کفش طبی مناسب کمردرد: راه های انتخاب کفش طبی برای درمان درد کمر

تاریخ: ۲۰ آبان ۱۴۰۲

کمر درد شاید یک درد خفیف ناگهانی و شدید و یا یک درد مبهم باشد که در تمام روز ادامه می‌یابد. بسیاری از عوامل مختلف می‌توانند باعث کمردرد شود، از وضعیت بد قرارگیری بدن گرفته تا ورزش نکردن و بی‌تحرکی. اگرچه، گاهی اوقات کمردرد با درد کف پا و کفش‌های نامناسب در ارتباط باشد. اگر پاهای شما باعث بروز کمر درد شده‌اند یا به آن کمک می‌کنند، تغییر دادن نوع کفش ممکن است تفاوت چشمگیری را در این مسئله ایجاد کند. یک جفت کفش مناسب می‌تواند پشتیبانی مورد نیاز برای کمر شما را در هنگام کار، باشگاه و یا کارهای روزانه‌ی شما فراهم کند. یک جفت کفش نامناسب می‌تواند باعث ایجاد یا تشدید علائم کمردرد شود. از کجا بدانیم که کدام کفش برای تسکین درد کمر مناسب است؟ پزشکان به شما نشان می‌دهند که چگونه بهترین و مناسب‌ترین کفش‌ها را برای کمر درد انتخاب کنید و چه عواملی را باید هنگام خرید کفش‌های جدید در نظر بگیرید. هنگامی که کفش مناسب پای خود را تهیه کردید، ممکن است بلافاصله متوجه کاهش کمر دردتان شوید.

متخصصین مرکز جامع توان‌بخشی امید برای درمان انواع کمردرد پس از معاینه دقیق بیمار و انجام عکس‌برداری‌های لازم بر اساس شرایط هر بیمار بهترین برنامه درمانی با رویکرد پلکانی را تجویز می‌کنند. درمان از روش‌های ساده مانند تجویز انواع کفی و کفش طبی برای بیمار آغاز می‌شود. در این کلینیک تمام مراحل قالب‌گیری و ساخت کفی و کفش طبی با جدیدترین روش‌ها انجام می‌شود. درمان کمردرد با درمان‌های دیگر مانند ورزش، کمربند طبی و فیزیوتراپی ادامه پیدا می‌کند و در صورت لزوم درمان‌های پیچیده‌تر مانند انواع تزریق و جراحی بسته ستون فقرات تجویز خواهد شد.جهت کسب اطلاعات بیشتر و یا رزرو نوبت در کلینیک امید با شماره تلفن‌­های 09025804413 تماس حاصل فرمایید.

چرا نوع کفش برای کمر درد مهم است؟


چرا نوع کفش برای کمر درد مهم است

پاهای شما نقش اساسی و حمایتی در کل بدن شما دارند. اگر شما از کفش‌های نامناسبی استفاده کنید که باعث ناراحتی پاهایتان می‌شوند، این می‌تواند زنجیره‌ای از واکنش‌ها را در مچ پاها، زانوها، لگن و در نهایت کمر ایجاد کند. پاهای شما برای جلوگیری از درد در هنگام ایستادن، راه رفتن یا دویدن به حمایت مناسبی نیاز دارند. بدون حمایت مناسب از طرف کفش‌ها، ممکن است مجبور شوید نحوه راه رفتن و تنظیم بدن خود را تغییر دهید و ستون فقرات خود را از وضعیت تراز خارج کنید تا عدم حمایت کفش برای پاهایتان جبران شود. همچنین، شما به کفشی نیاز دارید که هنگام برخورد پا به زمین، ضربه وارده را جذب کند تا سایر بخش‌های بدن شما مجبور به تحمل نیروی این ضربه نشوند.

بطور کلی، یک جفت کفش مناسب بهبود وضعیت پاها را ایجاد و استحکام بخشیده و در نتیجه بهبود وضعیت بدن و نحوه راه رفتن را تسهیل می‌کند. وضعیت صحیح بدن مانع از کشش عضلات و درد در ناحیه کمر می‌شود، زیرا همه چیز را در یک خط تراز قرار می‌دهد و عضلات، استخوان‌ها و مفاصل را قادر می‌سازد به طور مؤثر کار کنند.

اگر کفش‌هایتان باعث درد کمر شده‌اند، زمان آن رسیده است که آن‌ها را تعویض کنید. با این حال، اگر شما بیش از چند روز است که با درد کمر مواجه هستید، بهتر است قبل از خرید کفش جدید، به پزشک خود مراجعه کنید تا سایر علل ممکن برای این درد کمر را بررسی کند.

ابتدا به پزشک مراجعه کنید


پزشک یا متخصص ستون فقرات، می‌تواند منبع کمردرد شما را شناسایی کند و حتی ممکن است کفش خاصی را برای شکل خاص پای شما توصیه کند. معمولاً پزشک برای یافتن آسیب ستون فقرات یا سایر موارد در سلامتی ستون فقرات، عکس رادیوگرافی از کمر شما گرفته و از شما سؤالاتی در مورد شغل و سبک زندگی شما می‌پرسد. پزشک متخصص سعی خواهد کرد تمام دلایل احتمالی کمردرد شما مانند شکستگی یا فتق دیسک را بررسی و (در صورت وجود نداشتن) رد کنند. هنگامی که از نظر پزشک و خودتان معلوم شد که کفش‌های شما مقصر این درد هستند، بهترین کار این است که برای خرید یک جفت کفش جدید اقدام کنید.

نکاتی برای انتخاب بهترین کفش برای کمر درد


نکاتی برای انتخاب بهترین کفش برای کمر درد

آیا به یاد دارید که تا به حال کفشی پوشیده‌اید که بسیار زیبا بوده اما راحت و مناسب نبوده‌اند؟ وقتی به خانه رسیدید و آن‌ها را از پایتان درآوردید، احتمالاً موجی از راحتی و تسکین احساس کرده‌اید. همچنین ممکن است به یاد داشته باشید که پس از یک روز راه رفتن یا ایستادن با یک جفت کفش بدون محافظت و دیواره‌های کافی، دچار کمردرد شده‌اید، به خصوص اگر زمان زیادی را روی یک سطح سخت گذرانده باشید.

کفش خوب ربطی به آخرین ترند و مارک خوب یا قیمت پایین ندارد. وقتی می‌خواهید کفش جدید خریداری کنید، راحتی و کیفیت را در اولویت قرار دهید و نکات زیر را در ذهن داشته باشید. مطمئناً از نتیجه‌ی این کار خود خوشحال خواهید شد زیرا هیچ‌چیز بهتر از یک زندگی بدون درد نمی‌شود.

پشتیبانی قوس کف پا را مدنظر بگیرید

تکیه‌گاه قوس کفش شما باید طوری طراحی شده باشد که با قوس طبیعی پای شما کار کند. قوس پای شما ممکن است کم، خنثی یا زیاد باشد. افرادی که دارای کف پای صاف یا قوس زیاد هستند، ممکن است کف پا و مچ پایشان بیش از حد رو به داخل (پرونیشن بیش از حد) باشد. اصطلاح پرونیشن بیش از حد به این معنی است که هنگام برخورد پا به زمین، پا بیش از حد به سمت پایین رول می‌شود یا می‌چرخد. این باعث هماهنگی در تراز بدن می‌شود و ضربه‌ی وارده در حین راه رفتن یا دویدن را افزایش می‌دهد و به طور بالقوه باعث آسیب یا درد می‌شود.

برای تعیین نوع قوس پا، پای خود را در آب فرو کنید و روی یک تکه مقوا راه بروید. ردپای شما به شما می‌گوید که نوع قوس شما چیست. ردپای خود را به روش‌های زیر بخوانید:

  • قوس خنثی: اگر قسمت میانی قوس پای شما در این رد پا تقریباً تا نیمه پر شده باشد، این بدان معناست که شما یک قوس کف پای طبیعی دارید و قوس کف پای شما به طور طبیعی از وزن بدن شما حمایت می‌کند و به صورت طبیعی می چرخد. کفش‌هایی را انتخاب کنید که کف میانی محکم و ثبات متوسطی ​​در قسمت عقب دارد.
  • قوس کم: یک قوس کم و یا کف پای صاف مانند یک رد پای کامل و پر به نظر می‌رسد. این بدان معناست که پای شما بیش از حد رو به داخل چرخیده است و این به استرس بر روی عضلات کمک می‌کند. بهتر است که یک کفش پیاده‌روی با کفی صاف و دارای کنترل حرکت انتخاب کنید.
  • قوس زیاد: در صورت داشتن قوس زیاد در کف پا، مقدار کمی از رد پای شما روی زمین می‌ماند. قوس زیاد کف پا ممکن است شوک را به‌خوبی جذب نکند و منجر به کشیدگی بیش از حد عضلات شود. یک زیره و بالشتک منحنی شکل ممکن است به شما کمک کند تا ضربه‌گیری (جذب شوک) مورد نیاز برای پاهایتان فراهم شود.

پشتیبانی خوب از قوس ممکن است درد کمر شما را تسکین داده یا از بین ببرد. بااین‌حال، مهم‌ترین انتخاب برای شما کفشی است که با وجود نوع قوس پایتان، احساس راحتی کنید و به درستی در پایتان قرار بگیرد.

کوشنینگ یا ضربه‌گیری کفش را در نظر بگیرید

کوشنینگ یا ضربه‌گیری کفش را در نظر بگیرید

هنگام انتخاب کفش، توجه داشته باشید که آیا آن‌ها به اندازه کافی کوشنینگ (زیره ی کفش) یا ضربه‌گیری برای کاهش ضربه فراهم می‌کنند. کوشنینگ کفش کمک می‌کند تا شوک ناشی از ضربه از بین برود و از استرس وارد بر کمر بکاهد.

به بخشی از کفش که پای شما را در برابر ضربه محافظت می‌کند، لایه میانی یا وسطی کفش (midsole) می‌گویند. قسمت میانی کف پا بین قسمتی از کفش قرار دارد که به زمین برخورد می‌کند و اصطلاحاً به آن قسمت زیره ی کفش (outsole) گفته می‌شود و قسمتی که درست در زیر پا قرار دارد، بخش قوس‌دار کفش (insole) نامیده می‌شود. لایه میانی یا وسطی کفش، جزء جذب‌کننده‌ی شوک خارجی است و ممکن است از فوم پلی اورتان، اتیلن وینیل استات (EVA) یا ماده دیگری ساخته شود. لایه‌های میانی EVA کلاً نسبت به پلی یورتان سبک‌ترند اما دوام پلی یورتان بیشتر است.

به طور کلی، اگر قوس کف پایتان زیاد است، ممکن است بهتر باشد کفشی با قسمت میانی نرم‌تر انتخاب کنید. افرادی که قوس کف پایشان کمتر است، باید کفشی با قسمت میانه‌ی سفت‌تری را برای کنترل بیشتر در حرکت انتخاب کنند. برای تست کوشنینگ (جذب شوک)، بند انگشت خود را به داخل قسمت میانی کف کفش فشار داده و استحکام آن را مشخص کنید.

از خریداری کفش پاشنه بلند خودداری کنید

از خریداری کفش پاشنه بلند خودداری کنید

سالانه در سراسر جهان، میلیاردها دلار صرف خریداری کفش‌های شیک و مد روزی مانند کفش‌های پاشنه بلند می‌شود. کفش‌های پاشنه بلند ظریف به نظر می‌رسند و اغلب با ست های حرفه‌ای لباس جور می‌شوند. اگرچه پوشیدن کفش‌های پاشنه بلند باعث می‌شود که قسمت پایین کمرتان به حالت قوس داری درآید و سینه شما به جلو حرکت کند و ستون فقرات را از حالت طبیعی خارج کند. این وضعیت می‌تواند منجر به استفاده بیش از حد از عضلات و در نتیجه کمردرد و احتمالاً سایر مشکلات در کمر شود. کفش‌های پاشنه بلند همچنین روی قوس و توپی جلوی کف پا فشار زیادی وارد کنند که ممکن است منجر به کمردرد شود.

کفش‌های پاشنه بلند به کفش‌هایی گفته می‌شود که پاشنه‌ای بلندتر از 5 سانتی‌متر داشته باشند. اگر نمی‌توانید و یا دوست ندارید که پوشیدن کفش پاشنه بلند را کنار بگذارید، نکات زیر را امتحان کنید:

  • پاشنه‌هایی را انتخاب کنید که بیشتر از 5 سانتی‌متر نباشد.
  • از پوشیدن کفش‌های پاشنه بلند برای مدت زمان طولانی و در تمام طول روز خودداری کنید.
  • اندازه بزرگ‌تری را امتحان کنید و یک کاپ پاشنه طبی در آن قرار دهید.
  • بهتر است که کفش‌های پاشنه بلند مدنظرتان را به متخصص بیماری‌ها و بهداشت پا نشان دهید تا آن‌ها را متناسب برای پاهای شما تنظیم کنند.

از پوشیدن دمپایی لا انگشتی اجتناب کنید

از پوشیدن دمپایی لا انگشتی اجتناب کنید

همان‌طور که کفش‌های پاشنه بلند می‌توانند باعث درد پا و کمر شوند، کفش‌هایی که خیلی صاف هستند مانند دمپایی‌های ابری و لا انگشتی نیز می‌توانند سبب بروز این دردها شوند. دمپایی‌های ابری و لا انگشتی هیچ پشتیبانی برای قوس کف پا ایجاد نمی‌کند و این امر می‌تواند منجر به درد در قوس پا، پاشنه‌ی پا، مچ پا، زانو و کمر شود. این نوع کفش‌ها برای پیاده‌روی در مسافت‌های کوتاه مناسب هستند اما نباید آن‌ها را برای مدت طولانی پوشید.

یک جفت کفش اندازه‌ی پایتان انتخاب کنید

یک جفت کفش اندازه‌ی پایتان انتخاب کنید

ممکن است گاهی برای خریدن کفش‌هایی که کاملاً مناسب و اندازه نیستند ولی تخفیف خورده‌اند، وسوسه شوید. یا شاید یکی از دوستان یک جفت کفش به شما پیشنهاد کرده است که بسیار عالی به نظر می‌رسند اما خیلی تنگ هستند. بسیاری از افراد به دلایل مختلف ممکن است کفشی را انتخاب کنند که مناسب و اندازه‌ی پایشان نباشد، اما پوشیدن کفشی که از نظر طول و عرض مناسب باشد بسیار مهم است. اگر کفش با اندازه مناسب انتخاب نکنید، ممکن است به صورت ناجور و متفاوت راه بروید و کمرتان درد بگیرد. در اینجا نکاتی برای انتخاب کفش با سایز مناسب آورده شده است:

  • در اواخر روز خرید کنید: به جای اینکه اول صبح به خرید کفش بروید تا بعد از ظهر صبر کنید و سپس این کار را انجام دهید. پاها به طور طبیعی در طول روز منبسط می‌شوند، بنابراین می‌توانید کفشی با سایز مناسب‌تری را انتخاب کنید.
  • جوراب‌های معمولی خود را بپوشید: همان جوراب‌هایی را که به طور مرتب می‌پوشید بپوشید تا مطمئن شوید کفش خیلی تنگ یا خیلی بزرگ نیست.
  • پاهای خود را اندازه بگیرید: هر وقت می‌خواهید کفش بخرید، بهتر است هر دو پایتان را اندازه بگیرید. اگر یک پا بزرگ‌تر از پای دیگر است، اندازه‌ی بزرگ‌تر هر دو پا را بخرید.
  • آن‌ها را امتحان کنید: وقتی کفش را می‌پوشید، بایستید و اطمینان حاصل کنید که حداقل نیم تا یک سانتی‌متر بین بلندترین انگشت پا و بالای کفش فاصله باشد. کمی قدم بزنید و وضعیت آن‌ها را در هر دو سطح سخت و نرم امتحان کنید. پاشنه باید کاملاً متناسب باشد و در قسمت توپی جلوی کف پا جای کافی وجود داشته باشد.
  • سطح راحتی خود را در نظر بگیرید: هر چقدر هم یک شرکت کفش خود را روی جعبه کفش راحت توصیف کند، بیش از هر چیز احساس خودتان را در آن لحظه و در آن کفش در نظر بگیرید.
  • داخل کفش را بررسی کنید: برچسب‌ها، درزها یا هر چیز دیگری در داخل کفش را که ممکن است پاهای شما را آزار دهد به‌خوبی بررسی کنید.
  • کفی‌های کفش را بررسی کنید: کف کفش‌ها را بررسی کنید و مطمئن شوید که آن‌ها به اندازه کافی محکم هستند تا از پا در برابر اشیاء تیز محافظت کنند و همچنین باعث جذب ضربه می‌شوند.
  • کفشی را انتخاب کنید که اندازه‌ی پایتان باشد: اکثر ما در مقطعی از زندگی خود گفته‌ایم که تنها با چند بار یک جفت کفش جدید، به آن عادت می‌کنیم یا به‌خوبی اندازه‌مان می‌شود. اما از گفتن این حرف در هنگام خریدن کفش خودداری کنید، هر چقدر که از کفشی خوشتان آمده باشد. کفشی را انتخاب کنید که از همان ابتدا اندازه و متناسب با فرم پایتان باشد.

در آخر اینکه، بسیاری از کفش‌هایی که در فروشگاه وجود دارد دارای عرض متوسط ​​هستند، بنابراین اگر پاهای شما پهن یا باریک باشد، ممکن است لازم باشد کفش را نزد سازنده‌ی کفش سفارش دهید.

می‌توانید از کفی‌های طبی استفاده کنید

می‌توانید از کفی‌های طبی استفاده کنید

اگر صافی کف پا یا قوس زیاد کف پا دارید، ممکن است از استفاده از یک کفی نگهدارنده قوس کف پا به نام ارتز یا کفی طبی استفاده کنید که جذب شوک و کوشنینگ را به طور خاصی برای شکل پای شما فراهم می‌کند. پزشک متخصص پا، متخصص دربمان دستی (کایرپراکتور) یا پزشک دیگر ممکن است بتواند این ارتزها را به صورت سفارشی برای شما بسازد.

اگر نیازی به تهیه‌ی کفی‌های طبی سفارشی نیست، می‌توانید این کفی‌ها را از فروشگاه‌های لوازم و تجهیزات پزشکی نیز خریداری کنید. برای انتخاب کفی‌های طبی، بهتر است این نکات را رعایت کنید:

  • برای قوس کم کف پا، کفی‌های سفت و سخت را انتخاب کنید: اگر کف پای صاف یا قوس پای کم دارید، ارتزها یا کفی‌های طبی سختی را انتخاب کنید که قوس کف پا را به خوبی پشتیبانی می‌کنند و حرکت پاهای شما را کنترل کند. برای اطمینان از سفت و سخت بودن آن، قوس را به پایین فشار دهید. اگر کفی با فشار دادن حرکت کند، به اندازه کافی سفت و محکم نیست.
  • برای قوس زیاد کف پا، کفی‌های نرم را انتخاب کنید: اگر قوس کف پایتان زیاد است، ارتزهای نرم و انعطاف‌پذیر را انتخاب کنید. اطمینان حاصل کنید که کفی‌ها هنوز کمی سختی دارند تا بتوانند قوس کف پای شما را پشتیبانی کنند.
  • روی آن‌ها بایستید: قبل از اینکه کف کفش خود را بردارید و کفی طبی را به جای آن وارد کنید، آن‌ها را آزمایش کنید. آن‌ها را از بسته‌بندی خارج کرده و روی زمین قرار دهید و روی آن‌ها بایستید. دقت کنید که آیا آن‌ها پشتیبانی کافی را برای قوس کف پایتان ارائه می‌دهند یا خیر.
  • در صورت لزوم آن‌ها را برش داده و تنظیم کنید: ممکن است مجبور شوید که کفی‌های طبی‌تان را در اطراف قسمت انگشتان خود تنظیم کنید تا بتوانند به درستی در کفش شما قرار بگیرند. هر چند وقت یکبار آن‌ها را کمی برش دهید تا جا بیفتند و برای این کار، دستورالعمل‌های روی بسته‌بندی را دنبال کنید.
  • به آن‌ها عادت کنید: ممکن است کمی طول بکشد تا به کفی‌های قرار گرفته در کفش‌هایتان عادت کنید. آن‌ها را در کفشی که بیشتر از همه می‌پوشید قرار دهید و به تدریج زمان پوشیدن آن را افزایش دهید. به عنوان مثال، آن‌ها را برای روز اول به مدت دو ساعت بپوشید و سپس از کفشتان خارج کنید. سپس، روز بعد، آن‌ها را به مدت چهار ساعت بپوشید.

کفی‌های طبی می‌تواند یک جفت کفش را تغییر داده و تا حدی تسکین دهنده‌ی درد پا و کمر شما باشد. اگر در یافتن کفش راحت مشکل دارید، می‌توانید ارتز یا کفی طبی را امتحان کنید.

کفش‌های کهنه و فرسوده‌تان را عوض کنید

کفش‌های کهنه و فرسوده‌تان را عوض کنید

گاهی اوقات، کنار گذاشتن کفش مورد علاقه‌تان دشوار است. اگرچه کفش‌های کهنه و فرسوده دیگر پشتیبانی مورد نیاز پاهای شما را فراهم نمی‌کنند. به عنوان مثال، یک کفش ورزشی پس از حدود 400 کیلومتر استفاده، تا نیمی از قابلیت جذب ضربه را از دست می‌دهد. بنابراین در صورتی که کفش‌هایتان علائم زیر را از خود نشان می‌دهند، ممکن است وقت آن باشد که آن‌ها را عوض کنید:

  • کف میانی ترک خورده یا چروکیده به نظر می‌رسد.
  • پاشنه‌ها خراشیده شده‌اند.
  • زیره دارای تکه‌های صاف شده است.
  • جای بندها کشیده یا شکسته شده‌اند و قابل تعویض نیستند.
  • وقتی کفش‌ها را بر روی یک سطح صاف قرار می دهید، به پهلو خم می‌شوند

طول عمر کفش به کیفیت آن و دفعات و مدت زمان پوشیدن آن بستگی دارد. بسیاری از کفش‌ها، بعد از حدود یک سال استفاده‌ی منظم، عمرشان به پایان می‌رسد.

آخرین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up
مشاوره رایگانمشاوره رایگان