی محسوب می شود.

استروئید تزریق شده التهاب و تورم ریشه‌های عصبی نخاعی و دیگر بافت‌های پیرامون استخوان دنبالچه را کاهش می‌دهد. کاهش التهاب به نوبه خود از شدت درد کم می‌کند و درد، گزگز کردن یا بی‌حسی و دیگر علائم ناشی از التهاب، حساسیت یا تورم را تسکین می‌دهد.

در این روش ابتدا مقداری داروی بی حسی به محل مورد نظر تزریق می شود.  سپس برای تزریق ماده استروئیدی ، به کمک تصاویر اشعه ایکس ، سوزن به درون فضای مورد نظر هدایت می‌شود و پس از قرارگیری در محل، تزریق صورت می‌گیرد . این فرآیند غالباً درد زیادی را موجب نمی شود.  تأثیر استروئید پس از 3 تا 5 روز شروع می‌شود و چند روز تا چند ماه دوام دارد. بیمار بلافاصله بعد از انجام عمل و معاینه می تواند به خانه بازگردد . از اکثر بیماران خواسته می‌شود به مدت یک یا چند روز پس از عمل و شروع تأثیرگذاری دارو به خود فشار نیاورند. بااین وجود، اکثر بیماران می‌توانند تمام فعالیت‌هایی را که پیش از عمل انجام می‌دادند باز هم تکرار کنند.

سایر روش های درمانی

روش های تکمیلی درمان درد دنبالچه  مشتمل بر موارد ذیل می باشد:

• داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی (NSAIDs)، مانند ایبوپروفن، ناپروکسن و مهارکننده های COX-2 به کاهش التهاب اطراف دنبالچه که معمولا یکی از علل درد آن است کمک می کنند.

• استفاده از یخ یا بسته های کمپرس سرد بر روی ناحیه چند بار در روز و برای چند روز اول بعد از شروع درد.

• گرم کردن ناحیه یا استفاده از بسته های کمپرس گرم برای ناحیه درد و بعد از چند روز اول.

• حد الامکان اجتناب از نشستن برای دوره های طولانی مدت یا قرار دادن هر گونه فشاری بر روی این ناحیه.

• بالشی سفارشی برای کمک به برداشتن فشار از روی دنبالچه در هنگام نشستن. برخی افراد در می یابند که بالشی به شکل دونات/ حلقه ای تاثیر خوبی دارد ولی برای برخی دیگر این نوع بالش شکل مناسبی ندارد و همچنان به کوکسیکس فشار وارد می شود. بسیاری افراد بالش فومی را ترجیح می دهند که بیشتر به شکل U یا V می باشد ( انتهای آن باز است بنابراین هیچ چیز در تماس با کوکسیکس قرار نمی گیرد). در واقع، هر نوع بالش یا به هر ترتیب نشستنی که از فشار آمدن به کوکسیکس جلوگیری کند ایده آل است.

• اگر درد استخوان دنبالچه بر اثر دفع مدفوع یا یبوست بوجود آمده یا افزایش می یابد، آنگاه استفاده از نرم کننده های مدفوع و افزایش مصرف مواد فیبردار، آب، حرکات ورزشی و طب سوزنی برای رفع این مشکل به افراد توصیه می شود. اگر درد مداوم یا شدید باشد، گزینه های درمانی غیر جراحی دیگری که برای کوکسیدینی (درد استخوان دنبالچه) وجود دارند عبارتند از:

• درد برخی بیماران از طریق درمان دستی تسکین می یابد.

• حرکات ورزشی به صورت کشش ملایم رباط های متصل به دنبالچه می تواند مفید باشد. فیزیوتراپ، متخصص توانبخشی یا دیگر پزشکان آموزش دیده حوزه بهداشت و درمان می توانند دستورالعمل هایی را درمورد تمرینات کششی مناسب ارائه کنند.

• فیزیوتراپی با اولتراسوند هم می تواند برای تسکین درد مفید باشد. درمان طولانی مدت غیرجراحی برای تسکین درد و تعدیل فعالیت ها به شرطی گزینه ای معقول است که وجود عفونت و تومور به عنوان علت درد (از طریق معاینه، تصاویر اشعه ایکس و ام آر آی) رد شده باشد. بعد از رسیدن به تسکین درد کافی به صورتی که حرکت کردن زیاد دردناک نباشد، انجام فعالیت های هوازی سبک به صورت روزانه مفید است زیرا افزایش گردش خون مواد مغذی شفابخش را به ناحیه درد می رساند و توانایی های طبیعی بدن برای بهبودی را تقویت می نماید. از مزایای دیگر حرکات ورزشی هوازی آزاد شدن اندروفین ها یعنی آغاز فرآیند تسکین درد طبیعی در بدن است.

جراحی

برای افرادی که دچار درد استخوان دنبالچه به صورت  مداوم هستند که با درمان های بدن جراحی و تعدیل فعالیت ها آرام یا بخوبی کنترل نمی شود، عمل جراحی برداشتن کل یا بخشی از استخوان دنبالچه یکی از گزینه های پیش رو می باشد. ممکن است رویکردهای جراحان مختلف به این عمل کمی متفاوت باشد. شاید بزرگ ترین تفاوت میان جراحان این باشد که برخی از آن ها تنها بخشی از دنبالچه را برمی دارند در حالی که برخی دیگر توصیه می کنند که کل دنبالچه برداشته شود. قابلیت اطمینان به این عمل جراحی تا حد زیادی بستگی به تجربه جراح دارد. آنگاه می توان انتظار موفقیتی به میزان 80% تا 90% را داشت.

درد دنبالچه از مشکلات شایع و آزار دهنده ستون مهره است. درد دنبالچه در پایین ترین قسمت ستون مهره و زیر باسن احساس می شود و موجب اشکال در نشستن بیمار می شود. بیماری درد استخوان دنبالچه شایع نیست، حتی در صورت بروز این درد می توان آن را با درمان های بدون جراحی بهبود بخشید و تنها درصد کمی از بیماران برای درمان درد دنبالچه نیاز به عمل جراحی پیدا می کنند.

آخرین مقالات

28 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • سلام من یک دفعه مو جب این درد شدم لطفا پاسخ من را بدهید

    پاسخ
  • با سلام
    در بچگی درد دنبالچه داشتم که بعد از عکس برداری دکتر گفتن به طور مادرزادی بین استخوان دنبالچه و آخرین مهره کمرم فاصله است . درد های زود گذر داشتم تا اینکه به مدت دوهفته است که خیلی درد دارم در نشستن و ایستادن. 33 ساله هستم متاهل و بچه ندارم . در ضمن یوگا هم کار میکنم دو روز در هفته. چه راهکاری پیشنهاد میکنید ؟؟ با تشکر

    پاسخ
  • با سلام . به علت درد در ناحیه کمر و باسن به علت زمین خوردن به پزشک مراجعه کردم ایشون برایم ام ار ای نوشتن نتیجه ام ار ای : کیست 21 میلیمتری در تارلوف مشاهده شده و مهره ای L5, -S1 , L4-5 , L1-2 متورم شدند . به نظر شما کیست خطرناکه ؟ جراحی میخاد یا با دارو درمان میشه ؟ 38 ساله و مجرد ممنون میشم راهنمایی کنید .

    پاسخ
    • دکتر محمد رضا امیدظهور
      ۲۵ مهر ۱۳۹۸ ۷:۵۸ ق٫ظ

      سلام وقت بخیر این کیست خطرناک نیست ولی برای احتمال زیاد بیرون زدگی دیسک دارید که بهتره برای این مورد درمان انجام شود.
      لطفا شرح حال درد رو بفرمایید

      پاسخ
  • با سلام ، ممنون از حوصله ای که به خرج دادید. درد در ناحیه کمر دقیقا شروع خط باسن و همچنین هنگام نشستن سمت چپ باسن درد داره . شبها شدت درد بیشتره اصلا نمیدونم چطوری مناسب هس که بخوابم . ممنون

    پاسخ
    • دکتر محمد مسعود خالصی
      ۱۸ آذر ۱۳۹۸ ۷:۱۴ ق٫ظ

      سلام با توجه به مواردی که گفتید باید انتهای ستون فقرات شما مورد معاینه قرار بگیرد

      پاسخ
  • با درود من چند وقتی است که هنگام نشتن طولانی دنبالچه ام درد میگیرد .ولی موقع راه رفتن یا دراز کشیدن هیچ مشگلی ندارم .
    لطفا راهنمایی فرمایید .
    با سپاس

    پاسخ
    • دکتر محمد مسعود خالصی
      ۲۴ آذر ۱۳۹۸ ۷:۴۰ ق٫ظ

      سلام احتمالا التهاب در این ناحیه دارید و باید عکس رادیوگرافی تخصصی تهیه شود و سپس درمان چون اگر به ان توجه نکنید مزمن خواهد شد و ازاردهنده

      پاسخ
  • سلام آقای دکتر
    من ی پسر ۲۰ساله هستم که سابقه یبوست هم دارم و این اواخر برای تماشای یک سریال تقریبا هروز ۳الی۴ساعت بدون تحرک رو تخت مینشستم…دیروز بعد از دفع مدفوع متوجه این درد شدم
    هنگام راه رفتن دردی ندارم ولی موقع نشستن و بلند شدن و دراز کشیدن درد رو احساس میکنم ولی ادامه دار نیس
    در ضمن موقع فشار دادن استخوان دنبالچه درد رو احساس میکنم
    در کل احساس راحتی نمیکنم…
    میخواستم بدونم این درد بخاطر یبوست هست یا نشستن های طولانی اواخرم؟؟؟؟؟
    و آیا نیاز به درمان پزشکی هست یا با استراحت در خانه این درد رفع میشود؟؟؟

    ممنون میشم زودتر پاسخ بدید…

    پاسخ
    • دکتر محمد مسعود خالصی
      ۲۴ خرداد ۱۳۹۹ ۱۲:۰۱ ب٫ظ

      سلام وقت بخیر با توجه به توضیحات شما به احتمال بسیار زیاد التهاب در ناحیه دنبالچه ایجاد شده است که باید تحت درمان قرار بگیرد

      تعیین وقت
      ۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰

      پاسخ
      • سلام اقای دکتر
        من به خاطر انحراف کمرم ستون فقراتم همیشه درد میکرد ولی جدیدا درد شدیدی رو در دنبالچه ام حس میکنم چه خوابیده باشم چه نشسته باشم همیشه درد میکنه و یک چیزی مثل استخوان یا غده بیرون زده که با کوچکترین تماسی به طور شدیدی درد میگیره. ممنون میشم راهنمایی کنید.

        پاسخ
        • دکتر محمد مسعود خالصی
          ۷ مهر ۱۳۹۹ ۱۰:۲۵ ق٫ظ

          باید عکس رادیوگرافی و ام ار ای از ستون فقرات کمری و دنبالچه شما تهیه شود

          ۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰

          پاسخ
  • شهرزاد
    با سلام خدمت شما ، من مشكلي دارم در ناحيه دنبالچه و خيلي دكتر هم رفتم و نتوستن معالجه كنن ، أم آر اي هم دادم و گفتن مهره پنجم مشكل داره ، البته چند سال پيش از چندتا پله بصورت نشسته افتادم و حدودا بعد از يك يا دو سال بعدش در قسمت پايين مهرهام يه مهره اي جابجا شد و احساس كردم و درد شديدي گرفت ، الانم نميتونم بشينم ، فشار به دنبالچه مياد و دل درد هم دارم ، كه بهم گفتن رگ هاي عصبي درگير شده ، لطفا راهنمايي كنين ، ممنون

    پاسخ
    • دکتر محمد مسعود خالصی
      ۱۹ خرداد ۱۳۹۹ ۱۰:۳۶ ق٫ظ

      غالباً در موارد این چنینی گرفتگی عضلات ناحیه کمر و همچنین این گرفتگی مفصلی در ستون فقرات و التهاب های باقی مانده آسیب مزمن �‌شود به همین منظور درمان آن شامل فیزیوتراپی و درمانهای دستی و گاه تزریقات تخصصی در ستون فقرات می باشد

      تعیین وقت ۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰

      پاسخ
      • باسلام،خانمی هستم ۳۲ ساله صاحب دو فرزند،به مدت کمتر از یک هفته است که در یکی از مهره های دنبالچه ام هم درد حس میکنم هم با لمس آن درد بیشتر شده و برجستگی آن را غیر معمول حس میکنم.انگار که این مهره به بیرون آمده باشد یا بزرگتر شده باشه(که مطمئنا دومی نمیشود اما بخاطر لمس اینگونه حس میشود)دردم زیاد نیست ولی چون بتازگی شروع شده میخوام پیشرفت نکنه و کلا متوقف شه،آیا با همون روشهای کمپرس سرد یا گرم و روشهای خونگی میشه کلا درمانش کرد ،یا حتما باید مراجعه به متخصص و عکس و …این مراحل رو طی کنم؟؟متشکر از پاسخگویی تون

        پاسخ
        • دکتر محمد مسعود خالصی
          ۷ مهر ۱۳۹۹ ۱۰:۲۴ ق٫ظ

          با توجه به ناحیه درگیر که به راحتی نمی توان استراحت کرد و التهاب برطرف شود نیاز به معاینه و بررسی و درخواست عکس رادیوگرافی است

          ۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰

          پاسخ
  • سلام من بخاطر کنکورم مجبور بودم جن ماهی رو نشسته باشم برا همین متوجه شدم بالاتر از مقعد من سوراخی ایجاد شده و از ان عفونت و ترشح بیرون میاد میخام بدونم علتش چیه ممنون

    پاسخ
  • سلام
    بهترین مرکز و متخصص مجربی که بتواند به شکل perfect دنبالچه را جا جا بیندازد و تجربه کافی در این مورد داشته باشد در تهران کجاست ؟سپاسگزار خواهم شد اگر راهنمایی فرمائید
    سپاس

    پاسخ
    • دکتر محمد مسعود خالصی
      ۳۱ شهریور ۱۳۹۹ ۱۱:۵۰ ق٫ظ

      سلام
      ۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰

      پاسخ
    • درد شدید کمر و گردن دارم کمرم انقدر شدیده که با فشار دادنش کلیه هام انگار منفجر میشن بعد از دراز کشیدن به سختی از جام بلند میشم و اینکه بعد از نشستن هم وقتی بلند میشم تا چند ثانیه نمیتونم صاف وایستم حتما باید موقع نشستن به جایی تکیه بدم

      پاسخ
      • دکتر محمد مسعود خالصی
        ۲۹ بهمن ۱۳۹۹ ۹:۴۵ ق٫ظ

        با توجه به این شرح حال احتمالا گرفتگی مفصلی و یا اسیب دیسک دارید که باید معاینه شده و ام ار ای از کمر تهیه شود

        ۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰

        پاسخ
  • سلام من حدود سه سال درد دنبالچه پیدا کردم روزانه هشت ساعت سرکار و نشسته بودم تااینکه متوجه شدم دیکه روی دنبالچه نمیتونم بشینم زایمان هم داشتم سه ماه از زایمانم گذشته درد شدید دارم البته کل استخوان بندیم مشکل پیداکرده

    پاسخ
    • دکتر محمد مسعود خالصی
      ۱۰ دی ۱۳۹۹ ۱:۵۱ ب٫ظ

      عکس رادیوگرافی از دنبالچه دارید که ارسال کنید برای بررسی بیشتر؟
      غالبا التهاب و جابجایی دنبالچه موجب این درد ها می شود

      ۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰

      پاسخ
  • سلام، وقتتون بخیر
    اقای دکتر من بعد از زایمانم دچار درد در ناحیه کمر و دنبالچه شدم رفتم ام ار ای و عکس رادیولوژی گرفتم دکتر گفت یکی از دیسک هات یکم ملتهب شده و استخوان دنبالچه هم جابجا شده، دکتر برام تزریق در دنبالچه انجام داد و دنبالچه ارو جا انداخت ولی من بعد از ده روز همچنان درد دارم خصوصا اینکه درد در ناحیه کمرم هم بیشتر شده و لگنم خصوصا سمت چپ هم درد گرفته و بخیه های سزارینم هم دردناک شده باید چیکار کنم و علتش چیه؟ ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.

    پاسخ
    • دکتر محمد مسعود خالصی
      ۱۷ دی ۱۳۹۹ ۱:۲۵ ب٫ظ

      سلام با توجه به شدت التهاب پیشنهاد می شود دو هفته ای استراحت داشته باشید و در صورت درد شدید و یا عدم بهبودی مراجعه نمایید

      ۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up
مشاوره رایگان