نحوه برداشتن اجسام

نحوه برداشتن اجسام

همه ما روزانه فشارهای شدیدی را در اثر انجام غلط کارها، به ستون مهره های خود وارد می کنیم که از سوار شدن به اتومبیل گرفته تا بلند کردن کودکان، قراردادن خریدهای روزانه در صندوق عقب ماشین و یا کندن علف های هرز درون حیاط است.

در واقع کمر شما روزانه، حملات بسیاری را تحمل می کند. هرگاه شما اشیاء سنگینی را بلند می کنید و یا اجسام را به صورت نادرست بلند می کنید، ستون مهره های خود را در معرض آسیب قرار می دهید.

رویکرد کلینیک امید ابتدا آموزش روش‌ها و تغییر سبک زندگی برای پیشگیری از مشکلات اسکلتی و عضلانی است. متخصصین طب فیزیکی این مرکز در درمان بیماری‌ها رویکردی پلکانی دارند. درمان‌هایی که در این کلینیک انجام می‌شود از درمان‌های ساده‌تر و کم هزینه‌تر شروع شده و در صورت عدم پاسخ بیمار به این درمان‌ها از روش‌های مداخلی‌تر و پیچیده‌تر استفاده می‌کنند. هدف این کلینیک درمان بیماری‌ها با روش‌های غیر تهاجمی است و بیماران با مراجعه به این کلینیک تا حد امکان از انجام جراحی‌های پرهزینه و تهاجمی‌تر بی نیاز می‌شوند.

نکات بلند کردن اجسام

برای به حداقل رساندن احتمال بروز آسیب به واسطه بلند کردن اشیاء نکات ساده زیر را دنبال کنید:

– اگر جسمی بسیار سنگین است آن را به تنهایی بلند نکنید و‌ از کسی کمک بخواهید.

– هرگز با بازوهای صاف و رو به جلو، چیزی را بلند نکنید. همیشه در هنگام بلند کردن جسم، به آن نزدیک شوید تا آرنج شما خم شود.

– هنگام بالا بردن یا پایین آوردن یک شیئ، لگن و زانوی خود را خم کنید و سعی کنید پشت شما صاف باقی بماند. به این حالتpower position می گویند.

– هنگام بلند کردن یک شیئ ، هرگز بر روی آن قوز نکنید، بلکه پاهای خود را از ناحیه ی زانو خم کنید و بنشینید، سپس جسم را بلند کنید.

– هنگام بلند کردن یک شیئ، به آرامی این کار را انجام دهید و از انجام حرکات تند و سریع پرهیز کنید.

– هميشه قبل از بلند كردن اجسام ، وزن آن ها و فاصله جابجايي را در نظر بگيريد.

– تا جاي ممكن نزديك بار بايستيد ،سپس زانوها را خم‌ كرده‌، يك زانو را روي زمين قرار دهيد.

treatment_bardashtan_02
در صورت امکان برای برداشتن بار بیشتر از پانزده تا بیست کیلوگرم یا باری که به راحتی جابه جا نمی‌شود، تلاش نکنید. برای برداشتن بارهایی که پایین سطح کمر هستند پاها را در جایی محکم قرار دهید و کمی پاها را از هم باز کنید. ستون فقرات را صاف کنید و زانوها را خم نمایید. عضلات شکم را محکم کنید و سعی کنید بار را با استفاده از قدرت عضلات اندام تحتانی بلند نمایید (آهسته زانوها را باز کنید) هرگز بار را به طرف بدن پرتاب نکنید. به آهستگی بار را به جلو برانید و هرگز اجازه چرخش در کمر را ندهید. بارهایی که روی میز هستند را به لبه میز بکشید و زانوها را هم خم کرده تا به سطح بار برسید و سپس بار را بلند کنید. از برداشتن بارهای سنگینِ بالاتر از سطح کمر خودداری نمایید. در طی عمل آرنج را خم کنید، بار را نگه دارید و به آهستگی قدم بردارید. برای پایین گذاشتن بارها، پاها را محکم و عضلات شکم را سفت نمایید و با خم کردن مفصل زانو بار را روی زمین بگذارید.

همچنین هنگام بلند کردن اجسام نکات زیر را رعایت نمایید:

treatment_bardashtan_03

-پشت خود را صاف نگهداريد

– بدن‌ خود را تا جاي ممكن به‌ بار‌ نزديك كنيد زيرا هر چه‌ بدن ‌از باردورتر باشد فشار وارده‌ بر ستون‌ فقرات‌ بيشتر است‌ و هر چه‌ نزديكتر باشد فشار وارده‌ كمتر خواهدبود.

– در هنگام بلند كردن مي توانيد براي چند لحظه بار را روي زانو قرار دهيد.

– در گرفتن بار از تمامي كف دست خود استفاده كنيد.

از پاها كمك بگيريد

treatment_bardashtan_04

– ماهيچه هاي پا از ماهيچه هاي قوي بدن هستند ، بنابراين براي حمل بار از آنها كمك بگيريد.

– اگر مجبوريد بار را در جلوي‌ بدن‌ بگيريد ، بار را تا جاي ممكن به بدن نزديك كنيد و به ‌شكم‌ بچسبانيد.

– سعي كنيد براي حمايت ستون فقرات ، عضلات شكم را سفت و پشت خود را صاف نگه داريد.

هل‌ دادن‌ و كشيدن‌ اشيا

در زمان‌ هل‌ دادن‌ و كشيدن‌ اشيايي‌ مثل‌ جاروبرقي‌ يا جاروي‌ تي‌ جهت ‌شستن‌ زمين‌، بايد دسته‌ جارو را هر چه ‌بيشتر به‌ بدن‌ نزديك‌ كنيد و تا حد امكان‌ از خم‌ كردن‌ كمر جلوگيري ‌نماييد.

از هل‌ دادن‌ يا كشيدن‌ اجسام‌ سنگين‌، به‌ تنهايي‌ خودداري‌ كنيد. ولي‌اگر مجبور شديد ، بهتر است‌ پشت‌ خود را به‌ جسم‌ سنگين‌ تكيه‌ دهيد و با فشار عضلات‌ پا و ران‌ جسم‌ را هل‌ دهيد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up
مشاوره رایگان