خواب رفتن سمت چپ بدن: علت و درمان خواب رفتگی دست و پای چپ

تاریخ: ۱۹ آبان ۱۴۰۲

بی‌حسی و سوزن سوزن شدن سمت چپ بدن می‌‌تواند به علت خواب رفتن بازوی شما به وجود بیاید و گاهی اوقات نشان دهنده یک اختلال جدی است به همین دلیل در این مقاله تصمیم گرفته‌ایم به بررسی علل احتمالی خواب رفتن سمت چپ بدن بپردازیم و علل اصلی خواب رفتن سمت چپ بدن از قبیل کم کاری غده تیروئید و کمبود مواد معدنی وسایل علل احتمالی از قبیل سندروم تونل کارپال را توضیح بدهیم. در صورتی که شما دچار سوزن سوزن شدن و خواب رفتن سمت چپ بدن خود هستید بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا به انجام معاینات جسمانی بپردازد و با توجه به علائم شما به تشخیص قطعی دست پیدا کند. سپس پزشک علت اصلی خواب رفتن سمت چپ بدن را مشخص می‌کند و از روش‌های درمانی مناسب برای رفع علائم تان استفاده خواهد کرد.

خواب رفتن سمت چپ بدن را نباید هیچ گاه بی اهمیت درنظر گرفت. متخصصین مرکز جامع توانبخشی امید بعد از انجام معاینه و عکسبرداری‌های لازم بهترین برنامه درمانی را براساس شرایط خاص هر بیمار تجویز می‌کنند. رویکرد درمانی این کلینیک پلکانی است و از روش‌های ساده مانند دارو، ماساژ، بریس، طب سوزنی و فیزیوتراپی آغاز می‌شود و در صورت لزوم درمان‌های پیچیده تر برای بیمار تجویز خواهند شد. برای کسب اطلاعات بیشتر یا رزرو نوبت در کلینیک ارتوپدی فنی امید میتوانید با شماره 09107803155 تماس حاصل نمایید.

علت خواب رفتن سمت چپ بدن چیست؟


عوامل و فاکتورهای متعددی در به وجود آمدن بی حسی و خواب رفتن سمت چپ بدن از قبیل بازو یا پا نقش دارند که برخی از آنها به شرح زیر می‌باشند.

گردش نامناسب خون

گردش نامناسب خون در بدن می‌تواند باعث بی حسی و خواب رفتن هر دو بازوی چپ و راست شما شود. محدودیت گردش خون در بازوها می‌تواند به علت آسیب دیدگی و برخی اختلالات زمینه ‌ای از قبیل فشار خون بالا، دیابت یا نارسایی کلیه به وجود می‌آید. در صورتی که گردش نامناسب خون باعث خواب رفتن سمت چپ شما شده است ممکن است شما با علائمی از قبیل درد و بی حسی و سرد شدن دست و انگشتان مواجه شوید.

آسیب دیدگی عصب

آسیب‌هایی که بر اعصاب بازوی چپ تاثیر می‌گذارند در روند ارسال پیام عصبی از مغز به بازو اختلال ایجاد می‌‌کنند و باعث بی‌ حسی خواهند شد. به عنوان مثال نوروپاتی شبکه بازویی یک نوع آسیب دیدگی عصب است که تحت عنوان آسیب دیدگی اعصابی که از طناب نخاعی به سمت بازو هدایت می‌شوند توصیف می‌گردد. نوروپاتی شبکه بازویی باعث بروز درد در شانه‌ها و بازوها و همچنین بی حسی و محدودیت حرکتی این اندام خواهد شد. آن دسته از فعالیت‌های ورزشی که تماس جسمانی بالایی دارند، تصادفات خودرویی و سایر فاکتورها در بروز آسیب دیدگی عصب نقش مهمی را ایفا می‌کنند.

کم کاری غده تیروئید

کاهش عملکرد غده تیروئید یا هیپوتیروئیدیسم، یک اختلال است که ممکن است با نام هایپوتیروئیدیسم نیز شناخته شود و منجر به ظهور علائمی مانند خستگی، حساسیت به سرما، چاقی و اضافه وزن، خشکی پوست و سایر مشکلات مرتبط می‌شود. در این وضعیت، غده تیروئید به دلیل کاهش تولید هورمون تیروئید به میزان کافی، کمترین فعالیت را انجام می‌دهد و باعث بروز علائمی مانند بی حسی، سوزن‌سوزن شدن و خواب رفتن بازوها می‌شود.

بیرون زدگی دیسک

بیرون زدگی دیسک به اختلالی گفته می‌‌شود که دیسک بین مهره‌ها که نقش ضربه گیر را ایفا می‌‌کند از جای اصلی خود خارج می‌‌شود و به اعصاب مجاور فشار وارد می‌نماید که در چنین شرایطی شما دچار بی حسی و خواب رفتن سمت چپ بدن خواهد شد. برخی از فاکتورهای خطر که در بروز این اختلال نقش دارند عبارتند از خم شدن به سمت جلو به طور مکرر یا چرخش قسمت پایین کمر، برداشتن اجسام سنگین، استعمال دخانیات، نداشتن فعالیت جسمانی و ورزش نکردن.

کمبود ویتامین ب ۱۲

کمبود ویتامین ب ۱۲ از علت خواب رفتن سمت چپ بدن

ویتامین ب ۱۲ یکی از ترکیبات بسیار مهمی است که به عملکرد صحیح سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند به همین دلیل جای هیچ گونه تعجبی ندارد که کمبود این ویتامین باعث بی حسی و سوزن سوزن شدن بدن و به ویژه در ناحیه بازوها، دست، پا یا ساق پا شود. نمونه افرادی که دچار کمبود این ویتامین هستند باید از مکمل ویتامین ب ۱۲ که مخصوص مردان و زنان غیر باردار است استفاده کنند. این ویتامین در انواع مختلفی از محصولات حیوانی از قبیل ماهی، گوشت، مرغ، شیر و تخم مرغ یافت می‌شود اما این محصول به صورت مکمل نیز در دسترس افراد قرار دارد و افرادی که به این ویتامین نیاز دارند می‌توانند آن را در رژیم غذایی خود بگنجانند.

شکستگی استخوان

شکستگی استخوان در بازو یا پا ممکن است باعث بروز التهاب، تورم و درد شود و در اثر تأثیر بر روی عملکرد اعصاب مجاور، ممکن است شما دچار بی حسی و خواب رفتن در سمت چپ بدن خود شوید. علائم و نشانه‌های دیگر شکستگی استخوان در بازو یا پا عبارتند از بد شکلی اندام، دررفتگی قابل مشاهده در مفصل، خونریزی، بیرون زدگی استخوان، محدودیت حرکتی در دست یا پا و ناتوانی در تکان دادن بازو. اگر مشکوک به شکستگی استخوان هستید، باید بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.

سندروم تونل کارپال

سندروم تونل کارپال از علت خواب رفتن سمت چپ بدن

سندروم تونل کارپال زمانی به وجود می‌‌آید که عصب میانی که از قسمت ساعد تا کف دست هدایت می‌‌شود تحت فشار قرار بگیرد. بی حسی و سوزن سوزن شدن بازوها، سوزش و خارش شایع ترین علامتی است که افراد مبتلا به سندروم تونل کارپال با آن مواجه می‌‌شوند. سندروم تونل کارپال در زنان بیشتر از مردان رخ می‌‌دهند و در افرادی که به طور مداوم از دست و مچ خود برای انجام دادن برخی اقدامات مانند تایپ کردن و دوختن و موارد مشابه استفاده می‌کنند شیوع بیشتری دارد. معمولاً برای درمان این اختلال پزشک انجام عمل جراحی را توصیه می‌کند و در برخی موارد نیز از روش‌های غیر جراحی از قبیل استفاده از اسپلینت یا مصرف برخی داروهای خاص را پیشنهاد می‌دهد.

سندروم تونل کوبیتال

سندروم تونل کوبیتال به علت تحت فشار قرار گرفتن عصب اولنار که در قسمت داخلی آرنج قرار دارد به وجود می‌آید. این اختلال می‌تواند باعث بی حسی و سوزن سوزن شدن و درد در انگشتان دست و ساعد و بازو شود به ویژه در مواردی که بازو و آرنج به مدت طولانی در حالت خم شده قرار می‌گیرند. پزشک از روش‌های متعدد برای درمان سندروم تونل کوبیتال استفاده می‌کند که برخی از آنها عبارتند از عمل جراحی، استفاده از بریس و موارد مشابه.

نوروپاتی دیابتی

نوروپاتی دیابتی از علت خواب رفتن سمت چپ بدن

از آسیب دیدگی عصب که به علت دیابت به وجود آمده است تحت عنوان نوروپاتی دیابتی یاد می‌شود. دیابت اختلالی است که با بالا بودن مزمن سطح قند خون ارتباط دارد و باعث آسیب دیدگی عصب خواهد شد. علائم و نشانه‌های نوروپاتی دیابتی در همه افراد یکسان نیست و با توجه به نوع نوروپاتی ایجاد شده متفاوت خواهد بود اما بی حسی و سوزن سوزن شدن در اندام‌ها از علائم شایع این اختلال محسوب می‌‌شوند. نوروپاتی دیابتی در بیش از نیمی‌از افراد که دیابت دارند را درگیر می‌‌کند اما مراجعه منظم به متخصص و کنترل سطح قند خون می‌تواند ریسک بروز این اختلال را کاهش دهد.

ام اس

ام اس از علت خواب رفتن سمت چپ بدن

سوزن سوزن شدن و بی حسی بازوی چپ می‌تواند اولین علامت بیماری ام اس باشد. این اختلال سیستم عصبی باعث آسیب رساندن به غشای پوشاننده سلول‌های عصبی می‌‌شود و از ارسال پیام عصبی بین مغز و بدن جلوگیری می‌کند یا روند ارسال پیام را کند می‌نماید. علائم و نشانه‌های بیماری ام اس عبارتند از ضعف عضلانی، اختلال در تعادل و هماهنگی اعضای بدن، مشکلات شناختی، اختلالات بینایی و بی حسی و سوزن سوزن شدن دست و پا که گاهی اوقات فقط یک طرف از بدن را درگیر می‌کند.

سکته مغزی

سکته مغزی یک اختلال کاملاً جدیدی است که با بی حسی ناگهانی صورت، بازو یا پا که معمولاً فقط یک طرف از بدن را درگیر می‌کند ارتباط دارد. سکته مغزی زمانی به وجود می‌‌آید که گردش خون به یک قسمت از مغز مختل شود و این امر باعث مرگ سلول‌های مغز خواهد شد. سکته مغزی باعث بروز علائم و نشانه‌های مختلفی در بازوی چپ خواهد شد به ویژه در مواردی که سلول‌های که وظیفه کنترل عملکرد بازو را برعهده دارند و درگیر شده باشند. در صورت بروز سکته مغزی شما علاوه بر بی حسی و سوزن سوزن شدن بدن با مشکلات دیگری از قبیل احساس گیجی ناگهانی، اختلال در صحبت کردن و درک کلمات، اختلال در بینایی، اختلال در راه رفتن، از دست دادن تعادل و هماهنگی بدن و سردرد شدید و ناگهانی مواجه خواهید شد. درصورتی که تصور می‌‌کنید شما یا یکی از اعضای خانواده تان دچار سکته مغزی شده است باید هر چه سریع تر با مرکز اورژانس تماس بگیرید زیرا مراجعه زود هنگام بیمار به اورژانس از میزان آسیب دیدگی گسترده بافت مغز جلوگیری می‌کند.

تشخیص خواب رفتن سمت چپ بدن


امام که به پزشک مراجعه می‌کنید باید با او در خصوص همه علائم و نشانه‌هایی که دارید حتی علائمی که تصور می‌‌کنید ارتباطی به با بی ‌حسی بدن ندارند صحبت کنید تا پزشک بتواند و اطلاعات خوبی را در ارتباط با شرایط شما به دست بیاورد. در صورتی که شما بیماری خاصی دارید یا از داروی خاصی استفاده می‌کنید باید به پزشک خود اطلاع دهید. پزشک در ابتدا با انجام معاینات جسمانی می‌پردازد و از شما در خصوص سابقه پزشکی تان سوال خواهد پرسید. گاهی اوقات ممکن است پزشک از شما بخواهد به انجام یک مجموعه از حرکات خاص بپردازید. پزشک در صورت نیاز درخواست انجام تست‌های تشخیصی از قبیل آزمایش خون، اسکن و الکترومیوگرافی را خواهد داد تا بتواند علت خواب رفتن سمت چپ بدن را مشخص کند.

درمان خواب رفتن سمت چپ بدن


پزشک با توجه به اطلاعات به دست آمده از تست‌های تشخیصی تصویر دقیقی از شرایط شما را به دست خواهد آورد تا بتواند به این نتیجه برسد که آیا علت بروز علائم شما به دیسک و مشکلات مرتبط با آن ارتباط دارد یا خیر. سپس به این نتیجه می‌‌رسد که از کدام روش‌های درمانی برای کاهش درد و بهبود گردش خون و کنترل علایم شما استفاده کند.

طب سوزنی

درمان خواب رفتن سمت چپ بدن با طب سوزنی

بیش از هزاران سال است که از طب سوزنی در طب چینی استفاده می‌‌شود که در این روش از تعدادی سوزن بسیار نازک استفاده می‌گردد تا وارد نقاط خاصی از بدن شوند. هر یک از این نقاط خاص و وظیفه کنترل انرژی را بر عهده دارند. این نقاط همچنین در کنترل حساس از قبیل درد و بی‌ حسی نیز نقش دارند و وارد کردن سوزن‌های مخصوص در این نقاط می‌تواند به تسکین درد ناشی از نوروپاتی محیطی کمک کند.

ماساژ درمانی

درمان خواب رفتن سمت چپ بدن با ماساژ درمانی

بی حسی و سوزن سوزن شدن سمت چپ بدن می‌‌تواند به علت گردش نامناسب به خون و مشکلات مرتبط با گردش خون به وجود بیاید به همین دلیل ماساژ درمانی می‌‌تواند به افزایش خونرسانی به دست‌ها کمک کند. ماساژ درمانی می‌تواند باعث بهبود گردش خون در اندام خارجی و به حرکت درآوردن مایع لنف شود.

فیزیوتراپی

درمان خواب رفتن سمت چپ بدن با فیزیوتراپی

فیزیوتراپی شامل استفاده از روش‌های ضد التهاب از قبیل کمپرس یخ و ماساژ درمانی، انجام دادن حرکات کششی و تقویتی و سایر روش‌های مشابه به منظور بهبود توانایی عملکردی بیمار و کاهش درد او است. فیزیوتراپی به کمک تمرینات کششی و تقویتی به بهبود دامنه حرکات بیمار کمک می‌کند، باعث تقویت عضلات ضعیف بدن می‌‌شود و به رفع بی حسی و سوزن سوزن شدن سمت چپ بدن کمک خواهد کرد. متخصص فیزیوتراپی به آرامی به دستکاری کردن ستون فقرات و مهره‌های آن می‌پردازد تا فشار از روی اعصاب برداشته شود. به این ترتیب فضای بیشتری در اختیار دیسک قرار می‌‌گیرد و می‌‌تواند به محل اصلی خود برگردد. در نتیجه درد کاهش پیدا می‌‌کند و بی حسی و سوزن سوزن شدن نیز برطرف خواهد شد. فیزیوتراپی یک روش درمانی موثر و با نتایج عالی است که علاوه بر تسکین درد و ناراحتی و بهبود گردش خون نیز کمک می‌کند.

تحریک عصب از طریق پوست

درمان خواب رفتن سمت چپ بدن با تحریک عصب از طریق پوست

تحریک الکتریکی عصب از طریق پوست روشی است که در آن پزشک به ارسال امواج خفیف الکتریکی از طریق الکترودهایی که روی سطح پوست قرار داده شده‌ اند می‌پردازد تا جریان الکتریکی به تسکین درد و افزایش روند بازسازی عصب کمک کند.

برای کسب اطلاعات بیشتر یا رزرو نوبت در کلینیک ارتوپدی فنی امید میتوانید با شماره 09107803155 تماس حاصل نمایید.
آخرین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up
مشاوره رایگان