لیزر موهای زائد: انواع، نتایج و عوارض

لیزر موهای زائد استفاده از تکنولوژی لیزر، راهی موثر برای کاهش و یا از بین بردن موهای زائد بدن است. با تقبل هزینه لیزر موهای زائد طی روش لیزر موهای زائد، یک پرتو لیزر از طریق پوست منتقل شده و به هر فولیکول مو برخورد می کند. شدت گرمای لیزر، به فولیکول مو آسیب می رساند، در نتیجه موجب کاهش تعداد و کیفیت مو می شود. مو ظریف تر و احتمالا سبک تر خواهد شد و کمتر قابل مشاهده خواهد بود. میزان کاهش مو به تعداد دفعات درمان بستگی دارد.

تا چندی پیش، کاهش و زدودن موهای زائد توسط لیزر، بر روی افرادی که پوست روشن و موی تیره داشتند بهتر عمل می کرد. خوشبختانه اکنون در مراکز زیبایی از جدیدترین تکنولوژی های لیزر موهای زائد استفاده می شود که به مراجعینی که پوست تیره دارند، اجازه می دهد که به طور موثر و ایمن تحت درمان قرار بگیرند.

457

شرایط لیزر موهای زائد بدن

• از دو هفته قبل از عمل لیزر موهای زائد، از قرار گرفتن در معرض آفتاب به مدت طولانی، اپیلاسیون، لایه برداری شیمیایی و تزریق کلاژن خودداری کنید.

• قبل و بعد از درمان، از مصرف عطر، ادکلن و هر ماده ای که ممکن است در محل درمان ایجاد تحریک کند، پرهیز کنید.

• از مصرف آسپیرین، داروهای ضد التهاب و مکمل های گیاهی به دلیل افزایش احتمال خونریزی خودداری کنید.

• قبل و بعد از درمان، از محل تحت درمان لیزر عکسبرداری کنید تا بهبودی را ارزیابی کنید.

متخصصین در کلینیک زیبایی رنگ طبیعی و نوع پوست شما را بررسی می کنند و تشخیص می دهند که کدام روش درمانی برای شما مناسب تر است تا خطر تغییر رنگ پوست یعنی تیره شدن و یا از دست دادن رنگدانه های پوست (سفید شدن پوست) به حداقل برسد.

نحوه انجام

برای از بین بردن موهای زائد، نیاز به لیزرهای غیر تهاجمی است. قبل از انجام لیزر موهای زائد، باید از عینک مخصوصی استفاده کنید تا از چشمانتان  در برابر پرتو لیزر محافظت کند. ممکن است از بی حسی موضعی نیز در محل مورد نظر استفاده شود تا در حین درمان، هر گونه احساس ناراحتی را کاهش دهد. طی عمل لیزر موهای زائد، یک دستگاه لیزر دستی روی پوست قرار داده می شود. بسته به نوع لیزر، برای محافظت پوست از حرارت ناشی از لیزر، از یک وسیله ی خنک کننده در سر دستگاه و یا  از ژل های خنک کننده استفاده می شود. با تقبل هزینه لیزر موهای زائد بیکینی از پرتو لیزر، فولیکول های مو را تخریب می کند و در نتیجه رشد مو را متوقف می کند. درمان یک ناحیه ی کوچک مثب بالای لب، ممکن است فقط چند دقیقه طول بکشد. درمان ناحیه ی وسیع تر مثل پشت، ممکن است چندین ساعت طول بکشد.

564

انواع لیزر

برای از بین بردن موهای زائد بدن با لیزر روش های مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد که شامل موارد زیر می شود:

  • لیزر روبی (یاقوت)

قدی ترین نوع از دستگاه لیزر موای زائد می باشد، لیزر روبی برای موهای باریک و روشن، بهتر عمل می کند. از لیزر روبی نمی توان بر روی افرادی با پوست تیره مثل افرادی که پوست برنزه دارند، استفاده کرد. این عامل و نیز ناحیه ی نسبتا کوچکی که این لیزرها می توانند پوشش دهند، باعث شده است که لیزر روبی در سال های اخیر از شهرت کمتری در زمینه لیزر موهای زائد برخوردار باشد.

  • لیزر الکساندرایت

لیزر الکساندرایت، سریع ترین نوع لیزر موهای زائد است و برای درمان ناحیه ی وسیعی از بدن و بر روی افرادی که پوست روشن تا زیتونی دارند، مناسب می باشد. این نوع از لیزر بیشترین استفاده را برای از بین بردن موهای زائد دارد. لیزر دیود این نوع از لیزر، بیشترین تاثیر را بر روی پوست های تیره تر و کمترین تاثیر را بر روی موهای روشن تر و نازک تر دارد. لیزر دیود، ناحیه ی وسیعی از بدن را می تواند پوشش دهد و سرعت تکرار بالایی دارد که اجازه ی درمان سریع ناحیه وسیعی از بدن را می دهد.

  • لیزر Nd:Yag  

از این لیزر می توان به طور کاملا ایمن برای همه ی انواع پوست شامل افراد برنزه استفاده کرد. پوشش ناحیه ی وسیع و سرعت تکرار بالا باعث می شود که بتوانیم ناحیه ی وسیعی از بدن را به سرعت درمان کنیم، اما ممکن است طی درمان، باعث ایجاد ناراحتی بیشتری شود. دستگاه های IPL (intense pulsed light) این دستگاه ها لیزر نیستند، بلکه عملکردی مشابه لیزر دارند. یعنی برای حذف موهای زائد از گرمای حاصل از نور (فتوترمولیز) استفاده می کنند. استفاده از دستگاه های IPL مشکل تر از لیزر است و برای استفاده از آن نیاز به فردی با تجربه و با مهارت بسیار زیاد است.

 مراقبت های پس از انجام لیزر

پس از انجام عمل لیزر موهای زائد، در چند ساعت اول، ممکن است قرمزی و تورم در ناحیه ی تحت درمان مشاهده کنید. به مدت یک یا دو روز ممکن است احساس سوزش داشته باشید و پوست ناحیه ی تحت درمان نیز ممکن است کمی سفت و زبر شود. در زمان بهبودی پس از عمل لیزر موهای زائد، پوستتان را به آرامی با آب و صابون بشویید. از خاراندن و مالش شدید پوست تحت درمان خودداری کنید. همچنین باید به مدت حداقل یک هفته پس از درمان، از قرار گرفتن در معرض نور خورشید و نیز استفاده از تخت برنزه کننده پرهیز کنید.  پس از این مدت هر موقع که خواستید در معرض نور خورشید قرار بگیرید، حتما از کرم ضد آفتاب استفاده کنید.

نتایج

نتایج استفاده از روش لیزر موهای زائد از فردی به فرد دیگر بسیار متفاوت است. در صورت دفعات زیاد درمان می توان برای مدت طولانی تری از شر موهای زائد در امان بود، اما رشد مجدد مو هنوز ممکن است. برای به دست آوردن بهترین نتایج، نیاز به انجام 4 تا  7 بار درمان لیزر با فاصله ی چند هفته دارید. افرادی که پوست روشن و موی تیره دارند، نسبت به افرادی که پوست تیره تر دارند، بهتر درمان می شوند و به تعداد جلسات درمانی کمتری نیاز دارند. معمولا هر 6 تا 12 ماه نیز، نیاز به مراجعه ی دوباره برای لیزر موهای زائد وجود دارد. بهترین راه برای اینکه از نتایج طولانی مدت این روش توسط لیزرهای تهاجمی و غیر تهاجمی اطمینان حاصل کنید، این است که با متخصصین ما در کلینیک زیبایی مشورت کنید.

عوارض

هر نوع روش درمانی، خطراتی را در پی دارد. شایع ترین اثرات جانبی لیزر موهای زائد شامل موارد زیر می شود:

• التهاب پوست (التهاب موقت و یا پوسته پوسته شدن و زبر شدن پوست)

• تغییرات رنگدانه ها (پوست تحت درمان ممکن است تیره تر یا روشن تر شود و معمولا این تغییر رنگ، موقتی است)  روشن شدن پوست، در درجه ی اول افرادی که پوست تیره تر دارند را تحت تاثیر قرار می دهد، مخصوصا اگر از لیزر اشتباه و با تنظیمات اشتباه استفاده شده باشد.

• به ندرت، لیزر موهای زائد موجب تاول زدن، زخمی شدن و یا هر تغییر دیگر در بافت پوست می شود.

از سری مطالب پزشکی عمومی و غیر تخصصی سایت (اطلاعات  عمومی و غیر تخصصی پزشکی برای افزایش دانش سلامت  و اطلاعات عمومی پزشکی بازدیدکنندگان)

مقالات مرتبط

نتیجه‌ای پیدا نشد.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
فهرست
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
تلفن نوبت دهی کلینیک