تقویت کمر

تقویت کمر

داشتن کمری سالم و قوی می تواند از خیلی اضطراب ها و نگرانی های دوران پیری جلوگیری کند و ضامن سلامتی پایدار و اندامی زیباست. کمر درد یکی از متداول تریـن دردها مـیان افراد میانسال است، ولی می توان ایـن مسئله را بـا انجام ورزش کمر درد برطرف کرد. کمری خوش فرم و قوی نه تنها از صدمات احتمالی جلوگیری می کند، بلکه اندامتان را هم راست تر و ظاهرتان را نیز زیباتر می کند.

تقویت ماهیچه‌های کمر نیازمند زمان و تمرین زیاد است اما این کار باعث جلوگیری از مشکلات و دردهای کمر می‌شود. راههای متفاوت تقویت کمر به شرایط فیزیکی افراد بستگی دارد. اگر مشکلات سلامتی دارید یا باردار هستید، عاقلانه‌ترین کار، مشورت با پزشک است.

می‌توان ماهیچه‌های کمر را با انجام ورزش مداوم تقویت کرد. بعضی از ورزش‌ها برای ماهیچه‌های کمر مفیدند، همچون: شنا، ورزش‌های کششی، دوچرخه‌سواری، ژیمناستیک و یوگا. در مقابل سوارکاری و پیاده‌روی سریع بر روی زمین سفت بتونی و تنیس برای ستون فقرات زیاد مناسب نیستند.این ورزش‌ها باید به صورت متناوب با ورزش‌هایی که برای عضلات کمر مناسب‌اند، انجام شوند.

ورزش در باشگاه

می‌توان با استفاده از دستگاه‌هایی که در باشگاه‌ها وجود دارند، عضلات کمر را تقویت کرد. فایده دیگری که ورزش در باشگاه دارد،استفاده از توصیه‌ها و نظرات دیگر ورزشکاران و مربیان ورزشی است. بدین شکل می‌توان اشتباهات احتمالی را به سرعت تصحیح کرد و از آسیب‌دیدگی‌ها جلوگیری کرد.قبل از ثبت‌نام در باشگاه ورزشی ابتدا دستگاه‌ها، محیط و ساعت کار باشگاه را بررسی کنید.

ورزش در خانه

معمولا ورزش در خانه زمان بیشتری می‌برد تا نتیجه دهد، اما نتایج آن به اندازه ورزش در باشگاه خواهد بود. این نوع ورزش‌ها متنوع هستند و معمولا ساده، بدون خطر و بدون استفاده از دستگاه انجام می‌شوند. می‌توان با مشورت با متخصصین طب فیزیکی و ورزش درمانی، الگوهای این ورزش‌ها را پیدا کرد.هنگامی که ورزش را شروع می‌کنید باید مراقب کیفیت زندگی خود باشید. استفاده از تشک مناسب و تغذیه متعادل و سرشار از پروتئین ضروری هستند.

در اینجا برنامه ای در اختیارتان می‌گذاریم که همزمان ترمیمی و پیشگیرانه است. در آغاز، ۲ تا ۳ بار در هفته و در ادامه هفته ای ۱ الی ۲ بار این تمرینات را انجام دهید.

هر زمانی هم که احساس نیاز کردید (کشیدگی پشت، خستگی گردنی یا کمری)، می‌توانید این حرکات را اجرا کنید.

تمرین شماره ۱

به کمر بخوابید، زانوهای خم و فشرده‌تان را با دست بگیرید، زانوها را به سمت سینه بالا بیاورید و به آرامی خود را به عقب و جلو تاب دهید. فقط به عقب و جلو و نه چپ و راست! به موقعیت اولیه تان بازگردید و دوباره شروع کنید. حدوداً بیست بار این حرکت را انجام دهید.

تمرین شماره ۲

روی کمر دراز بکشید، دست‌ها پشت سر و پاها خم باشند. زانوی راست را به سمت خود بیاورید. در حالی که بالاتنه و آرنج چپ‌تان را به سمت زانوی راست می‌برید، به آهستگی بازدم تان را هم بیرون بدهید. همین حرکت را برای سمت دیگر هم تکرار کنید. تمرین را به نوبت ۱۲ بار برای هر طرف انجام دهید.

تمرین شماره ۳

حالا روی یک صندلی بنشینید. بازوها و پاها باز و کشیده و مچ پاها خم هستند. همزمان بازوها و پاها را تا حد ممکن باز کنید و ۸ ثانیه در این حالت نگه دارید.سپس رهایشان کنید. این تمرین را ۵ تا ۸ بار تکرار کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up
مشاوره رایگان