دلایل کمر درد مردان: درمان درد کمر آقایان بدون جراحی

تاریخ: ۲۷ آبان ۱۴۰۲

دلایل کمر درد مردان: درمان درد کمر آقایان بدون جراحی


درد کمر در میان مردان بسیار رایج است و دارای علل متعددی است. خوشبختانه، گزینه‌های مؤثر فراوانی برای درمان و کاهش درد کمر وجود دارد. با این حال، بسته به منبع درد کمر و شدت آن، روش­هایی برای خفیف کردن درد کمر تا زمانی که به حالت طبیعی بازگردد، وجود دارد.

درد کمر قابل درمان است و نباید به عنوان یک بخش عادی از مسن شدن پذیرفته شود. اگر دچار درد شدید کمر هستید یا درد کمر شما به مدت چندین ماه طول کشیده، مراجعه به پزشک برای برطرف کردن علل زمینه‌ای ضروری است . در موارد بسیاری، یادگیری مکانیک درست بدن و همچین شروع یک برنامه تقویت و کشش می­تواند به درد کشیدن پایان بدهد و آن هم برای همیشه.

متخصصین کلینیک توانبخشی و فیزیوتراپی امید پس از معاینه دقیق بیمار برنامه درمانی با رویکرد پلکانی را برای رفع کمر درد آقایان تجویز خواهند کرد. درمان از روش‌های ساده آغاز می‌شود و در صورت لزوم درمان‌های پیچیده تر تجویز خواهند شد.

 

برای کسب اطلاعات بیشتر و یا رزرو نوبت در کلینیک امید میتوانید با شماره تلفن‌های02188801800 و 09107803155 تماس حاصل فرمایید.

علت کمردرد مردان


مطمئنا، درد کمر توسط صدمات جدی ایجاد می­شود اما اغلب نتیجه عدم تعادل عضلانی در جایی دیگری از بدن می­باشد. اغلب درد ناگهانی کمر به علت اتفاقات ناگوار روزمره مانند آسیب‌های ورزشی یا سقوط یا لغزش و مکانیک بد بدن مانند بلند کردن یک شیء سنگین به شیوه اشتباه یا خم شدن به اشتباه، حتی در یک فعالیت سبک مانند جارو کردن برگ­ها می­باشد. آسیب و درد می‌تواند به علت یک مشکل مکانیکی مربوط به خود کمر، یا مهره‌ها یا دیسک‌هایی که بین بین مهره‌ها قرار دارند و یا اعصابی که از وسط آن­ها عبور می­کنند، ایجاد شود. مشکلاتي که باعث درد کمر و صدمه زدن به آن مي شوند عبارتند از:

بالا رفتن سن 

وقتی افراد به سن میانسالی می‌رسند، احتمال بروز درد کمر بیشتر می‌شود. در واقع، این عارضه در حدود ۴ نفر از هر ۵ نفر را در بخشی از زندگی‌شان تحت تأثیر قرار می‌دهد و در مردان و زنان به یک اندازه رخ می‌دهد. عمدتاً سن و سال، علت اصلی این مشکل است. هنگامی که زمان می‌گذرد، استخوان‌ها و مفاصل در قسمت پایین تنه تغییر می‌کنند. دیسک‌ها (سازه‌هایی که بین استخوان‌ها در ستون فقرات قرار دارند) عمدتاً خراب می‌شوند و گاهاً از بین می‌روند. این تغییرات ساختاری گاهی منجر به درد می‌شوند.

فتق دیسک بین مهره­ای و سیاتیک 

یکی دیگر از علل کمردرد، هر چند که کمتر اتفاق می‌افتد، فتق دیسک است. گاهی اوقات یک دیسک به خارج از فضای بین استخوان­ها می­چرخد و عصب را در نقطه‌ای که از نخاع جدا می‌شود، فشرده می‌کند.

کشیدگی یا رگ به رگ شدن 

با این حال، اغلب موارد کمردرد حاصل از کشیدگی یا رگ به رگ شدن ناشی از استفاده بیش از حد، فعالیت غیر معمول، بلندکردن جسم سنگین و یا حادثه است. در بیشتر موارد بهترین حرکت این است که منتظر بمانید و ببینید آیا درد به تنهایی حل خواهد شد یا خیر. اگر درد پس از سه تا چهار روز بهبود نیافت، وقت آن است که به دکتر مراجعه کنید.

مفصل ران (کفل) تنگ

اگر شما بیشتر وقت خود را به صورت نشسته پشت میز گذرانده‌اید (مانند کارمندان دفتری) یا از زمان دوران دبیرستان به بعد ورزش نکرده‌اید، احتمالاً با مشکل کفل تنگ روبرو هستید. این امر به این دلیل است که شما روزانه حداقل هشت ساعت را در حال نشستن سپری می‌کنید و این شامل زمانی است که در خودرو یا روی نیمکت نشسته‌اید! این نوع موقعیت باعث ایجاد فشار قدامی بر روی لگن شما می‌شود (شیب لگنی) که مانع از توانایی عضلات سرینی در انقباض می‌شود. شیب لگن معمولاً باعث ایجاد فشار بر روی کمر شما می‌شود که در نهایت منجر به درد می‌شود. خبر خوب این است که این مشکل کفل تنگ معمولاً با استفاده از یک غلتک فوم یا حتی با انجام تمرین “کشش نیمکت” قابل اصلاح است.

نقاط حرکت TFL (ماهیچه کِشنده نیام پهن)  

آیا شما دونده هستید؟ همیشه این تنگی عجیب و غریب را در کنار پای خود در نزدیکی استخوان لگن احساس می­کنید؟ این عضله کشنده پهن نیام شماست، که تحت عنوانTFL  نیز شناخته می‌شود. یک  TFLتنگ می‌تواند منجر به درد در مناطق مختلف، به ویژه در کمر شود، چرا که این یک تثبیت کننده کفل است. با این حال، شما به احتمال زیاد آگاه باشید که کفل و بخش پایین کمر کاملاً مانند هم هستند. برای جلوگیری از ایجاد درد در بخش پایین کمر، باید هر کاری را که می‌توانید انجام دهید، تا بتوانید کفل­ها را باز و سالم نگه دارید. هر وقت که ما روی دو پا حرکت می‌کنیم،  TFLتعادل لگن ما را برقرار می‌کند، بنابراین نگه داشتن عضله­ای که منبسط شده است، ضروری می­باشد. خیلی شبیه به کفل‌ها، شما می‌توانید TFL را با یک غلتک فوم آزاد کنید، اما به یاد داشته باشید: این منطقه بسیار حساس است و در اولین و یا دومین بار صدمه می­بیند.

سیاتیک و سندرم پری فورمیس  

اگر تا به حال دچار درد کمر شده‌اید به گونه­ای که در یکی از پاهای شما نیز حالت بی حسی رخ می­دهد، ممکن است مبتلا به سیاتیک شده باشید. سندرم پریفورمیس بسیار شبیه سیاتیک است که هر دوی آنها شامل عضلات فشرده سازی مفصل SI می‌باشند، اما این دو به طور کاملاً متفاوتی درمان می­شوند. علائم ناشی از هر دو شرایط را می‌توان با استفاده از غلتک فوم یا از طریق جهات مختلف کاهش داد. گاهی اوقات درد حتی به خودی خود از بین می‌رود. با این حال، اگر بیش از چند روز بی حسی ادامه یابد، باید برای تأیید اینکه فتق دیسک وجود دارد یا خیر، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.

استرس

استرس عدم تعادل نیست، بلکه یکی از آن دسته مسائلی است که هرگز به عنوان یک مسأله بزرگی که به طور جدی باعث آسیب می­شود در نظر گرفته نمی­شود.

گاهی اوقات استرس برای مردان جدی تر می‌شود، زیرا نشان داده شده است که مردان هم به صورت بسته شدن ذهنی و هم فیزیکی به استرس واکنش نشان می‌دهند که ممکن است بازخورد اجتماعی نیز داشته باشد زیرا می‌تواند به عادت‌های بد مانند الگوهای خواب ضعیف، رژیم غذایی بد و ورزش کمتر منجر شود.

حالت خواب  

انسان‌ها تقریبا یک سوم از عمر خود را در خواب سپری می‌کنند. اگر نشستن به میزان هشت ساعت در روز باعث ایجاد مشکلات زیادی برای بسیاری از مردم می­شود، خوابیدن با حالت نامناسب نیز می­تواند باعث ایجاد مشکلات فراوانی شود.

یک نکته مهم این است که درد کمر هنگام خوابیدن به روی شکم حس نمی­شود. ستون فقرات شما خم می­شود و هنگامی که تحت فشار است حمایت خود را از دست می­دهد و همین موضوع باعث آسیب پذیری آن در روز بعد می­شود. زمانی که افرادی که خروپف می­کنند برای حل مشکل خروپف، به روی شکم بخوابند کمرشان تحت تأثیر خواهد بود.

علاوه بر این، خوابیدن به پشت می‌تواند به مشکل تبدیل شود، زمانی که زانوها حمایت کافی ندارند و ستون فقرات به درستی پشتیبانی نمی‌شود. بنابراین، بهتر است به یک طرف بخوابید و یک بالشه بین دو زانوی خود قرار دهید، همچنین برای خوابیدن به پشت، زانوی حمایتی در زیر زانو قرار بگیرد.

بعضی بیماری‌ها مانند آرتروز ، اسکولیوز ، سنگ کلیه یا فیبرومیالژیا نیز می‌توانند منجر به درد کمر شوند. عوامل مختلفی در درد کمر مؤثراست و یافتن تنها عامل مسبب کمر درد مشکل است، البته منظور این نیست که باید از یافتن علت صرف نظر کنیم. سعی کنید ببینید آیا برخی از علائم شما ممکن است مطابق با موارد بالا باشد و اگر چنین است راه حل مؤثر آن را بیابید. کمر – و بدن شما – بهتر خواهد بود. اگر درد کمر شما بهبود نمی­یابد، پیش پزشک بروید.

تشخیص


احتمالاً پزشکتان سابقه پزشکی شما را خواهد خواست و یک معاینه فیزیکی برای تشخیص منبع درد کمر انجام خواهد داد. اگر چه آزمایشات آزمایشگاهی و تصویربرداری اغلب منجر به کشف علت نمی­شود، اما به عنوان یک اقدام احتیاطی، پزشک همچنین می‌تواند دستورالعمل‌های پزشکی مانند موارد زیر ارائه دهد:

  • اشعه ایکس
  • اسکن کامپیوتری (CT)
  • تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI)
  • آزمایش خون

راه‌های درمان کمر درد آقایان


اول، خبر خوب: در 9 مورد از 10 مورد، درد کمر بدون جراحی بهبود می‌یابد، بدون در نظر گرفتن اینکه درد کمر چقدر بد است. با این حال، نیمی از تمام بیماران مبتلا به کمر درد، یک دوره دیگر درد را در طی یک سال داشته‌اند. برای کمک به مقابله با درد حاد، اما موقت، می‌توانید از موارد زیر استفاده کنید:

درمان‌های سرد و گرم  

بلافاصله پس از آسیب دیدن کمر، بهتر است از کمپرس سرد یا یک بسته یخ استفاده کنید، زیرا این سرد کردن می‌تواند درد را با بی حس کردن ناحیه و جلوگیری یا کاهش تورم، کاهش دهد. حدود 48 ساعت پس از شروع درد کمر، استفاده از پد گرم یا یک بطری آب گرم به بهبود درد کمر شما کمک می‌کند. گرما سفتی عضلات را ریلکس می­کند و جریان خون را افزایش می‌دهد که به روند بهبودی کمک می‌کند. به یاد داشته باشید که درمان گرم فقط برای هفته اول مفید است.

استراحت محدود در تخت 

روزگاری درمان اصلی کمر درد، استراحت در رختخواب بود اما امروزه پزشکان توصیه می­کنند که بهتر است به تحرک خود ادامه دهید تا عضلات شما سخت نشوند. استراحت در تختخواب هنوز هم می‌تواند مفید باشد به خصوص اگر درد شما بسیار شدید است به گونه‌ای که توان نشستن یا ایستادن نداشته باشید. اما سعی کنید آن را به چند ساعت و نهایتاً یک یا دو روز محدود کنید.

داروها  

پزشکان داروهای مسکن مانند استامینوفن (تیلنول و دیگر موارد)، آسپیرین یا NSAID ها، داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی مثل ایبوپروفن (ادویل و دیگرموارد) یا سدیم ناپروکسن (آلیو) را توصیه می‌کنند. شما همچنین می‌توانید از تسکین دهنده‌های موضعی، کرم، پماد، و یا ضماد روی پوست در محل درد استفاده کنید. این درمان‌ها معمولاً برای از بین بردن درد کمر کافی است. در صورت داشتن درد مزمن کمر، پزشکان همچنین ممکن است شل کننده‌های عضلانی یا داروهای ضد افسردگی تجویز کنند.

ماساژ 

متخصصان، مانند فیزیوتراپ­ها یا متخصصان ماساژ ، می‌توانند از دستان خود برای تنظیم ستون فقرات یا ماساژ دادن عضلات کمر استفاده کنند و موجب آرامش آنها شود.

درمان‌های تکمیلی

چند نوع از روش‌های درمانی مکمل می‌توانند برای تسکین درد خفیف کمر، مفید باشند که شامل:

  • طب سوزنی، که در آن درمانگران سوزن استریلیزه به باریکی مو را به نقطه‌های خاص بدن می‌رسانند تا انرژی مسدود شده را آزاد کنند
  • دستکاری ستون فقرات، که در آن متخصصان فن ماساژ و جایجایی ستون فقرات، مستقیماً به بدن برای اصلاح تعادل ستون فقرات فشار وارد می­آورند.
  • درمان‌های حرکتی، مانند یوگا و تای چی، که می‌تواند به کشش و تقویت عضلات کمک کند.

اگر چه شواهد در مورد اینکه آیا این درمان‌ها مؤثر هستند، یا چه زمانی اثر مثبت دارند کاملاً واضح نیست، اما این روش‌ها مخصوصاً هنگامی که با سایر درمان­های خانگی برای کمردرد ترکیب می‌شوند، مؤثرند.

ورزش

بهبود قدرت عضلات شکمی و کمر می‌تواند اثر بزرگی برای توقف درد غیرمداوم کمر داشته باشد. پزشک یا فیزیوتراپیست شما باید برای انجام برنامه تمرینتان شما را راهنمایی کند. ورزش کمک می‌کند تا عضلات قوی و انعطاف پذیری که کمتر آسیب می‌بینند، داشته باشید. همچنین می‌تواند به روند بهبودی درد کمر، کمک کند و از وقوع مشکلات در آینده بازداری کند و عملکرد اعضای بدن را بهبود بخشد. با پزشک خود مشورت کنید تا یک برنامه تمرینی تهیه کنید یا به شخص دیگری که از متخصصان سلامتی است مراجعه کنید. یک برنامه مناسب شامل 3 شکل اصلی ورزش یعنی: فعالیت هوازی، تمرینات قدرتی و تمرینات انعطاف پذیر می­باشد.

تغییرات رفتاری

یک فیزیوتراپ همچنین می‌تواند روش‌های ایمن تری را برای فشار دادن، کشیدن و بلند کردن اجسام به منظور کاهش فشار به کمر آموزش دهد. استراحت و آرامش بیشتر نیز می‌تواند به بهبود کمک کند.

چه زمانی جراحی مورد نیاز است؟

جراحی برای اکثر افراد مبتلا به کمردرد مزمن ضروری نیست و ممکن است زمانی که درد باعث کاهش شدید کیفیت زندگی می‌شود یا زمانی که شواهدی وجود دارد که مشکلات کمر باعث آسیب به نخاع یا اعصاب می‌شود،  ضرورت می­یابد. این اتفاق در طول یک مشکل مکانیکی شدید ستون فقرات، مانند موارد زیر رخ می­دهد:

  • فتق دیسک: یکی از دیسک‌هایی که استخوان‌های مهره را پوشش می‌دهند، دچار پارگی و نشت می‌شود، و این باعث می­شود مهره‌ها ساییده شوند و اعصاب تحت فشار قرار گیرد.
  • تنگی کانال نخاعی: کانال نخاعی باریک می­شود و اعصاب خارج شده از نخاع یا خود نخاع تحت فشار قرار می­گیرند.
  • شکستگی مهره: استخوان در شکاف ستون فقرات به علت ضربه سخت یا پوکی استخوان می­شکند.
  • بیماری دژنراتیو دیسک: به مرور دیسک­ها ضعیف می­شوند و می‌توانند باعث ایجاد درد شدید شوند.

درمان آرتروز کمر و ستون فقرات با فیزیوتراپی و ورزش

آخرین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up
مشاوره رایگان