درمان اختلال نعوظ آقایان با شاک ویو تراپی چگونه انجام میشود؟

تاریخ: ۱۸ آبان ۱۴۰۲

شاک‌ویو تراپی یکی از گزینه‌های درمانی جهت رفع اختلال نعوظ آقایان محسوب می‌شود. اگرچه شاک‌ویو تراپی توسط FDA مورد تایید قرار نگرفته است، تاثیر این روش درمانی توسط تحقیقات زیادی به اثبات رسیده است و نشان می‌دهد که شاک‌ویو تراپی سبب دست‌یابی به نتایج رضایت‌بخشی می‌شود.

شاک‌ویو تراپی برای درمان اختلال نعوظ واسکلوژنیک تاثیر بیشتری دارد. (اختلال نعوظ واسکلوژنیک: اختلال در رگ‌های خونی که بر جریان خون در بافت آلت تناسلی تاثیر منفی می‌گذارد). اثربخشی شاک‌ویو تراپی در مورد سایر عوامل موثر در بروز اختلال نعوظ به تحقیق و بررسی بیشتری نیاز دارد.

تحقیقات بسیار زیادی در سراسر جهان به منظور درمان بلندمدت اختلال نعوظ انجام شده است. در صورت تمایل به استفاده از روش شاک‌ویو تراپی، ابتدا با پزشک خود مشورت کنید. متخصصین کلینیک جامع توان‌بخش امید به شما در جهت استفاده از این روش کمک می‌کنند. متخصصین این کلینیک در ارتباط با انتخاب بهترین گزینه درمانی، وضعیت جسمانی و اولویت‌های شما در مورد درمان را در نظر می‌گیرند.

برای کسب اطلاعات بیشتر و یا رزرو نوبت با شماره 02188801800 تماس حاصل فرمایید.

علت بروز اختلال نعوظ


اختلال نعوظ می‌تواند در هر سنی در مردان ایجاد شود، ولی در بین مردان 40 سال به بالا شایع‌تر است. این عارضه باعث ایجاد مشکل در ایجاد و حفظ نعوظ جهت انجام فعالیت جنسی می‌شود. اختلال نعوظ ممکن است در اثر عوامل مختلفی مانند مشکلات جسمانی (دیابت، چاقی، بیماری پیرونی و سن)، عوامل ذهنی و روانی (افسردگی، اضطراب و استرس) و یا عوامل مرتبط با موقعیت ایجاد شود. صرف نظر از دلیل ایجاد این عارضه، عامل مشترکی که در بیشتر مردان مبتلا به این اختلال وجود دارد، عدم جریان خون کافی در آلت تناسلی می‌باشد که معمولا در اثر افزایش سن بروز می‌کند. همچنین 17 درصد از مردان با سطح پایین تستوسترون نیز دچار اختلال نعوظ می‌شوند.

  • جریان ضعیف خون در آلت تناسلی یکی از شایع‌ترین دلایل اختلال نعوظ محسوب شده و می‌تواند در اثر دیابت، بیماری‌های قلبی، کلسترول بالا و فشار خون بالا ایجاد شود.
  • آسیب‌دیدگی عصبی. هنگامی که مردان از نظر جنسی تحریک می‌شوند، مغز پیام‌هایی در جهت آغاز روند نعوظ به آلت تناسلی ارسال می‌کند. ولی چنانچه آسیب‌دیدگی عصبی وجود داشته باشد، این پیام‌ها نمی‌توانند به درستی منتقل شوند. بنابراین، عارضه‌هایی که بر دستگاه عصبی تاثیر منفی می‌گذارند (مانند دیابت، آسیب‌دیدگی طناب نخاعی، ام اس و سکته مغزی) می‌توانند باعث بروز اختلال نعوظ شوند. همچنین امکان دارد اعصاب مربوط به نعوظ در طی روند درمان سرطان (پرتودرمانی یا برداشتن غده پروستات) دچار آسیب‌دیدگی شوند.
  • مشکلات هورمونی. امکان دارد سطح پایین تستوسترون یا اختلالات مربوط به تیروئید سبب بروز اختلال نعوظ در مردان شوند.
  • تاثیرات جانبی ناشی از مصرف دارو. اختلال نعوظ می‌تواند به علت اثرات جانبی مصرف برخی از داروها مانند داروهای درمان فشار بالای خون، بیماری‌های قلبی، زخم‌های گوارشی، بی‌خوابی و افسردگی ایجاد شود. البته همه این داروها باعث بروز مشکلات مربوط به نعوظ نمی‌شوند. برای مثال، برخی از داروهای ضد افسردگی می‌توانند سبب ایجاد اختلال نعوظ شوند ولی برخی دیگر از این نوع داروها تاثیری در بروز این عارضه ندارند.
  • بیماری پیرونی. بیماری پیرونی یک اختلال مربوط به بهبود زخم می‌باشد و سبب بروز خمیدگی و کجی آلت تناسلی می‌شود. این بیماری در بسیاری از مردان سبب ایجاد اختلال نعوظ می‌شود، البته متخصصین از علت دقیق بروز این مساله اطلاع ندارند.
  • مشکلات روانی و عاطفی. مشاجره با همسر، اضطراب، افسردگی، استرس، سوء استفاده جنسی در گذشته و نگرانی در مورد عملکرد جنسی می‌توانند بر سلامت جنسی فرد تاثیر بگذارند. در چنین مواردی، مراجعه به سکس‌تراپیست (درمانگر امور جنسی) یا مشاور در زمینه امور جنسی می‌تواند به شخص کمک کند. نحوه زندگی مردان نیز می‌تواند در عملکرد جنسی موثر باشد. مصرف سیگار، چاقی، مصرف مواد مخدر و الکل و همچنین رژیم غذایی ناسالم و عدم تحرک جسمانی می‌توانند در بروز عارضه‌های مرتبط با اختلال نعوظ موثر باشند.

انواع روش‌های درمان اختلال نعوظ در مردان


  • جهت درمان اختلال نعوظ در مردان ممکن است از روش‌های مختلفی به جای قرص و دارو استفاده شود. شاک‌ویو متمرکز نوعی روش شاک‌ویو تراپی است که با استفاده از توانایی و قابلیت طبیعی بدن، سبب تحریک رشد رگ‌های خونی در آلت تناسلی می‌شود. این روش یک گزینه موقتی محسوب نمی‌شود چرا که به درمان مشکل جریان ضعیف خون آلت تناسلی کمک می‌کند.
  • درمان روانی- جنسی. این روش امکان دارد باعث کاهش اضطراب در زوجین، بهبود تحریک جنسی و افزایش لذت در رابطه شود و در نهایت می‌تواند سبب کاهش استرس در مرد شود. این روش را می‌توان به طور جداگانه و یا همراه با دارو مورد استفاده قرار داد.
  • مصرف داروهای خوراکی مانند مهارکننده‌های PDE-5
  • تزریق در آلت تناسلی. مردان می‌توانند نحوه تزریق داروی مورد نظر در آلت تناسلی را بیاموزند. این داروها به گشاد شدن رگ‌های خونی کمک کرده و در افزایش جریان خون جهت بهبود نعوظ موثر هستند.
  • استفاده از شیاف مجرای ادراری. در این روش داروی مورد نظر در قسمت نوک آلت تناسلی وارد مجرای ادراری می‌شود.
  • استفاده از ابزار وکیوم برای بهبود نعوظ. در این روش شخص آلت تناسلی خود را وارد سیلندر (استوانه) وکیوم کرده و هوای داخل سیلندر به بیرون پمپاژ می‌شود. سپس یک حلقه مخصوص در قسمت پایه آلت قرار داده شده و سبب حفظ نعوظ می‌شود.
  • ایمپلنت آلت تناسلی. ایمپلنت‌ها یا پروتزهای آلت تناسلی بوسیله جراحی در قسمت داخل آلت تناسلی قرار گرفته و در ایجاد نعوظ به شخص کمک می‌کنند. بیشتر ایمپلنت‌ها قابل بزرگ شدن و باد شدن می‌باشند و بوسیله یک پمپ کنترل می‌شوند.

 

روش‌ شاک‌ویو تراپی

 

توصیه می‌شود مردانی که در حفظ نعوظ دچار مشکل هستند به پزشک مراجعه کنند. امکان دارد این عارضه در اثر عوامل مختلفی ایجاد شود. همچنین ممکن است اختلال نعوظ نشانه‌ای از یک عارضه دیگر مانند دیابت یا بیماری‌های قلبی باشد. بنابراین بایستی جهت بررسی عارضه به پزشک مراجعه شود.

شاک‌ویو تراپی چیست؟


در حوزه پزشکی، برای اشاره به روشی به نام شوک‌ویو تراپی با شدت کم (LiSWT) استفاده می‌شود. شوک‌ویو تراپی یک روش غیرتهاجمی است که در طول سال‌ها در زمینه ارتوپدی برای کمک به ترمیم استخوان‌های شکسته، رباط‌ها و تاندون‌های آسیب دیده مورد استفاده قرار گرفته است.

شاک‌ویو تراپی چیست

شوک‌ویو تراپی با شدت کم نیز برای بهبود ترمیم زخم‌ها استفاده می‌شود. این روش، با استفاده از امواج صوتی با انرژی کم، می‌تواند به سرعت‌بخشی در فرآیند بهبود بافت و رشد سلولی کمک کند.

در مورد اختلال نعوظ در مردان، جریان خون کافی در بافت آلت تناسلی اهمیت دارد. شوک‌ویو تراپی به عنوان یک روش برای ترمیم و تقویت رگ‌های خونی در آلت تناسلی و بهبود جریان خون مورد استفاده قرار می‌گیرد.

علاوه بر این، هدف روش‌های درمانی دیگر برای مقابله با اختلال نعوظ، مانند مصرف داروهای خوراکی شامل سیلدنافیل (ویاگرا) و تادالافیل (سیالیس)، افزایش جریان خون در آلت تناسلی است.

چه افرادی کاندیدای مناسبی برای استفاده از روش شاک‌ویو تراپی محسوب می‌شوند؟


پیش از استفاده از روش شاک‌ویو تراپی، پزشک وضعیت جسمانی بیمار را به طور کامل ارزیابی می‌کند. این ارزیابی شامل بررسی سابقه پزشکی و داروهای مصرفی و همچنین بررسی نحوه زندگی و وضعیت روحی بیمار می‌باشد. بسته به وضعیت سلامتی، امکان دارد روش‌های غیر جراحی گزینه مناسب‌تری جهت رفع اختلال نعوظ محسوب شوند. در مقایسه با جراحی یا مصرف داروی خوراکی، زمان بهبودی در روش شاک‌ویو تراپی کوتاه‌تر است و باعث بروز عوارض جانبی کمتری می‌شود. این روش برای افرادی که در مراحل اولیه اختلال نعوظ قرار دارند بسیار موثر است.

 

کاندیدای شاک‌ویو تراپی

 

روش استفاده از شاک‌ویو تراپی


یکی از عوامل موثر در توانایی مردان جهت ایجاد و حفظ نعوظ، میزان جریان خون در آلت تناسلی است. در روش شاک‌ویو تراپی از امواج صوتی جهت تحریک روند ایجاد رگ‌های جدید استفاده می‌شود. ایجاد این رگ‌ها سبب افزایش جریان خون در ناحیه مورد نظر می‌شود. بر خلاف دیگر روش‌های درمان اختلال نعوظ (مانند مصرف داروهای خوراکی و تزریق در آلت تناسلی)، شاک‌ویو تراپی آلت تناسلی را از داخل مورد هدف قرار می‌دهد.

در روش شاک‌ویو تراپی، پزشک نوعی ژل را در ناحیه مورد نظر مورد استفاده قرار می‌دهد. سپس، ابزاری که از امواج صوتی استفاده می‌کند در قسمت آلت تناسلی به کار برده می‌شود. روند درمان تقریبا به 15 دقیقه زمان نیاز دارد. در این روش به استفاده از بی‌حسی نیازی نمی‌باشد. به ندرت امکان دارد در اثر استفاده از این روش درد ایجاد شود و پس از درمان بیمار می‌تواند فعالیت‌های روزانه را ادامه دهد.

 

استفاده از شاک‌ویو تراپی

 

نتایج شاک‌ویو تراپی برای درمان اختلال نعوظ


پس از شاک‌ویو تراپی، پس از چهار هفته بیما بایستی برای ارزیابی نتایج درمان مجددا به پزشک مراجعه کند. در صورت نیاز به تکرار درمان برای دستیابی به نتیجه مورد نظر، پزشک موارد لازم را به بیمار اطلاع خواهد داد. پس از چند جلسه شاک‌ویو تراپی، بهبود عملکرد نعوظ قابل مشاهده خواهد بود. این روش درمانی در بسیاری از بیماران سبب دست‌یابی راحت‌تر به نعوظ و همچنین افزایش حساسیت در ناحیه تحت درمان می‌شود. افزایش حساسیت باعث بهبود عملکرد جنسی می‌شود. نتایج نهایی درمان و تعداد جلسات درمانی مورد نیاز به شدت اختلال نعوظ، سن و وضعیت کلی سلامتی بستگی دارد.

خطرات و عوارض جانبی شاک‌ویو تراپی


شاک‌ویو تراپی در بیشتر مردان باعث بروز درد نمی‌شود و سبب ایجاد عوارض جانبی بسیار کمی می‌شود.

البته مطالب فوق به این معنی نیست که این روش کاملا بی‌خطر می‌باشد. شاک‌ویو تراپی یک روش نسبتا جدید محسوب شده و جهت تعیین عوارض جانبی و تاثیرات بلندمدت به تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز است.

به چند جلسه شاک‌ویو تراپی نیاز می‌باشد؟


 تعداد جلسات مورد نیاز شاک‌ویو تراپی به وضعیت سلامتی بیمار، اهداف درمانی و شدت علائم بستگی دارد.

پزشکان معمولا استفاده از شش جلسه درمانی (دو بار در هفته) در طول مدت سه هفته را به بیمار توصیه می‌کنند. در صورت عدم مشاهده بهبودی در وضعیت نعوظ پس از اولین جلسات درمانی، امکان دارد به تکرار درمان نیاز باشد.

این روش در یبشتر مردان باعث دست‌یابی به نتیجه رضایت‌بخش می‌شود. همچنین تاثیرات درمان برای مدت 1 تا 2 سال ماندگار می‌باشند. در صورتی که اختلال نعوظ باعث بروز تاثیرات منفی در زندگی زناشویی شود، انواع گزینه‌های درمانی بایستی بررسی شوند.

مشاهده نتایج شاک‌ویو تراپی به چقدر زمان نیاز دارد؟


معمولا پس از یک تا سه ماه، نتایج شاک‌ویو تراپی قابل مشاهده هستند. در مدت چند هفته اول، نتایج اولیه درمان می‌تواند بسیار قابل توجه باشد. جهت تعیین ماندگاری نتایج درمان، بررسی تاثیرات درمانی و همچنین نیاز به تکرار درمان به تحقیقات بیشتری نیاز می‌باشد.

روش‌های مختلف بهبود عملکرد نعوظ


جهت بهبود عملکرد نعوظ در مردان از روش‌های مختلفی می‌توان استفاده کرد. پیش از استفاده از این روش‌ها بایستی به نقش جریان خون در آلت تناسلی جهت ایجاد و حفظ نعوظ اشاره شود. در زمان تحریک جنسی، سرخرگ‌های آلت تناسلی گشاد شده و بافت‌ عضله صاف، شل می‌شود. در نتیجه، آلت تناسلی پر از خون شده و باعث ایجاد نعوظ می‌شود. معمولا اختلال نعوظ زمانی ایجاد می‌شود که مشکلی در جریان خون ایجاد شود. بسیاری از روش‌هایی که در این بخش به آن اشاره می‌شود باعث بهبود جریان خون می‌شوند.

ورزش

ورزش مداوم در بسیاری از مردان سبب بهبود عملکرد نعوظ می‌شود. ورزش به افزایش جریان خون کمک می‌کند. طبق تحقیقات انجام شده، احتمال بروز اختلال نعوظ در مردانی که از لحاظ جسمانی فعال هستند کمتر می‌باشد. پیش از آغاز ورزش بایستی با پزشک مشورت شود تا از نوع ورزش مناسب برای بیمار اطمینان حاصل شود.

حفظ تناسب اندام


افزایش وزن می‌تواند به رگ‌هایی که جهت ایجاد نعوظ، خون را در آلت تناسلی به جریان در می‌آورند، آسیب وارد کند. مطالعات نشان می‌دهند که مردان چاق بیشتر به مشکلات مرتبط با اختلال نعوظ مبتلا هستند و این مشکل معمولا پس از کاهش وزن بهبود پیدا می‌کند. حفظ تناسب اندام می‌تواند با کاهش التهاب، افزایش تستوسترون، رفع افسردگی و افزایش اعتماد به نفس در رفع اختلال نعوظ موثر باشد.

عدم مصرف سیگار 

احتمال بروز اختلال نعوظ در مردانی که سیگار مصرف می‌کنند بیشتر می‌باشد. این احتمال با در نظر گرفتن میزان مصرف سیگار در طول زمان افزایش پیدا می‌کند. قطع مصرف سیگار معمولا سبب بهبود عملکرد نعوظ می‌شود.

استفاده از رژیم غذایی سالم

استفاده از رژیم غذایی مدیترانه‌ای می‌تواند به بهبود عملکرد نعوظ در برخی از مردان کمک کند. این رژیم شامل میوه‌ها، سبزیجات، غلات و روغن زیتون می‌باشد. تحقیقات نشان می‌دهند مردانی که مقادیر زیاد میوه و سبزیجات، دانه گیاهان، ماهی و غلات کامل مصرف می‌کنند کمتر دچار اختلال نعوظ می‌شوند.

کنترل قند خون و جلوگیری از بروز دیابت 

مردان مبتلا به دیابت دچار مشکلات مربوط به نعوظ هستند. قند بالای خون می‌تواند به رگ‌های خونی، اعصاب و بافت‌ مرتبط با نعوظ آسیب وارد کند. امکان بروز آترواسکلروز (سخت شدن سرخ‌رگ‌ها) در مردان مبتلا به دیابت بیشتر می‌باشد. این عارضه سبب تجمع رسوب چربی در سرخ‌رگ‌ها و بروز مشکل در جریان خون در آلت تناسلی و ایجاد اختلال نعوظ می‌شود. آسیب‌دیدگی عصبی یا نوروپاتی می‌تواند باعث بروز مشکلات مرتبط با سیگنال‌های بین مغز و آلت تناسلی شود. امکان دارد مغز مردان بتواند تحریک جنسی را ثبت کند ولی اگر پیام مورد نظر به آلت تناسلی نرسد مشکلات مربوط به نعوظ ایجاد خواهند شد. قند بالای خون نیز می‌تواند در تولید مواد شیمیایی مورد نیاز برای نعوظ (مانند انتقال‌دهنده عصبی اکسید نیتریک) اختلال ایجاد کند. دیگر مواد شیمیایی مرتبط با دیابت نیز می‌توانند منجر به بروز مشکلاتی مانند نشت وریدی شوند. در اثر این عارضه شخص قادر به حفظ نعوظ نمی‌باشد چرا که در این حالت خون در آلت تناسلی باقی نمی‌ماند.

کنترل فشار خون 

فشار خون بالا یکی از دلایل شایع اختلال نعوظ محسوب می‌شود چرا که می‌تواند در جریان خون در آلت تناسلی اختلال ایجاد کند. در حالی که کنترل فشار خون از اهمیت زیادی برخوردار است، داروهای مورد نیاز برای درمان این عارضه نیز می‌توانند بر عملکرد نعوظ تاثیر بگذارند. به نظر می‌رسد که احتمال بروز عوارض جانبی مرتبط با عملکرد جنسی توسط داروهای قدیمی‌تر مانند داروهای ادرارآور و همچنین داروهای مسدودکننده بتا (بتا بلاکر) بیشتر از داروهای جدیدتر باشد. پزشک در ارتباط با انتخاب بهترین گزینه درمانی به بیمار کمک می‌کند.

درمان افسردگی

افسردگی با اختلال نعوظ مرتبط می‌باشد؛ البته این مساله که آیا یکی از این دو عارضه به طور مستقیم باعث بروز عارضه دیگر می‌شود یا خیر، به طور دقیق مشخص نمی‌باشد. افسردگی در مردان می‌تواند باعث ایجاد مشکلات مرتبط با نعوظ شود. در عین حال، اختلال نعوظ نیز ممکن است در بروز افسردگی موثر باشد. با این وجود، درمان افسردگی می‌تواند به رفع اختلال نعوظ کمک کند. بایستی توجه شود که برخی از داروهای رفع افسردگی مانند مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) دارای عوارض جانبی مرتبط با عملکرد جنسی هستند. بیمار می‌تواند با راهنمایی پزشک از داروهای دیگری به این منظور استفاده کند.

برقراری منظم رابطه جنسی

بر طبق مطالعات انجام شده در مورد مردان در سنین بین 55 و 75 سالگی، احتمال بروز اختلال نعوظ در مردانی که کمتر از یک بار در هفته رابطه جنسی برقرار می‌کنند، دو برابر بیشتر از افرادی است یک بار در هفته اقدام به برقراری رابطه جنسی می‌کنند. محققین نتیجه‌گیری کرده‌اند که برقراری رابطه جنسی به صورت منظم در جلوگیری از بروز اختلال نعوظ موثر است.

احتیاط در زمان دوچرخه‌سواری

در زمان دوچرخه‌سواری فشار زیادی بر اندام‌های تناسلی مردان وارد می‌شود. وارد شدن فشار بر ناحیه بین کیسه بیضه و مقعد در قسمت زین دوچرخه می‌تواند سبب متوقف شدن جریان خون در این ناحیه و بروز مشکلات در عملکرد جنسی شود. توصیه می‌شود که مردان از دوچرخه‌های دارای زین مخصوص استفاده کنند (زین‌های بدون برآمدگی در قسمت جلو) و وضعیت بدنی خود را به گونه‌ای تنظیم کنند که فشار کمتری بر ناحیه بین کیسه بیضه و مقعد وارد شود. همچنین زمان استفاده از دوچرخه نیز بایستی کاهش پیدا کند.

هزینه شاک‌ویو تراپی برای درمان اختلال نعوظ


هزینه شاک‌ویو تراپی برای درمان اختلال نعوظ به زمان صرف شده برای درمان، تجهیزات و هزینه مربوط به پرستاری بستگی دارد. این ارزیابی اولیه، در میزان رضایت متقاضی از نتیجه شاک‌ویو تراپی برای درمان اختلال نعوظ موثر است و باعث می‌شود تا بیمار انتظارات واقع‌بینانه نسبت به نتایج درمان داشته باشد.

آخرین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up
مشاوره رایگان