کمردرد ناشی از عفونت مجاری ادراری

hr

UTI یا عفونت دستگاه ادراری میلیون‌ها زن در سراسر جهان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. دستگاه ادراری سیستمی است که شامل مثانه، لوله‌هایی که حالب نامیده می‌شوند و همچنین کلیه می‌شود. این سیستم باعث تشکیل و حمل ادرار از بدن می‌شود، اما در بعضی موارد، میکروب‌ها در داخل ادرار قرار می‌گیرند و باعث عفونت شناخته شده UTI یا عفونت مثانه می‌شوند. یکی از علائم اصلی عفونت دستگاه ادراری درد شدید در قسمت پایین کمر، به ویژه در پهلوی راست یا در بعضی موارد، درست زیر دنده‌ها است. کمر درد به ویژه کمر درد در سمت راست نباید نادیده گرفته شود. اگر بعد از اینکه شما با آنتی بیوتیک درمان شدید، ناگهان درد بازگشت، بلافاصله به پزشک خود مراجعه کنید.

کلینیک امید در مواجه با بیماری‌ها، رویکرد پلکانی دارد و استفاده از درمان‌های ساده‌تر را در اولویت خود قرار می‌دهد متخصصین طب فیزیکی این کلینیک ابتدا درمان‌‌های ساده و کم تهاجمی را به بیماران پیشنهاد می‌دهند. در صورتی که بیمار به درمان‌های ساده پاسخ نداد، استفاده از درمان‌های تهاجمی‌تر و پرهزینه‌تر توصیه می‌شود. در نهایت اگر شرایط بیمار به گونه‌ای است که هیچ کدام از این درمان‌ها برای او مفید واقع نشد، متخصص طب فیزیکی بیمار را به جراح متبحر ارجاع می‌دهد. اما بیماران در اکثر موارد با استفاده از خدماتی که در این کلیینک ارائه می‌شود، از درمان‌ جراحی بی‌نیاز می‌شوند. از جمله از جراحی‌های بسته‌ای که در کلینیک امید انجام می‌شود عبارتند از:

 

برای کسب اطلاعات بیشتر و یا رزرو نوبت در کلینیک امید میتوانید با شماره تلفن‌های02188801800 و 09107803155 تماس حاصل فرمایید.

  مراقبتهای پس از جراحی ستون فقرات(افزایش درصد بهبودی با فیزیوتراپی)

دلایل


دلایل زیادی برای کمر درد ناشی از عفونت مجاری ادراری وجود دارد که برخی از آنها عبارتند از:

  • بیماران مبتلا به سیستم ایمنی ضعیف، افراد مسن یا بیماران ناتوانی که از کاتتر استفاده می‌کنند نیز در معرض خطر ابتلا به عفونت مجرای ادراری هستند.
  • در زناني كه از دوش محبل، ژل دوش معطر و يا ديگر محصولات بهداشتي زنانه استفاده مي‌كنند، شانس ابتلا به عفونت مجرای ادراری می‌تواند افزایش یابد.
  • یائسگی و حاملگی دو عارضه‌ی دیگر است که می‌تواند به علت تغییرات هورمونی منجر به عفونت مجرای ادراری شود.
  • زنانی که به اندازه‌ی کافی آب نمی‌نوشند، به طور ناخودآگاه خطر ابتلا به عفونت مجرای ادرار را افزايش مي‌دهند.
  • همچنین نگه داشتن ادرار برای مدت طولانی و داشتن زمینه‌ی ایجاد سنگ کلیه نیز می‌تواند منجر به عفونت مجرای ادرار و درد در سمت چپ بدن شود.

علائم


علائم عفونت مجرای ادرار عبارتند از:

  • ادرار دردناک
  • فوریت زود به زود ادرار کردن اما کلا به سختی ادرار تولید می‌شود.
  • ادرار ممکن است کدر، قرمز یا خونی باشد.
  • بوی بدی همراه با ادرار وجود دارد.
  • تب ممکن است وجود داشته باشد.
  • برخی زنان گرفتگی شکمی را نیز گزارش داده‌اند.
  • درد قسمت پایین کمر یا درد پهلو یا درست زیر قفسه‌ی سینه نیز در عفونت مجرای ادرار رایج است.

چرا در طول عفونت مجرای ادراری کمر دچار صدمه می‌شود؟


خیلی اوقات عفونت ادرار برای مدت زمان طولانی درمان نشده باقی می‌ماند. این امر موجب گسترش عفونت از مثانه به کلیه‌ها می‌شود. این زمانی است که اکثر بیماران از درد ناخوشایند در کمر شکایت دارند. تب، لرز، تهوع و استفراغ علائم دیگری از عفونت کلیه ناشی از عوارض عفونت مجرای ادرار هستند.

  ارتباط کمر درد و استرس: درمان کمر درد عصبی زنان و مردان

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟


اگر علائم عفونت مجرای ادرار، به خصوص درد کمر شما بر زندگی روزمره شما تاثیر می‌گذارد، یا اگر در چند ماه گذشته عفونت‌های مجرای ادراری مکرر داشته باشید، باید بدون تاخیر بیشتر به پزشک مراجعه کنید. متخصصین اورولوژی می‌توانند آزمایش‌های مناسب را برای تشخیص عارضه شما توصیه کنند و همچنین می‌توانند از عوارض بیشتر جلوگیری کنند.

بسیاری از زنان باردار در سه ماهه دوم یا سوم خود دچار عفونت مجرای ادراری می‌شوند. اکثر چنین مواردی جدی نیستند و پس از چند روز به تدریج از بین می‌روند. با این حال؛ در برخی موارد ممکن است مصرف دوره‌ای آنتی بیوتیک‌ها ضروری باشد. این امر می‌تواند به درمان درد پایین کمر ناشی از عفونت مثانه کمک کند، البته در صورتی که دارو همانطور که پزشک تجویز کرده است مصرف شود. حتی اگر بعد از مصرف دارو برای چند روز، کمر درد کاهش پیدا کند، نباید آن را متوقف کرد و باید دوز کامل را تکمیل کرد. عدم انجام این کار می‌تواند باعث رخ دادن مجدد عفونت شود.

درد کمر مربوط به عفونت مجرای ادرار است یا چیز دیگر؟


بسیاری از بیماری‌های منتقله از راه جنسی (STDs) مانند کلامیدیا، گونوره و تریکومونیاز اغلب علائمی شبیه به عفونت‌های مثانه، از جمله درد پایین کمر دارند. بعلاوه، عفونت‌های مخمر همچنین می‌توانند باعث درد شدید در قسمت پایین یا سمت راست کمر شوند، به ویژه هنگامی که عفونت قارچی وارد جریان خون می‌شود. از این رو باید آزمایش آزمایشگاهی را برای بررسی کردن این احتمالات انجام داد.

درمان


5ui4

عفونت مجرای ادراری را می‌توان با استفاده از دوز واحد پایین روزانه آنتی بیوتیک درمان کرد. زنانی که پس از رابطه جنسی ممکن است دچار عفونت مجرای ادرار شوند، می‌توانند یک دوز واحد آنتی بیوتیک را نیز بلافاصله پس از رابطه جنسی مصرف کنند. بسیاری از پزشکان همچنین به بیماران توصیه می‌کنند که علائم عفونت مجرای ادرار خود را با استفاده از دوره‌های آنتی بیوتیک 3 روزه به محض این که رخ می‌دهند، خودشان درمان کنند. حتی می‌توان از داروهای کاهش تب یا ضد درد مانند تایلنول یا ایبوپروفن برای کاهش کمر درد ناشی از عفونت مجرای ادراری استفاده کرد. خوابیدن با یک کیسه آب گرم نیز می‌تواند علائم درد شکمی و کمر درد ناشی از عفونت مجرای ادرار را کاهش دهد و از بین ببرد.

  انواع کمردرد ناشی از گرفتگی عضلات، آسیب ها و مشکلات ستون فقرات

در برخی موارد علائمی همراه با عفونت مثانه وجود ندارد، که با عنوان عفونت بدون علامت شناخته می‌شود. این اغلب باعث می‌شود بیمار به مدت طولانی عفونت مثانه را داشته باشد. تنها یک آزمایش ادرار معمول حضور باکتری در ادرار را نشان می‌دهد. به طور طبیعی، درمان لازم نیست، اما زنان باردار، کودکان و یا کسانی که خطر ابتلا به عفونت کلیوی را دارند، با این وجود بایستی بلافاصله درمان شوند.

مقالات مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
guest
6 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
نیلو

سلام خسته نباشید. من مدتی هست پایین کمرم درد میگیره و لباس زیرم رنگ زرد میشه ولی دستمال میکشم چیزی ب رنگ زرد نیست و رحمم بوی بد میگیره میشه راهنماییم کنین چیکار کنم؟

عبدل

سلام ‌‌‌‌‌‌شوزش کلیه کمردردودردستون فقرات کشاله ران پرستات31سیسی دارم10دوره دارو قرص سیپرو500لووفلوکس 500امنیک پروترال هنوزشوزش دردکمردارم بیخوابی دارم راهنمای کنید

عبدل

دردکمرستون فقرات سوزش کلیه یک ساله هنوز زمان نمیشم آنتی بیوتیک زیادمصرف کردم لووفکوکساسین 10دوره 2دوره آنیک 1دوره پروترال لطفاراهنمای کنید

فهرست
6
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
تلفن نوبت دهی کلینیک